|

Kadir Akbulut'lu Çatalcaspor 3. Lig'de

Beşiktaşlı eski futbolcu Kadir Akbulut'un çalıştırdığı Çatalcaspor, Bölgesel Amatör Lig play-off final maçında Edirnespor Gençlik'i 1-0 yenerek 3. Lig'e yükseldi. Sarı-Kırmızılılar böylece tarihlerinde ilk kez profesyonel lige çıkmanın mutluluğunu yaşadılar.

Yeni Şafak
00:00 - 6/05/2014 Salı
Güncelleme: 12:32 - 6/05/2014 Salı
Yeni Şafak
Kadir Akbulut'lu Çatalcaspor 3. Lig'de
Kadir Akbulut'lu Çatalcaspor 3. Lig'de

Bölgeseş Amatör Lig'den 3.Lig'e terfi maçlarının finalinde Edirnespor Gençlik ile Çatalcaspor, Tekirdağ Namık Kemal Stadı'nda karşılaştı. Zaman zaman olayların yaşandığı karşılaşmayı İstanbul ekibi 41.dakikada Osman'ın golüyle 1-0 kazandı ve 3.Lig'e yükselen taraf oldu.

Maç öncesi gerginlik

Karşılaşma öncesinde Çatalcaspor tribünlerinde bulunan Tekirdağsporlu taraftarlardan birkaçı komşu şehrin takımı olan Edirnespor Gençlik'in atkısını ateşe verip, basın mensuplarına karşı poz verdiler. Maçın başlamasına kısa süre kala da taraflar arasında küfürleşmeler yaşanırken, karşılıklı olarak birbirlerine yabancı maddeler de atıldı.

Edirne tribününe saha dışından taş atıldı

Karşılaşmanın son 10 dakikasının içerisinde bazı Edirneli taraftarlar stadı terk ederken, saha dışından da tribüne taşlar atıldı. Bazı taraftarlar tribünde bulunan ağaçların altına saklanarak taşlardan korundu.

Maç sonu büyük coşku...

Karşılaşmanın sonuna eklenen 5 dakikalık uzatma bölümlerinde de gol sesi çıkmayınca Çatalcaspor çok arzuladığı 3.Lig'e tek golle ulaştı. Çatalcaspor, Sultanbeyli Belediyespor'u 2-0'la geçip ve 2. maçını da tek golle kazanarak Play Off'larda gol yemeden 3.Lig'e yükselme başarısı göstermiş oldu. Futbolcular taraftarlarıyla birlikte sevinç yumağı oluştururken, başarının mimarlarından Teknik Direktör Kadir Akbulut da havaya atıldı.

62 yıl beklediler

Kurulduğu 1942 yılından beri İstanbul amatör liglerinde inişli çıkışlı bir grafik çizen sarı-kırmızılı takım son 4 yılda Beşiktaş'ın eski oyuncularından Kadir Akbulut'un yönetiminde önemli bir atılım yaptı. İstanbul Süper Amatör Lig'de 2 sezon üst üste BAL'a yükselebilmek için play off oynayan Çatalcaspor bu amacına ikinci senesinde yani 2011-2012 sezonu sonunda ulaştı. Çatalcaspor, 2012-2013 sezonunda Bölgesel Amatör Lig'deki ilk senesini orta sıralarda tamamlamıştı.

Tek denemeleri başarısızdı

Çatalcaspor tarihinde 3. Lig'e yükselme maçlarına 1 kez katıldı. Kulüp, 1995-1996 sezonunda İstanbul 1. Amatör 2. Grup'ta maçlarını namağlup bitirdi fakat Hadımköyspor ile girilen amansız yarışta iki takım birbirlerine üstünlük sağlayamayınca şampiyonluk baraj maçına kaldı. Baraj maçında rakibine üstünlük sağlayan Çatalcaspor 11-15 Nisan 1996 tarihleri arası Edirne'de oynadığı 3. Lig'e yükselme maçları 1. turunda 3 takımlı grubu (Diğer iki takım Bigaspor ve Marmara Ereğlispor'du) ikinci sırada tamamlayarak elenmişti.

10 yıl önce