|

İstanbul''da Mevlüt zirvesi

18 transfere rağmen hâlâ takviye düşünen Trabzonspor, Karabükspor maçı için Türkiye''de olan Saint Etienne yönetimiyle milli oyuncu Mevlüt Erdinç''in bonservisini görüştü. Bordo-mavililer, teklifini 6 milyon Euro''ya çıkardı

Ali Kemal Yazıcı
00:00 - 23/08/2014 Cumartesi
Güncelleme: 01:29 - 23/08/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
İstanbul''da Mevlüt zirvesi
İstanbul''da Mevlüt zirvesi

Rostov maçı sonrasında ''Orta saha veya forvette Cardozo gibi fark oluşturacak bir oyuncu düşünebilirim'' diyerek kafasındaki oyuncu profilini çizen teknik direktör Vahid Halilhodzic, isim vermeden hedef gösterirken yönetim de bu doğrultuda önemli bir adım attı. Kardemir Karabükspor ile UEFA Avrupa Ligi Play-Off turu ilk maçını oynamak için Türkiye''ye gelen Saint Etienne Kulübü yönetimiyle İstanbul''da Mevlüt Erdinç zirvesi gerçekleştirildiği öğrenildi. Trabzonspor yönetiminin adı Galatasaray ile de anılan ve bir süredir transferi için görüşmeleri süren milli futbolcu için teklifini yükselttiği ve 6 milyon Euro önerdiği kaydedildi. Fransız yöneticilerin bu teklif sonrası Fransa''ya transfer için daha ılımlı bir şekilde döndüğü bildirildi.

Mevlüt, UEFA Avrupa Ligi Play-Off turu ilk maçında Kardemir Karabükspor''a karşı 90 dakika forma giydi, son derece etkisizdi. Gol yollarında Fransa Ligi''nin ilk iki haftasındaki verimli hallerini aratan milli futbolcuya Karabükspor savunması göz açtırmadı. Mevlüt, karşılaşmayı bir de sarı kartla tamamladı.

HOCASI AÇIK KAPI BIRAKTI: İSTERSE GÖNDERİRİZ

Geçtiğimiz günlerde Saint Etienne Kulübü''nden ayrılmayacağı yönünde açıklamalar yapan Mevlüt, Trabzonspor için olmasa da transfer için olumsuz konuşsa da hocası Christophe Galtier, her fırsatta açık kapı bırakıyor. Bunun en canlı örneği önceki gün oynanan karşılaşma sonrasında yaşandı. Galtier, Mevlüt Erdinç''in takımdan ayrılma ihtimaliyle ilgili ''Şu an için pek buna cevap vermemek gerekir. Zira önümüzde bir maçımız daha var. Onun dışında devre arası geldiği zaman oturulur, konuşulur. Karşılıklı anlaşılırsa, oyuncu da isterse, gönderilir tabii. Gitmeyecek oyuncu yoktur hiçbir şekilde'' ifadelerini kullandı. Yaşanan bu gelişmeler, Mevlüt için ayrılık vaktinin yaklaştığına işaret etse de transferin rövanş sonrasında netleşmesi bekleniyor.

MEVLÜT DE BELİRSİZLİK ORTADAN KALKSIN İSTİYOR

Fransa Ligi''nde geride kalan iki haftada aldığı iki galibiyetle üst sıralarda yer alan Saint Etienne ile bu maçlarda 3 gol atma başarısı gösteren Mevlüt, sezona fırtına gibi bir başlangıç yaptı. Ligdeki bu performansına rağmen Karabük karşısında yokları oynayan, kırmızı-mavili savunma arasında kaybolan yıldız futbolcunun futbolunda transferin etkisinin olduğu tahmin ediliyor. Mevlüt de geleceğiyle ilgili belirsizliğin bir an önce sonlanmasını bekliyor. Saint Etienne ile Avrupa Ligi maçına çıkan Mevlüt, bir sezonda iki ayrı takımda Avrupa''da boy gösteremeyeceği için Trabzonspor''a transferi halinde tribünde olacak. Yönetim ve teknik heyet, buna rağmen Mevlüt''te ısrarcı. Nedeni ise hocanın istediği tarzda ve yerli statüde olması.

Trabzonspor Avrupa''da fırtına

Hazırlık maçlarındaki performansı soru işaretleri barındıran Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi Play-Off turunda Rusya''nın Rostov takımı karşısında tüm kara bulutları dağıtırken Avrupa''da farklı olduğunu bir kez daha gösterdi. Bordo-mavili takım, Rostov karşısındaki 2-0''lık skorla Avrupa kupalarındaki son 15 maçında 10. galibiyetini elde etti. 3 maçta sahadan beraberlikle ayrılan Karadeniz ekibi, sadece iki kez kaybetti. Söz konusu maçlarda 28 gol atan Trabzonspor, kalesinde ise 13 gol gördü.

İKİ KEZ YENİLDİ ELENDİ

Geçen sezon teknik direktör Mustafa Akçay yönetiminde UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turunda İrlanda''nın Derry City takımını 4-2 ve 3-0''lık skorlarla yenerek seriye başlayan Trabzonspor, 15 karşılaşmalık seride iki yenilgisini de 2. turda eşleştiği İtalya''nın Juventus takımı karşısında aldı. Sahasında ve deplasmanda 2-0 kaybeden temsilcimiz, Avrupa''ya veda etti.

Halilhodzic''in taktiği tuttu

Olumsuz açıklamalarıyla Trabzonspor''un potansiyelinin çok düşük seviyelerde olduğu izlenimi veren, rakipleri Rostov''u ise göklere çıkaran Halilhodzic''in taktiği tuttu. Boşnak teknik adam, Rostov maçı sonrasında da ''Takım bu kez süperdi'' diyerek birkaç haftadır üzdüğü oyuncularının bir nevi gönlünü aldı.

Trabzonspor''un yeni Yattara''sı Constant

Trabzonspor, Rostov karşısında sezonun ilk resmi maçına çıkarken takımın performansından çok yenilerin sahada neler yapacağıydı. Yeniler arasında en verimli transfer olarak Kevin Constant göze çarparken; yıldız futbolcu için ''Trabzonspor''un yeni Yattara''sı'' yorumları yapıldı. Belkalem, çok fazla sivrilmese de hatasız oynarken; ilk maçında ağları sarsan Medjani, karambollerin adamı olduğunu gösterdi. Cardozo, tek forvet olarak sıkıntılar yaşasa da attığı golde kalitesini ispatladı.

Trabzonspor''a durmak yok

Trabzonspor, Rostov maçı rövanş hazırlıklarına dün başladı. Antrenmana vize işlemleri için konsolosluğa giden Onur, Deniz, İshak ile salonda çalışan Mustafa ve Uğurcan katılmadı.

Mustafa Yumlu''ya nazar değdi

Teknik direktör Vahid Halilhodzic''in göreve gelmesiyle kadro dışı kalması gündeme gelen, performansı beğenilmediği için Avusturya kampına götürülmemesi dahi konuşulan Mustafa Yumlu, Rostov maçında sürpriz bir şekilde ilk 11''de başlarken performansıyla da parmak ısırttı; ancak sonu tatsız oldu. Karşılaşmanın son dakikalarında bir pozisyonda sakatlanan Mustafa Yumlu''nun iki gün takımla çalışamayacağı açıklandı. Rakibiyle girdiği ikili mücadelede ayak tarak kemiğine darbe alan, stattan ambulansla hastaneye kaldırılan tecrübeli futbolcunun tedavisine hemen başlandı. Mustafa, Rostov maçına yetiştirilmeye çalışılacak.

Bekle bizi Avrupa

Trabzonspor''un Rostov galibiyeti yerel basında da geniş yer buldu. Taka Gazetesi, ''Yağmur gibi çöktük, arı gibi soktuk'' başlığını atarken Karadeniz''in Sesi Gazetesi, ''Oscar''lık fırtına'' manşetini kullandı. Karadeniz'' de Son Nokta Gazetesi de, ''Fırtınanın Oscar gecesi'' manşetiyle galibiyeti okuyucularına aktardı. Karadeniz Gazetesi, Halilhodzic''in ifadelerini eleştirerek, ''Pardon, mucize mi demiştin?'' başlığını atarken, Günebakış Gazetesi, ''Bekle bizi Avrupa'' dedi.

Cardozo milli takımdan affını istedi

Trabzonspor''un yeni golcüsü Oscar Cardozo''dan örnek davranış. Paraguay Milli Takımı''nın Ukrayna ve Birleşik Arap Emirlikleri ile oynayacağı karşılaşmaların kadrosuna çağrılan yıldız golcü, milli takımdan affını istedi; gerekçesi ise takdire şayandı. Tecrübeli oyuncunun milli takımın yeni hocası Victor Genes''ten Trabzonspor''daki ortamına ve takım arkadaşlarına daha çabuk ısınmak için söz konusu iki hazırlık maçında kadroya alınmamasını istediği, teknik direktörünün de bu talebe olumlu yanıt verdiği kaydedildi.

10 yıl önce