|

Juventus ilk kez puan kaybetti

İtalya Birinci Futbol Ligi'nin (Serie A) 7. haftasında Roma, Chievo'yu 3-0 yenerek Sassuolo deplasmanında bu sezon ilk kez puan kaybeden lider Juventus ile arasındaki farkı, 1 puana indirdi.

Aa
00:00 - 21/10/2014 Salı
Güncelleme: 11:13 - 21/10/2014 Salı
Yeni Şafak
Juventus ilk kez puan kaybetti
Juventus ilk kez puan kaybetti

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri nedeniyle ara verilen Serie A'nın 7. haftası, 1-1 eşitlikle sona eren Genoa-Empoli maçıyla tamamlandı.

Ligin zirvesindeki Juventus, haftanın açılış maçında lider alt sıralardaki Sassuolo ile deplasmanda 1-1 berabere kaldı. Bu maça kadar 6'da 6 yapan siyah beyazlılar, ilk kez puan kaybı yaşadı.

Geçen hafta Juventus'a yenilerek şampiyonluk yolunda darbe alan Roma ise konuk ettiği Chievo'yu Mattia Destro, Adem Ljajic ve kaptanı Francesco Totti'nin golleriyle 3-0 mağlup etti. Puanını 18'e çıkaran başkent ekibi böylece Juventus ile arasındaki farkı 1 puana düşürdü.

İlk teknik direktör değişikliği

Chievo ise yenilginin ardından bu sezon teknik direktör değişikliğine giden ilk takım oldu. Chievo'da teknik direktörlüğe Eugenio Corini'nin yerine Rolando Maran getirildi.

Ligin Juventus dışındaki diğer namağlup takımı Sampdoria, Cagliari ile deplasmanda 2-2 berabere kalarak puanları paylaştı. Sampdoria, 15 puanla 3. sıradaki yerini korudu.

Milan da deplasmanda Hellas Verona'yı 3-1 yenerek puanını 14'e çıkarttı ve puan tablosunda 4. sıraya yükseldi.

Ligde istikrarsız bir grafik çizen Inter ile Napoli arasındaki maçta kaydedilen 4 gol de son 10 dakikaya sığdı. Napoli, 2 kez öne geçmesine karşın evsahibi Inter, Hernanes'in 90+1'inci dakikada attığı golle 1 puanı kurtardı.

Gol krallığı

Gol krallığı mücadelesinin zirvesinde 6 golü bulunan 3 oyuncu bulunuyor. Napolili Jose Maria Callejon, Milanlı Honda Keisuke ve Juventus'tan Carlos Tevez'i, 5 golle Lazio'dan Filip Djordevic takip ediyor.

Serie A'nın 7. haftasında alınan sonuçlar, puan durumu ve gelecek haftanın programı şöyle:

Roma-Chievo Verona: 3-0

Sassuolo-Juventus: 1-1

Fiorentina-Lazio: 0-2

Atalanta-Parma: 1-0

Cagliari-Sampdoria: 2-2

Hellas Verona-Milan: 1-3

Palermo-Cesena: 2-1

Torino-Udinese: 1-0

Inter-Napoli: 2-2

Genoa-Empoli: 1-1

8. hafta programı
25 Ekim Cumartesi:
Empoli-Cagliari, Parma-Sassuolo, Sampdoria-Roma
26 Ekim Pazar:
Chievo-Genoa, Juventus-Palermo, Udinese-Atalanta, Cesena-Inter, Lazio-Torino, Napoli-Hellas Verona, Milan-Fiorentina
9 yıl önce