|

Kartal bir gole teslim oldu

Tur için gole ihtiyaç duyan Beşiktaş, sabırlı oynadı, fırsatları da buldu; Alexis Sanchez'in karambol golü moralleri bozmaya yetmedi. Son 15 dakikada 10 kişi kalan Arsenal kalesini ablukaya kalan Kartal, topu iki direğin arasından bir türlü geçiremedi

.
00:00 - 28/08/2014 Perşembe
Güncelleme: 00:20 - 28/08/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Kartal bir gole teslim oldu
Kartal bir gole teslim oldu

Beşiktaş İstanbul'da 0-0 berabere kaldığı maçın rövanşında, Şampiyonlar Ligi'ne üst üste 16 sezondur katılma başarısı gösteren Arsenal'e 1-0 yenildi. Sezona oldukça iyi başlayan ve sahadaki mücadelesinin yanı sıra futboluyla da alkış toplayan siyah-beyazlılar, İngiliz ekibi karşısında aldığı yenilgiyle Şampiyonlar Ligi'ne play-off turunda veda ederken Avrupa'daki mücadelesi UEFA Avrupa Ligi gruplarında sürdürecek. Son 3 resmi maçında yenilgi yüzü görmeyen Beşiktaş'ın serisi İngiltere son bulurken, siyah-beyazlılar Londra'da ilk yarının uzatma dakikalarında yediği talihsiz bir golle sahadan 1-0 mağlup ayrıldı. Daha önce 8 kez play-off turu oynayan Arsenal, Beşiktaş karşısında aldığı galibiyetle yine fire vermedi ve adını 17. kez Şampiyonlar Ligi gruplarına yazdırdı. Beşiktaş, güçlü rakibi karşısında 90 dakika boyunca beraberlik golü için sayısız fırsatlar yakalamasına rağmen bulduğu pozisyonlardan sonuç alamadı. İlk 45 dakikada Wilshere ile etkili olan ve pozisyon üretmeye çalışan Arsenal, aradığı golü 45+1'de Beşiktaş savunmasında yapılan zincirleme hatada Alexis Sanchez ile golü buldu; özellikle ikinci yarıda kalesinde ise büyük tehlikeler yaşamasına rağmen turu geçen taraf oldu.

Mertesacker ve Mesut 11'le döndü

Arsenal Menajeri Arsene Wenger, 2014 Dünya Kupası'nda Almanya ile şampiyonluk yaşayan ve takıma geç katıldığı için ilk maçta 18 kişilik kadroya almadığı futbolculardan Mesut Özil ve Per Mertesacker'i rövanş maçında Beşiktaş'a karşı sahaya sürerken, takımdan ayrılacağı yönünde haberler çıkan Lucas Podolski'yi de yedek soyundurdu. Fransız teknik adam, performansı eleştirilen Alexis Sanchez'e ilk maçta olduğu gibi yine ilk 11'de şans verdi. Wenger, sakat ve kart cezalısı futbolcularının yokluğunda Flamini ve Oxlade-Chamberlain'i 11'e aldı.

Bilic tribünde

Beşiktaş, 60 bin kişilik Emirates Stadı'ndaki karşılaşmaya teknik direktörü Slaven Bilic'ten yoksun çıktı. İstanbul'da oynanan ilk maçın uzatma dakikalarında hakem Milorad Mazic tarafından oyundan atılan ve 1 maç ceza alan Hırvat teknik adam, takımının Arsenal karşısındaki tur mücadelesini tribünden takip etti.

Beşiktaş 8.6 milyon Euro'dan oldu

- Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi'ne play-off turunda Arsenal'e yenilerek veda ederken önemli bir de gelirden oldu. Siyah-beyazlı takım, Şampiyonlar Ligi gruplarına kalamadığı için UEFA'dan ayak bastı parası olarak alacağı 8.6 milyon Euro'dan oldu.

- Arsenal, Beşiktaş ile oynadığı iki maçı da 11 kişi tamamlayamadı. İngiliz ekibinde İstanbul'daki maçta Ramsey kırmızı kartla oyundan atılırken dün gece de Debuchy kırmızı kartla takımını 10 kişi bıraktı.

G.Saray rakibini bekliyor

Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi'ne veda etmesi sonrası bu kulvarda tek temsilcimiz olarak kalan Galatasaray'ın gruptaki rakipleri bugün çekilecek kurayla belli oluyor. Bu akşam saat 18.45'te çekilecek kura çekimine Galatasaray, 3. korbadan katılacak. Arsenal'e elenerek yoluna UEFA Avrupa Ligi'nden devam etmek zorunda kalan Beşiktaş'ın rakipleri yarın saat 14.00'da gerçekleşecek kuradan sonra belli olacak.

Oğuzhan 3 yıl sonra Emirates'te

Beşiktaş'a 2012-2013 sezonu başında Arsenal'den transfer olan Oğuzhan Özyakup, ilk maçta olduğu gibi dün de ilk 11'de başladı; bu maç genç yıldız için ayrı önem taşıyordu. İngiltere Lig Kupası'nda olmak üzere Arsenal'de iki maçta toplam 30 dakika oynayan Oğuzhan, yaklaşık 3 yıl sonra Emirates'e ayak bastı. Milli futbolcu, Emirates'te Arsenal formasını en son 25 Ekim 2011 tarihinde Bolton Wanderers'a karşı giymişti. Oğuzhan'ın görev yaptığı diğer resmi maç ise 20 Eylül 2011 Shewsbury mücadelesi.

Çıldırtan pozisyon

Maçın hakemi Pedro Proença iki tartışmalı penaltı pozisyonunda verdiği kararlar ile damga vurdu. İlk olarak, maçın 35. dakikasında Beşiktaş atağında Mustafa Pektemek ceza sahası içinde yerde kalırken Portekizli hakem penaltı itirazlarını görmezden geldi. Savunmanın arkasına atılan uzun topta Mertesacker kafayı vurdu ancak top Mustafa Pektemek'te kaldı. Ceza sahasına giren Pektemek şutunu çekecekken Mathieu Debuchy yatarak müdahale etti ve net bir gol fırsatını engelledi. Bu pozisyonda yerde kalan Mustafa Pektemek'in penaltı itirazları ise sonuç vermedi.

Kadroda tek değişiklik Necip dışarı, Atiba içeri

Beşiktaş'ta, ilk maçtaki kadronun tamamına yakınını koruyan teknik direktör Slaven Bilic, sakatlığı geçen Atiba'yı 11'de sahaya sürerken, Necip Uysal'ı yedek soyundurdu. Feyenoord maçlarında orta sahada ortaya koyduğu futbolla takımın tur atlamasında pay sahibi olan ancak sakatlığı nedeniyle Arsenal karşısında ilk maçta forma giyemeyen Kanadalı oyuncu, Londra ekibine karşı rövanş mücadelesinde sahadaki yerini aldı. İlk maçta olduğu gibi bu karşılaşmada da İsmail Köybaşı'na sağ bekte görev veren Bilic, sağ ayak bileği yan bağında ikinci derece yırtık tespit edilen ancak maça yetiştirilen Necip Uysal'ı ise yedek kulübesinde oturttu.

Londra sokakları karnavala döndü

UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu rövanş maçında deplasmanda Arsenal ile karşılaşan Beşiktaş'ta taraftarlar, Londra sokaklarını karnaval yerine çevirerek takımlarına destek tezahüratları yaptı. Polis korteji eşliğinde Emirates Stadı yakınındaki Holloway Road'da yürüyen çok sayıda taraftar, yaptıkları tezahüratlar ve yaktıkları meşalelerle takımlarına destek verdi. Meraklı gözlerle Beşiktaşlı taraftarları takip eden İngilizler ve turistler ise coşkulu grubun fotoğraf ve videosunu çekti. Siyah-beyazlı ekibin efsane başkanı Süleyman Seba'nın fotoğrafının bulunduğu ve üzerinde 'Süleyman Seba kalbimizdesin' yazılı bez afişi taşıyan taraftar grubu, maçın başlamasına yaklaşık 2 saat kala Emirates Stadı'na geldi.


10 yıl önce