|

Kartal doluya tutuldu

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi''nde Asteras karşısında adeta yıkıldı. 3 puan için geri sayan siyah-beyazlılar, 88''de şok golle sarsıldı . Kartal, daha ilk yarıda 3 farkı bulabileceği maçta 88''de yediği golle iki puan bıraktı. İkinci maç 2 Ekim''de Tottenham deplasmanında

Süleyman Hatısaru
00:00 - 19/09/2014 Cuma
Güncelleme: 00:05 - 19/09/2014 Cuma
Yeni Şafak
Kartal doluya tutuldu
Kartal doluya tutuldu

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi C Grubu ilk maçında kendi sahasında Yunanistan''ın Asteras ekibiyle 1-1 berabere kalarak büyük şok yaşadı. İki takım futbolcuları da yağmur nedeniyle ağırlaşan ve bozulan zeminde zaman zaman sıkıntı yaşarken, maça Beşiktaş hızlı başladı.

8. dakikada Beşiktaş''ın soldan kullandığı köşe vuruşunda Oğuzhan''ın şutunda üst direğe çarpan top kale çizgisi üzerine düştü. Asteras defansı topu kornere çeldi. 33''te ceza alanı önünde topu alan Gökhan Töre pasını Oğuzhan''a verdi. Rakibinden sıyrılan Oğuzhan da topuk pasını yeniden arkadaşına aktardı. Gökhan ceza alanı dışından sol ayağıyla topu direğin dibinden ağlara gönderdi: 1-0.

47. dakikada Olcay''ın sert şutunda kaleci iki hamlede topa sahip oldu. Beşiktaş''ın 73''te gelişen atağında Olcay''ın yerden pasında Franco''nun vuruşu savunmadan döndü. Dönen topa Cenk''in vuruşu yine savurmaya çarparak kornere çıktı. 77''de Olcay ceza sahası sol çaprazından savunmanın arkasına gönderdiği topa hareketlenen Cenk Tosun topu kontrol edemeyince kaleci topa sahip oldu. 88''de gelişen Asteras atağında Parra iki Beşiktaşlının arasından topu filelere gönderdi: 1-1.

Fişi çekmeliydik

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, Asteras karşısında alınan şok beraberliğn nedenini maçı kopartacak ikinci golü bulamamalarına bağladı. ''İkinci golü atıp fişi çekmeliydik'' diyerek kaçan gollere işaret eden Hırvat teknik adam, ''İlk yarıda ve ikinci yarıda çok fırsat yakaladık. Son 10 dakikada anlamsız bir şekilde rakibin üzerimize gelmesine izin verdik. Bu seviyede kesinlikle kabul edilebilir bir durum değil'' değerlendirmesini yaptı.

Geçen sezon önde oldukları maçlarda yaşadıkları puan kaybını hatırlatan Bilic, şöyle konuştu. ''Geçen sezon da aynı durumlarla karşılaştık. 2-0 öndeyken bile berabere kaldığımız maçlar oldu.''

''Gruptaki diğer maçtan da beraberlik çıktı. Kazanmamız halinde çok önemli bir avantaj elde edecektik. Fırsat bulmuşken kazanmalıydık.''

Sosa: Genel durum iyi

Beşiktaş formasıyla siftah yapan Jose Sosa, ''Bu formayı uzun zamandır bekliyordum'' dedi. Son 20 dakikada forma giyen, pek fikir vermeyen Sosa, ''Yeni yolumda iyi bir başlangıç yapmak istiyordum. İyi bir sonuç alamadık, ama takımın genel hali beni sevindirdi. Şanssız bir gol oldu'' dedi.

Cezası bitti sevinemedi

Cezası nedeniyle Arsenal ile Londra''da oynanan Şampiyonlar Ligi Play-Off eleme turu rövanşını tribünde izleyen Bilic, Asteras karşısında sahaya takımının başında çıktı.

Pektemek sakatlandı

Sakatlıklar Beşiktaş''ın yakasını bırakmıyor. Mustafa Pektemek dün 28. dakikada yerde kaldı. Dizinde zorlanma olan genç golcünün bugün MR''ı çekilecek.

1 yılda buhar oldu!

Beşiktaş''ın 1 yıl arayla oynadığı iki Avrupa Kupası maçında iki farklı tribün manzaraları yaşanıyor. Siyah-beyazlılar, geçen sezon Atatürk Olimpiyat Stadı''nde son Avrupa Kupası maçını 29 Ağustos 2013''te oynarken Tromsö karşısında 2-0 kazanılan maçın 60 bin 757 seyirci izledi. 383 gün sonra oynanan Beşiktaş-Asteras maçında ise seyirci sayısı 7 bin 560. 22 Eylül 2013''teki G.Saray maçında ise 77 bin 512 taraftarla rekor kırılmıştı.

UEFA''dan bilet kontrolü

Feyenoord maçındaki plastik biletlere takımların amblemlerini koymadığı için UEFA tarafından soruşturma açılan Beşiktaş, dün kontrolden geçti. UEFA yetkilileri biletleri inceledi ve bu kez problem yaşanmadı.

Yeniler kulübede

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, Asteras maçında sahaya sürpriz bir kadro sürdü. Hırvat teknik adam, sakatlıkları geçmesine rağmen yeni transferler Demba Ba ve Jose Sosa''ya Asteras maçında ilk 11''de şans vermedi. İki futbolcu da yedek kulübesinde yer alırken, Sosa 69. dakikada Oğuzhan''ın yerine dahil oldu. Bilic, bu sezon savunmanın sağında görev verdiği İsmail''i kulübeye çekerken Necip''e 11''de şans tanıdı.

Beşiktaş''a para cezası

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Beşiktaş ve Trabzonspor''a kötü ve çirkin tezahürattan dolayı 50''şer bin TL para cezası verdi.


10 yıl önce