|

İstanbul'da karate şöleni

50. Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası 19-22 Mart'ta İstanbul'da yapılacak. Şampiyonaya 50 ülkeden bini aşkın sporcunun katılması bekleniyor

Yeni Şafak
15:20 - 3/03/2015 Salı
Güncelleme: 14:24 - 3/03/2015 Salı
AA
Türkiye Karate Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, haziran ayında Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenecek 1. Avrupa Oyunları için seçme niteliği de taşıyan organizasyon Sinan Erdem Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek. 50 ülkeden bini aşkın sporcunun mücadele etmesi beklenen şampiyonada kategorilerinde ilk altı sırayı alanlar, Avrupa Oyunları'na katılma hakkı kazanacak.


Dünya şampiyonları Enes Erkan ve Serap Özçelik'in de yer aldığı milli takım, organizasyona tam kadro olarak katılacak. Ayrıca William Rolle (Fransa), Gogita Arkania (Gürcistan), Luigi Busa (İtalya), Rafael Aghayev (Azerbaycan), Sara Cardin (İtalya) ve Alexandra Recchia (Fransa) gibi ünlü isimler de İstanbul'da tatamiye çıkacak.


Dünya ve Avrupa Karate Federasyonu Başkanı Başkanı Antonio Espinos, Avrupa Şampiyonası'nı Asya ile Avrupa'yı birleştiren İstanbul'da düzenlemenin heyecanını yaşadıklarını söyledi. Türkiye Karate Federasyonu’nun her zaman Avrupa karate ailesinin seçkin bir üyesi olduğunu anlatan Espinos, "Türk karatesinin son yıllarda sportif ve organizasyon anlamında gösterdiği aşamayı takdir ediyoruz. Hep olumlu izlenimlerle ayrıldığım Türkiye'de yine örnek bir organizasyona şahit olacağıma inanıyorum" ifadelerini kullandı.


Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan da organizasyonun öneminin farkında olduklarını ve şampiyona hazırlıklarına bir yıl önce başladıklarını söyledi. Avrupa Karate Şampiyonası tarihindeki en iyi organizasyon için çalıştıklarını ifade eden Delihasan, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne destekleri için teşekkür etti.


Başkan Delihasan, geçtiğimiz aylarda ziyaret ettikleri Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu şampiyonaya davet ettikleri ve olumlu yanıt aldıklarını ifade etti.
#Karate
#50. Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası
#1. Avrupa Oyunları
9 yıl önce