|

Karabük'te 'hakem skandalı' öfkesi

Kardemir Karabükspor Kulübü Başkanı Mustafa Yolbulan, "Bir maçın ve hatta ligin kaderini etkileyebilecek kadar açık, net, tartışma götürmez bir fahiş hatanın bu kadar kolay geçiştirildiği bir lig ortamını oluşturan İstanbul büyüklerine endeksli futbol ortamını kınıyoruz" dedi.

Aa
00:00 - 20/10/2014 Pazartesi
Güncelleme: 17:40 - 20/10/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Karabük'te 'hakem skandalı' öfkesi
Karabük'te 'hakem skandalı' öfkesi

Yolbulan, Spor Toto Süper Lig'in 6. haftasında deplasmanda oynadıkları ve 1-0 yenildikleri Gaziantepspor maçının hakemi Yunus Yıldırım'ın yönetiminin skandal olduğunu söyledi.

Kötü bir zeminde, hakem yönetimi sonucu Gaziantepspor'a yenilmiş olmanın üzüntüsünü yaşadıklarını anlatan Yolbulan, "Maçta bariz bir penaltımız verilmedi. Bir maçın ve hatta ligin kaderini etkileyebilecek kadar açık, net, tartışma götürmez bir fahiş hatanın bu kadar kolay geçiştirildiği bir lig ortamını oluşturan İstanbul büyüklerine endeksli futbol ortamını kınıyoruz. Yunus Yıldırım'ın penaltı ve kırmızı kart olayına gözlerini kapatan ancak aynı hakemin benzer hataları büyükler aleyhine yaptığında yeri göğü inletenlere, futbolumuzun uluslararası düzlemde geldiği nokta da ortadadır" diye konuştu.

"Futbolun marka değerine zarar vermeden, kısıtlı imkanlarla doğru işler yapmaya çalışırken, futbolu yönetenlerin de adalet terazisinin ibresinin sesi çok çıkandan yana olmamasına özen göstermek zorundadır" diyen Yolbulan, ligde kendilerine yakışmayan bir tablo oluştuğunu aktardı.

Oynadıkları 6 maçın 4'ünde yenildiklerini belirten Yolbulan, şöyle devam etti: "Mazeret aramıyorum. Takımımız her şart altında bu performanstan daha iyisini yapabilecek güce sahiptir. Panik yapmaya gerek yok. Sıralamada her ne kadar altlarda yer alsak da ligin 6. sırasında bulunan Kasımpaşa ile aramızda sadece 5 puan var. Alınacak 2 galibiyet, takımın yerini inanılmaz derecede değiştirebiliyor. Ligin başındayız."

Yolbulan, bu hafta oynayacakları Akhisar Belediyespor maçıyla başlayacak bir çıkış sürecine ihtiyaçları olduğunu kaydetti.

9 yıl önce