|

Judoda tarihi başarı

Gençler Avrupa Judo Şampiyonası dün Bükreş'te başlarken kızlarda ilk gün mindere çıkan tüm Türk sporcular madalya aldı ve Türkiye'ye tarihi bir başarı yaşattı. Günün tek altını 48 kiloda Dilara Lokmanhekim'den geldi.

YENİSAFAK.COM.TR / SPOR
00:00 - 20/09/2014 Cumartesi
Güncelleme: 16:15 - 20/09/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
Judoda tarihi başarı
Judoda tarihi başarı

Dilara Lokmanhekim, formda geldiği Bükreş'te 48 kiloda altın madalyanın sahibi oldu. İlk turu bay geçen Dilara, ikinci turda ev sahibi Rumen Denisa Ungureanu'yu eledi. Sonraki turda Macar Reka Pupp karşısında da zorlanmayan Dilara, yarı finalde İspanyol Cinta Garcia Mesa'yı yenip finalist oldu. Milli judocumuz finalde bir başka Rumen, Alexandra Pop ile karşılaştı. Dilara, maçın hemen başında ceza ile geri düştü ancak sonra Pop'a ceza aldırıp durumu eşitledi ve maçı 'altın skor'a taşıdı. Bu bölümde rakibini wazaari düşürüp şampiyon olan Dilara, minderde büyük sevinç yaşadı. 2012'de de Gençlerde Avrupa Şampiyonu olan Dilara, aynı başarıyı tekrarlamış oldu. Dilara bu zaferle, 1994 ve 1995'te Gençlerde Avrupa Şampiyonu olan şu anki antrenörü İlknur Kobaş'ı da yakalamayı başardı. Finalin bitmesiyle rakibi Pop'un elini kaldıran ve tribünlere alkışlatan Dilara, büyük bir centilmenlik örneği de gösterdi.

Melisa yine podyumda

Geçen ay Nanjing'te düzenlenen Gençlik Olimpiyatı'nda tüm branşlarda Türkiye'nin tek altın madalyası judoda gelmişti. O altın madalyaya imza atan Melisa Çakmaklı, Bükreş'te de müthiş bir performansla gümüş madalyaya uzanmayı başardı. Melisa, Bükreş'te sırasıyla Sloven, Rus, İtalyan ve Alman rakiplerini eleyip finale çıktı. Finalde Bulgar Borislava Damyanova'ya bir hatayla osaekomi'de yakalanan Melisa, gümüş madalyanın sahibi oldu.

Nesrin'den üçüncülük

Aynı sıklette İspanyol ve Hollandalı rakiplerini geçerek son dört arasına kalan Nesrin Çetin, Bulgar Borislava Damyanova'ya takılınca bronz madalya maçına çıktı. Üçüncülük maçında Portekizli Catarina Costa'yı geçen Nesrin Çetin, Türkiye'ye bronz madalya getirdi.

Gülkader'den bronz

Bu yıl ilk kez Gençler seviyesinde yarışan Gülkader Şentürk de Bükreş'ten madalya çıkardı. Gülkader, ikinci turda Sırp rakibini yendikten sonra çeyrek finalde, gün sonunda gümüş madalya alan Rumen Alexandra Pop'a kaybetti. Repesajda Rus Anna Paşina'yı eleyip üçüncülük maçında çıkan Gülkader, İspanyol Cinta Garcia Mesa önünde zorlanmadı ve Bükreş'te podyuma çıktı.

10 yıl önce