|

Kale düştü

Sezon başında Onur’un kalesini koruduğu 8 maçta sadece 4 gol yiyen Trabzonspor, sakatlık sonrası kaleyi devralan Fatih Öztürk’ün forma giydiği 16 maçta 24 golü kalesinde gördü. Onur, 0.5 gol yeme ortalaması tuttururken, Fatih ile birlikte bu sayı 1.5’a çıktı

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/12/2014 Salı
Güncelleme: 23:12 - 22/12/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Bursaspor’dan 3-3’lük beraberliği zar zor kurtaran Trabzonspor, Onur Kıvrak’ın yokluğunu bir hayli arıyor. Bordo-mavililer, ligde 41 sezonun ilk 14 haftaları itibariyle kalesinde en fazla golü bu sezon gördü. Bu sezon ligde 14 maçta 22 gol yiyen Karadeniz ekibi, yediği gol bakımından lig tarihinin en kötü dönemini geride bıraktı. Trabzonspor, kalesinde, bu sezon dışında en fazla golü 20 gol ile 2009-2010 sezonunda görmüştü. UEFA Avrupa Ligi'ndeki Legia Varşova maçında sakatlanarak dizinden ameliyat olan ve uzun süre sahalardan uzak kalacağı açıklanan kaleci Onur Recep Kıvrak'ın eksikliği, bordo-mavilileri bir hayli etkilerken, Trabzonspor, Onur’un kaleyi koruduğu ligdeki ilk 4 maçta yalnızca iki, Avrupa maçlarıyla birlikte toplam 8 maçta 4 gol yemişti. 

16 MAÇTA 24 GOL

Kaptan Onur'un yokluğunda kaleyi devralan Fatih Öztürk'ün ligde görev yaptığı 10 maçta ise bordo-mavililer 20 gol yedi. Bu sayı, Avrupa maçlarıyla birlikte 16 maçta 24 gole çıktı. 

Yerel basın da yüklendi

Trabzon'da yayınlanan yerel gazeteler de bordo-mavili takımın 3 gol atmasına rağmen kaleci Fatih Öztürk'ün hatalarıyla 3 puandan olduğunu manşetlerine taşıdı. Karadeniz Gazetesi, "Trabzon'u Fatih yaktı", Günebakış, "Trabzon eriyor", Taka, "Kaleyi tutamadık", Son Nokta, "Bu defansa gol mü yetişir", Karadeniz'in Sesi, "Şampiyonluk mu dediniz?" başlıklarını attı.


Kongre için şikayet dilekçesi

Trabzonspor’un 69. Olağan Genel Kurulu’ndan sonra başlayan usulsüzlük tartışmaları yeni boyut kazandı. Genel Kurul üyeleri Alpaslan Özdemir ve Hasan Al, Trabzon Dernekler Masası’na şikayet dilekçesi verdi. Al ve Özdemir, ek olarak kongrenin tüm görüntülerini içeren CD’leri, usulsüzlük yapıldığına ilişkin medyada çıkan haberleri teslim etti. 


Kadın ve gençlere ücretsiz maç

Ziraat Türkiye Kupası B Grubu'nda, Perşembe günü Trabzonspor'un sahasında Manisaspor ile oynayacağı maçı kadın ve 18 yaş altı gençler ücretsiz izleyebilecek. Kulüp, stat ve amatör branşlar sorumlusu Köksal Sadıklar, Manisa maçını kadın ve 18 yaş altı taraftarların ücretsiz izleyebileceğini açıkladı.

#Bursaspor
#Trabzonspor
#Onur Kıvrak
9 yıl önce