|

İşte Barcelona'nın son bombası

La Liga takımlarından Barcelona'nın Arsenal'den transfer ettiği 28 yaşındaki defans oyuncusu Belçikalı Thomas Vermaelen Nou Camp Stadı'nda düzenlenen törenle basına tanıtıldı.

Aa
00:00 - 10/08/2014 Pazar
Güncelleme: 18:36 - 10/08/2014 Pazar
Yeni Şafak
İşte Barcelona'nın son bombası
İşte Barcelona'nın son bombası

Asbaşkan Jordi Mestre ve sportif direktör Andoni Zubizarreta'nın da katıldığı basın toplantısında Belçikalı futbolcunun serbest kalma bedelinin 80 milyon avro olduğu açıklandı.

Barcelona ile 2018-2019 sezonunun sonuna kadar anlaşma imzalayan Vermaelen, 'Barca'nın dünyanın en iyi takımlarından biri olduğunu belirterek, "Burada oynamak birçok futbolcunun hayali. Bu yüzden gelme kararını vermek pek de zor olmadı. Böyle büyük bir kulübe geldiğinizde kendinizi ispatlamak ve formayı hak etmek zorundasınız. Takımın oldukça iyi stoperleri var. Bu yüzden aramızda rekabet yaşanacak ama burada oynayabileceğimi göstermek bana bağlı" diye konuştu.

2014 FIFA Dünya Kupası'na çeyrek finalde veda eden Belçika Milli Takımı'nın kadrosunda da yer alan futbolcu, geçen sezon yaşadığı sakatlığı atlatıp atlatamadığıyla ilgili bir soruya, "Geçen sezon benim için zordu ancak sakatlıkları arkamda bırakıp geleceğe bakmak istiyorum. Hedefim, birçok maçta oynamak ve takıma yardım etmek. Eminim, harika bir sezon geçireceğim" yanıtını verdi.

Arsenal'den önce Hollanda Ligi'nde Ajax ve RKC Waalwijk'te top koşturan defans oyuncusu, sahaya çıkmaya can attığını dile getirerek, "Beklentilerin çok yüksek olduğunun farkındayım" ifadesini kullandı.

10 yıl önce