|

İşte dev derbinin değeri!

Fenerbahçe, Pazar günü Şükrü Saracoğlu Stadyumu’nda ezeli rakibi Galatasaray’ı konuk edecek. Dev derbi öncesi takımların toplam değerleri ise 720 milyon lirayı buluyor.

Yeni Şafak
11:02 - 6/03/2015 Cuma
Güncelleme: 09:06 - 6/03/2015 Cuma
IHA

Spor Toto Süper Lig’in 23. haftası dev derbi mücadelesine sahne olacak. 51 puanla lider konumda bulunan Galatasaray, 47 puanla 3. sırada yer alan Fenerbahçe’ye konuk olacak. Pazar günü Şükrü Saracoğlu Stadyumu’nda oynanacak ve saat 19.00’da başlayacak olan karşılaşmayı FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır yönetecek.


720 milyon liralık derbi

Dev mücadele öncesi takımların toplam piyasa değerleri 251 milyon Euro’yu (720 milyon TL) buluyor. Galatasaray, 135 milyon Euro’luk değeri ile ligin en pahalı takımı konumunda bulunurken, bu kategoride ikinci sırada yer alan sarı-lacivertli ekibin değeri ise 115 milyon Euro. Lider Galatasaray’ın ve aynı zamanda liginde en pahalı ismi 17 milyon Euro’luk değeri ile kaleci Muslera olurken, konuk ekip Fenerbahçe’de ise Senegalli golcü Sow, 14 milyon Euro ile takımının en pahalı ismi.

Gol silahları Burak ve Sow

Derbi mücadelesi öncesi Galatasaray’da Burak Yılmaz, Fenerbahçe’de de Moussa Sow, takımlarının gol silahı olacak. Ligde çıktığı 19 maçta 13 gol, 3 asistlik performans sergileyen Burak, toplam 11 karşılaşmada gol sevinci yaşadı. Sarı-Kırmızılılar, bu karşılaşmalarda puan kaybı yaşamadı.

Fenerbahçe’nin 29 yaşındaki Senegalli golcüsü Moussa Sow ise, ligde 21 mücadelede forma giyerken, 8 gol atıp, 3 golünde hazırlayıcısı oldu. Yıldız isim, 6 farklı karşılaşmada rakip fileleri havalandırmayı başarırken, sarı-lacivertliler Sow’un gol sevinci yaşadığı yalnızca Eskişehirspor karşılaşmasında puan kaybı yaşadı. 

#Fenerbahçe
#Galatasaray
#derbi
#Moussa Sow
#Burak Yılmaz
9 yıl önce