|

Kartal 'CENK' etti

Kartal, Ankara'da karşısında dişli bir rakip buldu; 25'te öne geçmesine rağmen zor kazandı. 42'de Waterman, 58'de Necip atılınca iki takım da sahadan 10 kişi müdahale etti; 79'da Musa'nın golüne son dakikada Cenk Tosun cevap verdi.

Yeni Şafak
04:00 - 28/04/2015 Salı
Güncelleme: 23:44 - 27/04/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

Süper Lig'de 28. haftanın son maçında zirve yolunda puan kaybına tahammülü olmayan Beşiktaş, Ankara'da ağırladığı Kardemir Karabükspor'u uzatma dakikalarında bulduğu golle 2-1 yenerek liderliğe yükseldi. Maça Karabükspor beklenenden tempolu ve etkili başlarken, Beşiktaş yarı alanı geçmekte zorlandı. Pozisyon bulmakta zorlanan siyah-beyazlılar, Karabükspor'un zorladığı dakikalarda Atiba ile golü buldu. 25. dakikada Serdar'ın ceza alanı yayına doğru ortasında Atiba, boş pozisyonda şık bir kafa vuruşuyla kalecinin sağından topu ağlarla buluşturdu: 1-0. 42'de Erdem'in geri pasında, Demba Ba'nın önünden geçen topa kalesini terk eden Waterman ceza sahası dışında elle müdahalede bulununca kırmızı kartla oyun dışında kaldı. 45'te Sosa'nın kullandığı serbest vuruşta top yan kale direğine çarparak auta çıktı.



79'da Karabük'ün sağdan Erdem ile kullandığı kornerde öndirekte topa yükselen Musa kafayla filelere göndererek skoru eşitledi: 1-1. 90+6'da sağdan Sosa'nın ortasında Cenk Tosun harika bir kafa vuruşuyla Beşiktaş'ı galibiyeti taşıdı.



Bilic'in tercihi Olcay Şahan oldu

Cezası biten Gökhan Töre'ye forma veren Beşiktaş Teknik Direktörü, çift forvetten ve çift ön liberodan vazgeçmeyince Gökhan Töre-Sosa-Olcay üçlüsünden Olcay'ı kulübeye çekti.



Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, Kardemir Karabükspor maçı on birinde sürpiz bir ismi yedek oturttu. Hırvat teknik adam, bu sezonun vazgeçilmez isimlerinden olan Olcay Şahan'ı kulübeye gönderdi. Bu sezon ligde 25 karşılaşmada sahada yer alan Olcay, 8 gol ve 5 asistlik bir performans sergilemişti. Bilic ayrıca kalede Cenk Gönen'i riske etmezken genç kaleci Günay'a dün de kaleyi teslim etti. Demba Ba ve Mustafa Pektemek, dün de çift forvet olarak ileri uçta birlikte görev aldı. Cezası biten Gökhan Töre, dünkü mücadeleyle birlikte ilk 11'deki yerine döndü. Siyah-beyazlılarda bu sezon atılan gollerin yüzde 64'ünde pay sahibi olan çıkan Gökhan Töre, Sosa ve Olcay'dan ikisi ilk 11'de yer alırken Bilic, Veli'nin yokluğunda Tolgay, Atiba ikilisini bozmadı; yedeğe Olcay'ı çekti. Kardemir Karabükspor'da ise sakatlığı süren tecrübeli savunmacı Emre Güngör, Beşiktaş karşısında forma giymedi.









#Slaven Bilic
#Kardemir Karabükspor
#Gökhan Töre
9 yıl önce