|

İstediğimizi yaptık

Terim oyunun kontrolünün sürekli kendilerinde olduğunu öne sürdü, "Müthiş oyundan ziyade 3 puan kazanmak önemli. Bir derbi bitecek diğeri başlayacak. Her an her şeyi yapabilecek takımlara karşı oynayacağız" dedi

00:00 - 17/04/2012 Salı
Güncelleme: 03:35 - 17/04/2012 Salı
Yeni Şafak
İstediğimizi yaptık
İstediğimizi yaptık

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Beşiktaş karşısında oyunun hakimi olduklarını ve bunun karşılığında haklı bir üç puan aldıklarını söyledi. Çok zor bir maç olduğunu kaydeden deneyimli teknik adam, "Beşiktaş, kaliteli bir takım, derin kadrosu var. Seyircisiyle oynadığında çok etkili olabilecek bir takım. Her maçın final havası olduğu düşündüğünüzde kolay maç yok. Takım oyununu çok çok öne çıkaran Galatasaray vardı. Oyunun kontrolünü daima bizdeydi, istediğimizi yaptık. İstediğimiz yaptığımızda da tehlikeli olduk. Müthiş oyundan ziyade 3 puan çok önemli, kazanmak çok önemli. Bir derbi bitecek diğeri başlayacak. Her an her şeyi yapacak takımlarla oynadığınız için puan farkını koruyarak hatta açarak devam etmek önemli" dedi. Terim, Aydın'la ilgili soru üzerine ise "Aydın biraz küskündü. Seyirciyle arası iyi değildi, biraz kırgındı. Yetenekliydi daha önce çıkması lazımdı piyasaya. Geldiğimde seyirciden rica ettim birlikte kazanalım diye. Daha çok çalışacak. Florya Tesisleri ikinci evi olacak. Mantelitesini de değiştirdi. Bu kadar Türk oyuncunun az olduğu yerde onun gibi yetenekli oyuncuları boşu boşuna harcanmaması lazım" ifadelerini kullandı.


Aslan derbilerde kaybetmiyor

Derbi maçta Beşiktaş'ı yenmeyi başaran Galatasaray, bu sezon Beşiktaş, Fenerbahçe ve Trabzonspor'a karşı maç kaybetmeme performansını devam ettirdi. Normal sezonda rakiplerine karşı 3 galibiyet ve 3 beraberlik alan sarı-kırmızılılar Süper Final'e de 3 puanla başladı. Ayrıca Galatasaray bu sezon Üç Büyükler'e karşı ilk deplasman galibiyetini elde etti.


Florya'da süper karşılama

Sezon başında uygulamaya konulan karar nedeniyle Galatasaray taraftarları, İnönü Stadı'nda takımını destekleyemedi. Ancak yüzlerce sarı-kırmızılı taraftar, takımlarını Florya'da marşlarla karşıladı. Taraftarlar özellikle Melo'ya ve Fatih Terim'e sevgi gösterisinde bulundu.


Aysal bu kez gelmedi

G.Saray Başkanı Ünal Aysal, yağmur nedeniyle ertelenen maç öncesi Fiyapı İnönü Stadı'nda yerini almasına karşın, dün karşılaşmayı izlemeye gelmedi. Protokolde Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'la birlikte 2. Başkan Ali Dürüst izledi.




12 yıl önce