|

İstanbul'un göbeğinde futbol terörü

Spor Toto 3. Lig 2. Grup'ta, Karagümrük Stadı'nda oynanan Halide Edip Adıvarspor-Eyüpspor maçı öncesi stat çevresinde gerginlik yaşandı. Olayın ilginç yönü, kavgadaki taraflardan birinin maçla ilgisi olmamasıydı.

Yeni Şafak
17:33 - 1/03/2015 Pazar
Güncelleme: 15:39 - 1/03/2015 Pazar
DHA

Karagümrükspor taraftarı, daha önce Eyüpspor taraftarlarıyla aralarında yaşanan olayları gerekçe göstererek, Eflatun-Sarılılar'ın kendi statlarında oynanan maça gelmelerine izin vermeyeceklerini söyleyerek Edirnekapı'da toplandı. Polis, ellerinde sopa, taş, soda şişeleriyle Eyüpspor taraftarını bekleyen grubu, taşkınlık çıkarmamaları için bir süre uyardı. Karagümrük taraftarının olay çıkarması ihtimali üzerine polis, bu kez toplu halde stada ilerleyen Eyüpspor taraftarını, güvenlik gerekçesiyle stada girmemeleri için uyardı. Önleri kesilen Eyüpspor taraftarı, polisin ikazları sonucu bir süre slogan attıktan sonra geri döndü.



Ancak bu kez yolu kapatan gruba polis, TOMA'dan sıktığı tazyikli su ile müdahale etti. Gruptan bazı kişilerin de polise havai fişek attıkları görüldü.


Yaklaşık bir kilometre boyunca kovalanan taraftar grubu daha sonra ara sokaklara girerek dağıldı.


Maç ise bu olaylardan bağımsız olarak oynandı Grubunda lider olan Eyüpspor, 1-0 geriye düşüp 10 kişi kaldığı maçta son dakika golüyle 1 puanı kurtardı.

#3. Lig
#HEASK
#Eyüpspor
#Karagümrükspor
9 yıl önce