|

Jo tamam Santos yolda

Sarı-kırmızılılar, Neill'den sonra Jo'yu da resmen renklerine bağladı. Yıldız futbolcuyla sezon sonuna kadar anlaştığını duyuran G.Saray, Tottenham'da forma şansı bulamayan Dos Santos ile de söz kesti

Abdullah Eğilmez
00:00 - 22/01/2010 Cuma
Güncelleme: 23:49 - 21/01/2010 Perşembe
Yeni Şafak
Jo tamam Santos yolda
Jo tamam Santos yolda

G.Saray, Manchester City Kulübü ile anlaşma sağladığı Brezilyalı forvet Jo'yu dün akşam İstanbul'a getirdi. G.Saray Kulübü'nün resmi internet sitesinden "İngiltere Premier Lig takımlarından Manchester City'nin oyuncusu Jo ile sezon sonuna kadar kiralık olarak anlaşmaya vardık. Joao Alves De Assis Silva'ya hoşgeldin diyor, sarı-kırmızılı forma altında üstün başarılar diliyoruz” diyerek transferini duyurduğu 23 yaşındaki golcü, Atatürk Havalimanı'nda coşkulu bir kalabalık tarafından karşılandı. 1.89'luk forvet, yoğun izdiham karşısında şaşkınlık yaşarken açıklama yapmadan havalimanından ayrıldı. Transferin hızlı takımı G.Saray, bir bombayı daha patlatmak üzere. Futbol Şube Sorumlusu Haldun Üstünel'in, teknik direktör Frank Rijkaard'ın Barcelona'dan öğrencisi olan ve bu sezon formasını giydiği Tottenham'da yeterince forma şansı bulamayan Giovani Dos Santos ile de el sıkıştı. Dün Tottenham'lı yöneticiler ile masaya oturan Üstünel genç oyuncuyu 1.5 yıllığına kiraladı. Ofansif olarak orta sahanın her noktasında forma giyebilen Meksikalı futbolcuya sezon sonuna kadar 700 bin, önümüzdeki sezon da 1 milyon 400 bin euro verilecek. Barcelona alt yapısında yetişen Dos Santos, geçen sezon başında 6 milyon euro bonservis bedeliyle Tottenham'a transfer olmuştu. Hemen devre arasında Ipswich Town'a kiralanan Dos Santos, sezon başında kulübüne geri dönmüştü. Jo'nun Avrupa Ligi'nde oynayamamasından dolayı sadece lig ve Türkiye Kupası'nda forma giyeceği, Dos Santos'un ise Avrupa Ligi'nde forma giyebileceği belirtildi.


Linderoth ikna oldu transfer açıklandı

G.Saray, yabancı kontenjanını açmak için sözleşmesini fesh etme formülünü uygulamaya çalıştığı Linderoth'tan olumlu sonuç aldı. Lucas Neill ile yabancı kontenjanını dolduran sarı-kırmızılılar, Linderoth ve Nonda'ya sözleşmelerin fesh edilme teklifini götürdü. Futbol A.Ş Genel Müdürü Adnan Sezgin dün bu doğrultuda Linderoth ile bir araya geldi. İsveçli oyuncu alacağı olan 600 bin euroyu peşin olarak istedi, yönetim taksitle ödemeyi önerdi. Linderoth, alacağı karşılığında teminat gösterilince sözleşmesinin feshini kabul etti. Bunun üzerine sarı-kırmızılı kulüp, Jo'nun transferini resmen açıkladı. Nonda ise yönetimi köşeye sıkıştırıp daha iyi şartlarda ayrılmanın peşinde koşuyor. Yönetimin Nonda sorununu da çözdükten sonra büyük bir ihtimalle Dos Santos transferini de açıklaması bekleniyor.





14 yıl önce
default-profile-img