|

İşte siyasilerin derbi tahminleri

Bakan ve milletvekilleri 8 Mart Pazar günü oynanacak Fenerbahçe-Galatasaray derbisini değerlendirdi. İçişleri Bakanı Efkan Ala, sporda önemli olanın kardeşlik olduğunu vurgulayarak, "Maçlar eğlenmek için yapılır, kavga, gürültü için yapılmaz" dedi.

Yeni Şafak
17:00 - 6/03/2015 Cuma
Güncelleme: 15:05 - 6/03/2015 Cuma
AA
'İç Güvenlik Paketi' için TBMM Genel Kurulu'nda gece gündüz mesai yapan bakanlar ve milletvekilleri, bu sıcak gündem içerisinde hafta sonu oynanacak Fenerbahçe-Galatasaray derbisini değerlendirerek skor tahminlerinde bulundu.


İçişleri Bakanı Efkan Ala, bu tür önemli maçların, önemli kardeşliklerin ortaya çıkarılması için birer fırsat olduğunu belirterek, "Onlar rakiptir ama maçın tatlı bir rekabet içerisinde geçmesini istiyorum. Aslında yenilen takım, bir sonraki maç için motive olarak nasıl başarılı olabileceği konusunda daha çok çalışabilir ve o maça hazırlanabilir" dedi. 


Sporda önemli olanın kardeşlik olduğuna vurgu yapan Ala, "O bakımdan, bu kardeşliği pekiştirmek için spor müsabakalarını yapmalıyız. Maçlar eğlenmek için yapılır, kavga, gürültü için yapılmaz. Spor tanımı gereği, kavgaya, gürültüye ters, aykırı bir faaliyet alanıdır; kavga ve gürültüyü reddeden bir faaliyet alanıdır. Gençlerin birbirleri ile kavga etmemeleri, enerjilerini spora aktarmaları gerekir" diye konuştu.


Bakan Ala, "maçlarda zaman zaman kavgalar olduğunun" anımsatılması üzerine, "Olmaması gerekir. Olmaması için bizler tedbirlerimizi alacağız, takımlar da tedbirlerini gözden geçirmelidir. Kardeşlik içinde, Türkiye'ye ve takımlarımıza yakışır bir maç olmasını diliyorum. Şimdiden her iki takıma da başarılar diliyorum" sözlerini sarfetti. 


Türkiye'nin her alandaki enerjisini, daha iyi bir gelecek kurmak için harcaması gerektiğini işaret eden Ala, "Sporda, sanatta, ekonomide, sosyal sorunların çözümünde, politik sorunların çözümünde, dış ilişkilerde bunu yakalayabilecek bir kıvamı elde etti Türkiye" değerlendirmesinde bulundu.


'Galatasaray'ı Kadıköy'de ağırlamaktan mutluluk duyacağım'

Fenerbahçe'li AK Parti Grup Başkanvekili Belma Satır, Galatasaraylıları, seçim bölgesi olan İstanbul birinci bölgede, Kadıköy'de ağırlamaktan mutluluk duyacağını belirterek, "Kendilerine iyi bir ev sahipliği yapacağız. Güzel bir maç olmasını ve seyirciyi tatmin etmesini istiyorum. İki tarafa da başarılar dilerim. İnşallah benim de ailemin de tuttuğu Fenerbahçe'nin kazanmasını temenni ederim" dedi. Satır, maçı Fenerbahçe'nin 2-0 kazanacağını söyledi.


AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, Fenerbahçe-Galatasaray derbisinin beraberlikle sonuçlanacağını tahmin ederken; AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, spor adına, centilmenlik adına çok heyecanlı bir maç olmasını diledi.


Aydın, "Diliyoruz ki Türk sporuna yakışır, futbol ve seyir zevki olan bir maç olur. Fenerbahçe'li olarak gönlüm Fener'in kazanmasından yana. 2-1 alırız diye düşünüyorum. Golün birini Moussa Sow'dan bekliyorum" dedi.


AK Parti'li Ünüvar, Adana derbisine dikkat çekti

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Necdet Ünüvar, "hafta sonu Fenerbahçe-Galatasaray derbisinin olduğunun anımsatılması" üzerine, "Evet hafta sonu derbi var, Adana derbisi var, Adana Demirspor-Adanaspor arasında. Adana Demirspor 2. sırada, inşallah süper lige çıkacaktır. Adanaspor de küme düşme hattından yukarıya doğru çıkıyor. İnşallah centilmence bir maç olur ve Adana kazanır" diyerek Adana derbisine vurgu yaptı. 


Beşiktaşlı olarak Türkiye'deki maçlar yerine Avrupa'daki maçları takip ettiğini belirten Ünüvar, "Avrupa'da mart ayına kalan tek Türk takımı Beşiktaş. Fenerbahçe-Galatasaray derbisinde dostluğun ve centilmenliğin kazanmasını istiyorum ama birbirlerini de üzmesinler. Fenerbahçe'nin galibiyete daha yakın olduğunu düşünüyorum, 2-1 Fenerbahçe diyorum" diye konuştu.


'Umarım bu maç centilmence geçer'

"Galatasaray son maçlarda kazanıyor, Fenerbahçe'nin ise puan kayıpları var" sözleri üzerine, TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Mehmet Ersoy, "İnşallah bu maçta da kaybeder diyorum ama hepsinden önemlisi bu tür maçların, o çok özlediğimiz ve unuttuğumuz centilmenlik içinde geçmesi için kulüp yöneticileri başta olmak üzere herkesin sorumlu davranması gerekiyor" dedi.


Bu maçın futbolun artık şiddetle anılıyor olmasından bizi kurtaracak ve geleceğe yönelik ümitlerimizi artıracak görüntüde olmasını temenni eden Ersoy, şöyle konuştu:


"Ben artık futbol maçı seyretmiyorum. Çünkü, tribünlerde gördüğümüz manzaralar, futbolculara yapılanlar, futbolcuların birbirlerine yaptıkları, kulüp yöneticilerinin özellikle Fenerbahçe Başkanı'nın Türk spor kamuoyuna verdiği mesajlar, futbolun bir spor olmaktan çıktığını, birilerinin egolarını tatmin ettiği endüstriyel ticari bir alan olduğunu gösteriyor bize. Onun için, 'Galatasaraylıyım' derken bile acaba sorusunu soruyorum kendime, o kadar soğudum. O tribünlerde ve sokaklarda olanlar, asla sporun içinde olabilecek görüntüler değil. Biz maç seyretmeye mi gidiyoruz, yoksa vandalizmin değişik versiyonlarının gösterisini seyretmeyi mi gidiyoruz? Kadına şiddet gibi spordaki şiddet de çok vahşice. İnsanlar, yanan meşaleleri birbirlerinin üzerine atıyor, böyle bir nefret olabilir mi? Neyin nefretini yaşıyoruz, anlayabilmek mümkün değil. Umarım bu maç centilmence geçer."


'Galatasaray kazanırsa Fenerin işi zorlaşır'

Derbi maçların havasının farklı olduğunu vurgulayan TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün, "Bu maç her türlü sürprize açık. Galatasaray kazanırsa Fenerin işi zorlaşır. Maç tahminim 1-1" değerlendirmesinde bulundu.


AK Parti Kars Milletvekili Yunus Kılıç, Fenerbahçeli olduğunu ama fanatik olmadığını belirterek, "Hangi sporda olursa olsun zekaya, emeğe hürmet eden birisiyim. Fenerbahçe'nin sporseverin gözünde yeniden dirilmek istiyorsa bu maçı alması lazım. Çünkü kötü gidiyor. Tarafsız bir değerlendirme yaparsak maçı Galatasaray'ın alacağı gözüküyor ama Fenerbahçe derbi takımı ve maç da Kadıköy'de. Bunların hepsini değerlendirdiğimiz zaman Fenerbahçe, 'ben de varım' demek istiyorsa bu maçı almak zorunda. Bu duyguyla çıkacakları için, iddiasının olacağını düşünüyorum. Ama bu maçta Galatasaray'ı bu maçta daha şanslı görüyorum. Ne yazık ki Galatasaray 3-1 kazanır" diyerek, Galatasaray'ın daha avantajlı olduğuna işaret etti.


Maçla ilgili görüşü sorulan AK Parti İstanbul Milletvekili Hüseyin Bürge, Fenerbahçe fanatikliğini "Yer sarı gök mavi" diyerek ortaya koydu. Skor tahmininde bulunmasının istenmesi üzerine ise Bürge, "Skor çok önemli değil, Fenerbahçe galip gelsin de ne olursa olsun" dedi.


Fenerbahçe'nin kısaltmasının FB olduğunu belirten Bürge, "FB bizim için sevda. Benim hanımın adı Fatma Bürge yani FB, o da benim aşkım. Yani her halükarda FB benim sevdam ve aşkım. Fenerbahçe FB, Fatma Bürge FB; FB benim için her durumda sevda ve aşk demek" diyerek, FB tutkusunu dile getirdi.


'Galatasaray 2-1 alacak, Fenerbahçe rahat uyusun'

"Fenerbahçe 1-0 yenecek ve Galatasaray'ın şampiyonluk hevesini kursağında bırakacak, golü de Kuyt atacak" diyerek iddiasını ortaya koyan AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Domaç, "Golcülerimiz bugüne kadar oynadıkları maçlarda rakipleri hafife aldılar ve çok gol atamadılar, umarım bundan sonra rakipleri hafife almazlar, her maçta gol atarlar ve FB'nin gol sıkıntısını ortadan kaldırırlar. Kenardan yapılan ortalar iyi ancak araya ve ileriye atılan top sayısı çok az. Bunun için Alper'e ihtiyacımız var" diye konuştu.


AK Parti Ordu Milletvekili İhsan Şener, Galatasaray'ın özellikle son maçlarda daha sistematik oynadığını düşündüğünü söyledi.

"Son maçlardaki puan kayıpları ve içinde bulunduğu psikoloji Fenerbahçe'yi hırslandırabilir, acele sonuç almaya yönlendirebilir, agresif oynatabilir" diyen Şener, Galatasaray'ın daha avantajlı olacağını ve maçı 2-1 kazanacağını kaydetti. Şener, "Burak, Umut ve Sneijder'den biri gol atacaktır, sorun olmaz, Fenerbahçe rahat uyusun" dedi.


AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Aşkın Bak, son haftalarda puan kayıpları yaşayan Fenerbahçe'nin bu derbide bunları telafi edeceğine ve kötü gidişe dur diyeceğine inandığını ifade ederek, Fenerbahçe'nin maçın favorisi olduğunu söyledi. Bak, Fenerbahçe'nin 2-1 ya da 3-1 kazanacağını belirtti.


'Kadıköy'de Galatasaray'ın maç alması mümkün değil'

Diğer AK Parti'li milletvekillerinin skor tahminleri ise şöyle:

AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan: "Galatasaray 2-1 yenecek, golleri de Sniejder ve Umut atacak"

AK Parti Çanakkale Milletvekili Mehmet Daniş: Galatasaray maçı 2-1 kazanacak, Hamza hoca ile yakaladığı çıkışı devam ettirecek"

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Süleyman Hamzaoğulları: "2-1 Galatasaray alır, golleri de Burak ve Sniejder atar"

AK Parti Elazığ Milletvekili Şuay Alpay: "Fenerbahçe tek farkla maçı kazanır"

AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ: "Kadıköy'de Galatasaray'ın maç alması mümkün değil, Fener bu maçı 3-1 alır"

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sıtkı Güvenç: "1-0 veya 3-2 Fener alır"

Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı, AK Parti İstanbul Milletvekili İbrahim Yiğit: "1-1 berabere"

AK Parti İstanbul Milletvekili Sevim Savaşer: "Galatasaray 2-0 alır"

AK Parti Ankara Milletvekili Nurdan Şanlı: "0-0 veya 1-1 berabere biter"


'Trabzonspor bir gün mutlaka şampiyon olacak'

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Beşiktaşlı olarak, sporda her zaman kaliteyi ve izleyicilere zevk veren karşılaşmaları arzu ettiğini söyledi.


Fenerbahçe ve Galatasaray arasındaki maçın da bu anlayış içerisinde Türk sporunu görsel boyutuyla dünyaya tanıtacak önemli bir derbi olmasını temenni ettiğini belirten Gök, "Beklentim, derbinin dünyada da ilgi uyandırmasıdır. Skor tahminim yok ama mevcut duruma göre Galatasaray'ın alacağını düşünüyorum" dedi.


CHP İstanbul Milletvekili Müslim Sarı, Fenerbahçe-Galatasaray derbisini Türkiye'nin "El Clasico"su olarak değerlendirdi.

Her iki takımın da 19 şampiyonluğu olduğunu ve 4. yıldızı takmak istediğini belirten Sarı, "Galatasaray puan olarak daha avantajlı ama Fenerbahçe'nin sahasında yapılacak bir maç. Güzel ve heyecanlı bir maç olacağını düşünüyorum. İyi olan kazansın" değerlendirmesinde bulunarak skor tahmini yapmadı.

Trabzonsporlu olduğunu belirten Sarı, "1984 yılında 10 yaşımda, Trabzonspor şampiyon olduğunda amcam bordo-mavi çubuklu formayı üzerime giydirdi, o gün bugündür Trabzonspor'u tutuyorum. O günden beri hiç şampiyon olamadık ama bir gün mutlaka şampiyon olacağımızı düşünüyorum" dedi.


CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, maçın skorunu Fenerbahçe lehine 1-0 olarak tahmin ederken; CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, "2-1 Fenerbahçe kazanacak, golleri de Show ve Emre atacak" diyerek iddiasını ortaya koydu.


CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, "Tek olsun ama bizim olsun, Fenerbahçe kazansın"; CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar da "Ben Galatasaray'ın kazanacağını ve aradaki farkın 7 puana çıkacağını düşünüyorum. Galatasaray 2-0 kazanacak. Golün birini de Selçuk frikikten atabilir" dedi. 


CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın, altıncı hissinin Fenerbahçe ve Galatasaray'ın berabere kalacağını söylediğini ifade ederken; CHP Bursa Milletvekili Turhan Tayan, "Berabere biteceğini düşünüyorum, maç sonucu da 1-1 olacak gibi" diye konuştu.


'UEFA kupalarında Türkiye'yi ileriye götürecek performans ortaya çıksın'

MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, "Beşiktaşlı olarak tercihim maçın berabere bitmesi ama takımların form durumuna bakarsanız Fenerbahçe daha iyi gibi" dedi. Galatasaray'de Melo'nun olmamasını büyük eksiklik olarak değerlendiren Uzunırmak, "Derbi maçları, diğer maçlar gibi tahmin edilen skoru getirmiyor. Derbi maçları sürprizdir. O gün hangi takım iyi konsantre olmuşsa onun şansı daha fazla oluyor. Derbilerde 'şu iki maçtır kazanıyor, şu üç maçtır kaybediyor' gibi değerlendirmeler pek fayda etmiyor, derbilerin havası farklı oluyor ama Fenerbahçe kazanacaktır" sözlerini sarfetti.


"Fenerbahçe yener, yenmesi de gerekiyor ama yenmese de canı sağolsun" diyen MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, maçta, dünya ve UEFA kupalarında Türkiye'yi ileriye götürecek performans ortaya çıkmasını istedi.


Yeniçeri, "Kendi kendimizi tatmin etmeyelim, bize dünya performansı göstersinler. Bu iki takım her zaman birbirini yenebilir önemli olan iki takımın ortaya koyacağı performansın, dünya takımlarını tehdit etmesidir. Ama maalesef biz dışarıda olumsuz sonuçlar alıyoruz. Futbolculara ve teknik direktörlere aşırı para veriyorlar. Bu kadar para alınca da manevi motivasyonlarını kaybediyorlar. Türkiye'deki futbol otoritelerini de başarısız görüyorum" dedi.


MHP İstanbul Milletvekili Engin Alan, Fenerbahçe'nin maçı 2-0 kazanacağını belirtirken; MHP Mersin Milletvekili Mehmet Şandır ise "Gönlüm Fenerbahçe'nin kazanmasından yana ama iyi oynayan, hak eden kazansın, Türk futboluna katkı veren bir kalite ortaya çıksın. Maç bir oyundur, oyun oynandığı unutulmasın. Ama oraya gelen 50 bin seyirciye de gol seyrettirilmeli. Fenerbahçe 2-0 alır" değerlendirmesini yaptı.


HDP Muş Milletvekili Demir Çelik de Fenerbahçe'nin maçı 2-1 kazanacağını, Fenerbahçe'nin gollerini Moussa Sow ve Emenike'nin, Galatasaray'ın golünü ise Burak'ın atacağını söyledi.
#fenerbahçe
#galatasaray
#derbi
#bakan
#milletvekili
#Icisleri bakani
#efkan ala
9 yıl önce