|

İşte İsmail Kartal'ın çözmesi gereken 11 sorun!

Emenike ve Emre'nin saha içinde tartışmaları, oyundan çıkanların direkt soyunma odasına giderek gösterdiği tepkiler otorite boşluğunun en büyük göstergesi. Takım içindeki disiplinsizlik bir diğer büyük problem. 4. yıldızın verdiği baskı da sahadaki futbola yansıyor

.
00:00 - 30/09/2014 Salı
Güncelleme: 00:03 - 30/09/2014 Salı
Yeni Şafak
İşte İsmail Kartal'ın çözmesi gereken 11 sorun!
İşte İsmail Kartal'ın çözmesi gereken 11 sorun!

S üper Lig'e teknik direktör değişikliğiyle başlayan, yardımcı antrenör İsmail Kartal'ı takımın başına getiren Fenerbahçe'de 4 haftada kaybedilen 5 puanın yanı sıra, sergilenen kötü futbol tehlike sinyalleri verirken son Akhisar Belediye mağlubiyeti işlerin iyi gitmediğini açıkça gösterdi. F.Bahçe'de sahadaki sorunlar bir değil, bin… Emenike ve Emre'nin saha içinde tartışması, Emenike'nin oyundan çıkarken direkt soyunma odasına gitmesi, aynı tepkiyi Akhisar maçında oyundan alınan Alves'in göstermesi, sıkıntıların büyük olduğunun bir göstergesi. Kartal'ın çözmesi gereken sorunlar sadece saha içiyle sınırlı değil. İşte Kartal'ın çözmesi gereken sorunlardan bazıları;

1- F.Bahçe'nin sahada belli bir sistemi yok. Yanal'dan kalma şablonla takımı oynatan Kartal, kapanan rakipler karşısında kulübeden çözüm üretemiyor.

2- Dışarıda birlik, beraberlik mesajı veren futbolcular, bunu sahada uygulayamıyor. Oyuncular arasında gruplaşma var.

3- Futbolcular, Kartal'ı hala yardımcı antrenör gibi görüyor. Takım içinde bir otorite boşluğu var.

4- Saha içinde kavgalar arttı. Futbolcular sahada sık sık tartışıyor. Emenike ile Emre birbirine küs.

5- Yaşanan bu durumlar İsmail Kartal'ın özgüvenine de zarar veriyor. Kartal'ı başarısızlık korkusu sarmış durumda.

6- Özellikle Emenike en sorunlu futbolcu konumunda. Disiplinsiz tavırları, kopuk hali, taraftarla yaşadığı diyalog, huzursuzluğunun göstergesi.

7- Forvet oyuncuları eski performanslarından çok uzakta. Kuyt ve Webo, ikilisinin bu sezon 1 golü var. Sow ile Emenike gol yollarında etkisiz.

8- Sezon başı iyi çalışmayan Sow fizik kondisyon olarak takımdan geride.

9- 4. yıldız takımda baskıya neden oldu. Bu futbola da yansıdı. Oyuncular, beklentileri karşılayamayınca agresif yapıya büründü.

10- Takım içinde küskünler var. Kadlec, Hasan Ali ve Serdar forma giyemedikleri için moralsizler.

11- Geçirdiği ameliyat nedeniyle Egemen'in eksikliği hissediliyor. Alves-Bekir ikilisinin alternatifi Serdar, ancak Kartal fazla güvenmiyor. Gökhan ve Caner'in kötü performansı tartışılıyor.

Başkan olaya el koyuyor

F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın takımla ilgili radikal kararlar alabileceği öğrenildi. Akhisar Belediye maçında sergilenen futbol ve oyuncuların disiplinsiz tavırlarına oldukça sinirlenen Yıldırım, teknik direktör İsmail Kartal ile görüşerek takımın kötü futbolun nedenlerini sordu. Yıldırım, Kartal'dan takımdaki disiplinsiz davranışlar hakkında kendisine rapor hazırlayıp sunmasını istedi. F.Bahçe çalıştırıcısının raporuna göre formsuz bazı futbolculara ağır para cezaları gelmesi gündemde. Başkan Yıldırım ayrıca, bugünkü idman öncesi Samandıra'ya çıkarma yapacak. Teknik heyet ve oyuncularla bir toplantı yapacak Yıldırım, sert uyarılarda bulunacak.

Kartal: Bu kadar kötü oynamaya hakkınız yok

Teknik direktör İsmail Kartal, oyuncularına gözdağı vardı. Kartal, 'Bugüne kadar sizlere ağabey gibi yaklaştım ancak bundan sonra kimsenin gözünün yaşına bakmayacağım. Bu kadar kötü oynamaya, taraftarı üzmeye hakkınız yok' dedi. Kartal, Volkan, Emre, Kuyt ve Gökhan ile de özel görüştü.

Mehmet Topuz'da 2. derece yırtık

Akhisar Belediyespor maçının ikinci yarısında sağ kasığında ağrı hisseden Mehmet Topuz'un MR'ı çekildi. Göztepe Medical Park Hastanesi'nde çekilen MR sonucunda Mehmet Topuz'un sağ kasık bölgesindeki adale grubunda 2. derece kısmi yırtık tespit edildi. Tedavisine başlanan tecrübeli futbolcunun en az 2 hafta sahalardan uzak kalacağı belirtildi.


10 yıl önce