|

Kaçak güreşti kürsüye çıktı

Ailesi güreşe devam etmesine izin vermeyen 13 yaşındaki Cansu Yılmaz, gizli gizli gittiği antrenmanların ardından Türkiye ikincisi olmayı başardı.

11:35 - 27/11/2014 Perşembe
Güncelleme: 12:15 - 27/11/2014 Perşembe
AA
Güreş Milli Takımı seçme kampı için Elmadağ Güreş Eğitim ve Kamp Merkezi'nde bulunan genç sporcu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, elde edeceği başarılarla ailesinin takdirini toplamaya çalıştığını söyledi. 


Dört yıl önce güreşe başladığını ve herhangi bir başarı elde edememesi üzerine ailesinin spor hayatına devam etmesine karşı çıktığını belirten Cansu Yılmaz, "Sabah evden çıkarken yanıma antrenman eşyalarımı alıyordum ve okul sonrasında gizli bir şekilde salona gidiyordum. Yeteneğimin farkındaydım ve ailemin engel olma çabaları beni yolumdan çevirmedi. Katıldığım ilk Türkiye Şampiyonası'nda miniklerde ikinci oldum. Kendime güvenerek başladım, kendime güvenerek bitirdim ve hakkım olanı aldım" dedi. 


Kazandığı madalya sonrasında ailesinin iznini alarak güreşmeye devam ettiğini vurgulayan Yılmaz, "İki yıl boyunca maçımız yoktu. Bunun üzerine babam bana 'maç yok, sen akşamın geç saatlerine kadar antrenmana gidiyorsun' diyerek bir kez daha güreşmemi engellemeye çalıştı. Sonrasında beni Milli Takım Eğitim Merkezi'ne çağırdılar. Antrenörlerim de babamla konuşup onu ikna etti ve bu kampa katılmamı sağladılar" diye konuştu. 

"Hedefim Türk bayrağını en yüksek yerlerde tutmak"


Cansu Yılmaz, yıldızlar kategorisinde katıldığı Türkiye Şampiyonası'nda ise üçüncü olduğunu ve bronz madalya kazandığını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: 


"Buralara çok çalışarak geldim, aynı şekilde devam etmem gerektiğinin de farkındayım. Öncelikli hedefim, buradaki kampı başarıyla bitirmek ve milli takıma seçilmek. Daha sonrasında ise Türkiye, Avrupa, dünya şampiyonaları ve olimpiyat oyunlarında en iyi olmak istiyorum. 'Asrın güreşçisi' unvanı bulunan başkanımız Hamza Yerlikaya idolüm. Kendisinin yolundan gitmek istiyorum. Elde edeceğim başarılarla da hem antrenörlerimizin hem de başkanımızın emeklerini boşa çıkarmamak istiyorum." 


Milli takım antrenörü Kocabaş 


Yıldız Kız Milli Takımı Antrenörü Mustafa Kocabaş da ailelerin çocuklarını desteklemeleri gerektiğini ifade ederek, "Çocuklarımızı topluma sağlıklı bireyler olarak kazandırmak adına ailelerin desteği büyük önem taşıyor" dedi.


Federasyonun Türkiye genelinde altyapılara yönelik büyük kapsamlı bir çalışma başlattığına dikkati çeken Kocabaş, "Bu çalışmaların meyvesini bu sene Türkiye Şampiyonası'nda gördük. Cansu Yılmaz, bu proje kapsamında ilk şampiyonasında üçüncü oldu. Cansu, şampiyonaya kilosunda 5 sporcu katılması nedeniyle Uluslararası Güreş Birliği kuralları gereği, iki üçüncü çıkamayacağı için madalyası geri alındı. Biz de sporcumuzdaki kapasiteyi görerek Cansu'yu milli takım seçme kampına aldık" ifadesini kullandı.


Ailelerden destek istedi


Mustafa Kocabaş, Türkiye genelinde Cansu gibi birçok sporcu bulunduğuna dikkati çekerek, "Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın da dahilinde federasyonumuz tarafından Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi açıldı. Burada 40 sporcumuzu ağırlıyoruz. Emeklerimiz, 2016 Rio ve 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda bize madalya olarak dönecektir" diye konuştu. 


Ailelerin çocuklarına sağduyuyla yaklaşması gerektiğini ifade eden Kocabaş, sözlerini şöyle tamamladı:


"Çocuklarımızı topluma sağlıklı bireyle olarak yetiştirmek istiyoruz, tüm çabamız bunun için. Türkiye'de bayan güreşi kültürünü oturtmaya çalışıyoruz. Başkanımız Hamza Yerlikaya da bu konuda büyük özveriyle çalışıyor. Biz de üzerimize düşeni yaparak, Türk bayan güreşini en iyi ülkeler arasındaki yerini almasını sağlamaya çalışıyoruz."
#güreş
#Cansu Yılmaz
#Yıldız Kız Milli Takımı Antrenörü Mustafa Kocabaş
#Güreş Eğitim ve Kamp Merkezi
#Mustafa Kocabaş
9 yıl önce