|

Kadıköy'de dev kapışma

Ligde yenilgisi bulunmayan ve zirvede averajla ikinci yer alan Beşiktaş, çıkışa geçmek ve lider ile aradaki puan farkını eritmek isteyen Fenerbahçe, Kadıköy’de karşı karşıya gelecek. Sarı-lacivertli takımda sakatlıkları bulunan Dirar, van Persie ve Skrtel forma giyemeyecek. Beşiktaş’ta ise Adriano sakatlığı nedeniyle sahada yerini alamayacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/09/2017 Cumartesi
Güncelleme: 15:00 - 23/09/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
​Kadıköy'de dev kapışma
​Kadıköy'de dev kapışma

Süper Lig'de sezonun ikinci derbisi yine Kadıköy'de oynanacak. Ligde yenilgisi bulunmayan Beşiktaş, çıkışa geçmek ve puan farkını eritmek isteyen Fenerbahçe Ülker Stadı’nda karşı karşıya gelecek.

Sezon başında UEFA Avrupa Ligi'ne erken veda eden ve Süper Lig'e de kötü bir başlangıç yapan sarı-lacivertliler, derbiyi kazanarak çıkışa geçmeyi hedefliyor. Geçen hafta deplasmanda Aytemiz Alanyaspor'u 4-1 mağlup eden Fenerbahçe, Beşiktaş derbisinde de kazanarak bu sezon ligde ilk defa üst üste 2 galibiyet almak istiyor. İlk 5 haftada 2 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 yenilgi alan, 8 puanlı Fenerbahçe, derbiye Beşiktaş'ın 5 puan gerisine çıkacak. Fenerbahçe'de sakatlığı bulunan Nabil Dirar Robin van Persie ve Skrtel derbide forma giyemeyecek. Alanyaspor maçında sakatlığından dolayı görev yapamayan Mehmet Topal ise teknik direktör Aykut Kocaman'ın şans vermesi durumunda sahada yer alacak. Fenerbahçe Teknik Direktörü Kocaman, derbi için kalede Volkan Demirel ile Carlos Kameni arasında tercih yapacak. Ligde ilk 4 hafta Volkan'a, son maçta ise Kameni'ye şans veren Aykut Kocaman'ın, derbide kaleyi tekrar Volkan'a teslim etmesi bekleniyor.

Tosic dönüyor, Adriano sakat

Ligde henüz mağlubiyeti bulunmayan iki takımdan biri olan Beşiktaş, tek puan kaybını ikinci haftada Kasımpaşa ile deplasmanda 2-2 berabere kalarak yaşadı. Siyah-beyazlı ekip son üç haftada Bursaspor, Kardemir Karabükspor ve Atiker Konyaspor'u mağlup ederek galibiyet serisi yakaladı. Beşiktaş'ta ligin 4. haftasında Karabükspor ile deplasmanda oynanan karşılaşmada kırmızı kart gören Dusko Tosic'in cezası sona erdi.

Atiker Konyaspor maçında cezasını çeken Sırp futbolcu, görev verilmesi halinde derbide forma giyebilecek. Derbi öncesinde Beşiktaş'ta Adriano Correia'nın sakatlığı devam ediyor. Atiker Konyaspor ile Vodafone Park'ta oynanan maçta sakatlanarak 40. dakikada yerini Necip Uysal'a bırakan ve tedavisi süren Adriano'nun derbide görev yapması beklenmiyor.


"İlk golü biz atmalıyız"

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Beşiktaş maçında galibiyetin şifresini oyuncularına anlattı. Defansif özelliği yüksek olan Ozan Tufan ve Josef ile orta sahada baskı yaparak rakibin oyun kurmasına izin verilmeyecek. Beşiktaş’ın hücum organizasyonunu oluşturan isimlere nefes aldırılmayacak, rakibin hücuma çıkış kanallarını kapatılacak. Basit top kayıpları konusunda oyuncularını uyaran Kocaman, topun kendilerinde kalması gerektiğini belirtirken, hücum bölgesinde Giuliano, Valbuena ve Janssen üçlüsüyle rakip savunmanın meşgul olacağı adam sayısını artırıp oyun merkezini ileri itmelerini istiyor. Aykut Kocaman, oyunculara hitaben yaptığı konuşmada Beşiktaş karşısında takım savunmasında dikkatli olmaları gerektiğini söyleyerek, “Başakşehir ve Trabzonspor maçlarında erken yediğimiz golle geri düşmüştük, sonra oyunu lehimize çevirme adına büyük efor sarfetmek zorunda kalmıştık. Bu maçta çok dikkatli olmalıyız. Maçın başında erken bir gol yersek işimiz çok zor olur, ilk golü biz atmalıyız. İlk golü atmamız halinde işimiz kolaylaşır. Sahada agresif olacağız ve kazanmak için savaşacağız. Beşiktaş’ı yenersek zirve yarışında önümüz açılacak” ifadelerini kullandı.


Enerjinizi 2'ye bölün

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, bugün oynanacak derbi maçı öncesinde oyuncularına uyarılarda bulundu. Kadıköy'deki derbilerin genelde ağır bir atmosferde oynandığını ve futbolcuları yorduğunu dile getiren Güneş, takımından enerjilerini kontrollü kullanmalarını istedi. Futbolcularından , Salı günü Şampiyonlar Ligi'nde Alman temsilcisi Leipzig ile oynanacak maçı da düşünmelerini isteyen deneyimli çalıştırıcı, “Derbi maçlar her zaman fazla efor gerektirir. Sizden kontrollü oynamanızı, mümkün olduğu kadar ayağınızda top tutmanızı istiyorum. Çünkü Salı günü, en az derbi kadar önemli bir maçımız daha var. Ligde şampiyon olmak istiyoruz ve Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıkmak istiyoruz. Bu yoğun maç trafiğinde enerjimizi kontrollü kullanmalıyız. Bütün eforu burada sarf ederseniz, Salı günü ayakta duramazsınız” ifadelerini kullandı. Hafta boyunca oyuncularına fizik kondisyon idmanlarının yanı sıra mental olarak da destek veren Güneş, ayrıca tüm takımdan Kadıköy'de sakin kalmalarını istedi.


  • Volkan Demirel şans bekliyor
  • Fenerbahçe’nin tecrübeli file bekçisi Volkan Demirel, derbide forma giymesi durumunda profesyonel kariyerinin 600. resmi maçına çıkacak. İlk profesyonel maçına o zamanki adıyla 2. Lig, şimdiki ismiyle TFF 1. Lig'de 24 Eylül 2000'de Kartalspor formasıyla Sarıyer karşısında çıkan Volkan, kariyerinde 17 yılda 599 kez sahada yer aldı.


Eljif Elmas derbiyle başlıyor

FIFA’nın transferine onay verdiği F.Bahçe’nin genç yıldızı Eljif Elmas’ın bugün U21 maçında sahne alması bekleniyor. A Milli Takım ile idmanlara çıkan, ancak Ocak ayına kadar A Takım’da forma giyemeyecek olan Makedon orta saha oyuncusu, F.Bahçe’nin Beşiktaş ile oynayacağı U21 maçında sarı-lacivertli formayı giyeceği gelen haberler arasında. Öte yandan Makedon oyuncu Eljif Elmas’a transfer teklifleri gelmeye devam ediyor. FIFA’nın transferine onay vermesiyle F.Bahçe de rahatlamış oldu. Artık Eljif Elmas’ı isteyen kulüpler F.Bahçe ile görüşmek zorunda kalacak.

Galibiyete 20 bin Euro

Beşiktaşlı futbolcular, deplasmanda Fenerbahçe'yi yenmeleri halinde ceplerini de dolduracak. Nevzat Demir Tesisleri'ni ziyaret ederek takımla bir görüşme yapan kulüp başkanı Fikret Orman, galibiyet primini adam başı 20 bin Euro olarak açıkladı. Orman, primin yanı sıra oyunculara güvenini dile getirdi. Puan başına 4 bin Euro kazanan siyah-beyazlı oyuncular, 3 puanı almaları halinde 12'şer bin Euro'ya ilave olarak 20'şer bin Euro da galibiyet pirmi alacaklar ve böylece kişi başı 32 bin Euro'luk bir kazanç elde etmiş olacak.


  • Fenerbahçe kaybetmiyor
  • Süper Lig'de son 2 sezonun şampiyonu Beşiktaş'ı ağırlayacak Fenerbahçe, iç sahada derbi maç kaybetmemesiyle dikkati çekiyor. Sarı-lacivertlilerin rakibiyle taraftarı önünde yaptığı son 13 lig maçında bileği bükülmedi. Fenerbahçe, Kadıköy'deki son yenilgisini 17 Nisan 2005'te 4-3'lük skorla yaşadığı Beşiktaş'a karşı o tarihten sonra iç sahada maç kaybetmedi. Sarı-lacivertli ekip, Ülker Stadı'nda Beşiktaş ile oynadığı son 13 lig maçının 8'ini kazanırken, 5'inden beraberlikle ayrıldı. Fenerbahçe, siyah-beyazlı ekibe karşı kaybetmediği son 13 lig maçında 21 gol atarken, kalesinde 10 gol gördü.


Tüm biletler satıldı 5 milyon TL gelir

F.Bahçe’nin Beşiktaş'ı konuk edeceği derbi için tüm biletler satılırken, ayrıca cezalı olan kombine sahipleri de biletlerini başkalarına devretti. Bu şekilde Ülker Stadı'ndaki maç kapalı gişe oynayacak. Taraftarlar derbiye yoğun ilgi gösterirken, biletler karaborsada önemli fiyatlara alıcı buluyor. F.Bahçe, tüm biletlerin satıldığı Beşiktaş derbisinde kasasını dolduracak. Sarı-lacivertli kulüp bilet satış geliri ve lisanslı taraftar ürünleriyle, derbiden önemli bir gelir elde edecek. Yaklaşık 20 bin kombine sahibi taraftarın olduğu sarı-lacivertli kulüp, bilet satış geliri ve lisanslı taraftar ürünü satışlarından 5 milyon TL’yi bulacak bir gelir hedefliyor. F.Bahçe maçtan galip gelmesi durumunda ise performans primi ödülü olarak 2.2 milyon TL’yi kasasına koyacak. Derbi maçlarda Fenerbahçe, lisanslı taraftar ürünü satışlarından büyük bir gelir elde ediyor. Stadın altında yer alan iki Fenerium’da yaklaşık 1 milyon TL’lik satış geliri bekleniyor. Fenerium’da taraftarların yoğun ilgisi düşünülerek bazı önlemler alınacak. Taraftarlara daha iyi hizmet vermek için eleman ve güvenlik sayısı artırılacak.


Beşiktaş'tan taraftarlarına uyarı

Beşiktaş Kulübü, Fenerbahçe maçı öncesinde Kadıköy'e gidiş konusunda taraftarlarını uyardı. Kadıköy'e toplu halde otobüslerle gidileceği belirtilen açıklamada, "Taraftarlarımızın yarın (bugün) saat 14.00 itibarıyla Vodafone Park kuzey bölümünde (Yeni açık) toplanması gerekmektedir. Bilet kontrolü yapıldıktan sonra saat 14.30 itibarıyla taraftarlarımız otobüslere alınmaya başlanacaktır" denildi.

#Fenerbahçe
#Beşiktaş
#Derbi
7 yıl önce