|

Karateciler Bar'dan ikinci çıktı

Karadağ'ın Bar kentinde yapılan 23. Akdeniz Büyükler Karate Şampiyonası'nda genç milli takım ağırlıklı bir kadro ile mücadele veren Karate Milli Takımımız, kazandığı üçer altın, gümüş ve bronz madalya ile genel sıralamada ikinciliği elde etti.

YENİSAFAK.COM.TR / SPOR
00:00 - 15/09/2014 Pazartesi
Güncelleme: 09:50 - 15/09/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Karateciler Bar'dan ikinci çıktı
Karateciler Bar'dan ikinci çıktı

Kasım ayında Almanya'nın ev sahipliği yapacağı Dünya Karate Şampiyonası hazırlıklarını sürdüren Türk Milli Takımı, 23. Akdeniz Büyükler Karate Şampiyonası'nda boy gösterdi. A Milli takım kadrosunun Azerbaycan'dan düzenlenen 5. Uluslararası Bakü Open Karate Turnuvası'na katılması sebebiyle Genç Milli takım ağırlıklı bir kadro ile mücadele verdiğimiz şampiyonada sporcularımız başarılı performanslar gösterdi.

Karadağ'ın Bar kentinde yapılan 23. Akdeniz Büyükler Karate Şampiyonası'nda, Akdeniz Karate Federasyonları Birliği'ne üye ülkelerden Türkiye ile birlikte Arnavutluk, Bosna Hersek, Hırvatistan, Kıbrıs, Mısır, Fransa, Makedonya, İtalya, Karadağ, Fas ve Sırbistan'dan 101 erkek, 81 kadın sporcu mücadele etti. Karate Milli Takımımız, Karadağ'ın Bar şehrinde yapılan organizasyona 9'ar kadın ve erkek sporcuyla ülkemizi temsil etti.

Torolica Spor Salonu'nun ev sahipliği yaptığı şampiyonada madalyaların 12'si ferdi, 4'ü takım dalında dağıtıldı. Dünya karatesinin söz sahibi ülkelerinin yer aldığı organizasyonda başarılı müsabakalar neticesinde üçer altın, gümüş ve bronz madalya kazanan Milli Karatecilerimiz, genel sıralamada ikinciliği elde etti.

Mısır'ın yedi altın, yedi gümüş ve sekiz bronz madalya ile Akdeniz Şampiyonluğu'nu elde ettiği organizasyonda iki altın, birer gümüş ve bronz madalya kazanan Fransa da genel sıralamada üçüncü basamakta yer aldı.

10 yıl önce