|

Kartal: Galatasaray titreyecek

Ezeli rakiplerini yenerek camiayı mutlu etmek istediklerini belirten Fenerbahçe Teknik Direktörü, taraftarların desteğiyle Galatasaraylı oyuncuların ayaklarının titreyeceğini söyledi. Galatasaray'a karşı tedbir almayacaklarını kaydeden İsmail Kartal, " Oyun felsefimiz belli. Psikolojik üstünlük de bizde olacak. Derbide kazanmak istiyoruz. Takımıma güveniyorum" şeklinde konuştu.

04:00 - 6/03/2015 Cuma
Güncelleme: 09:58 - 6/03/2015 Cuma
Diğer

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, kupada Mersin İdmanyurdu ile yapılan maç sonrasında basın ile yaptığı sohbet toplantısında hafta sonunda Kadıköy’de karşılaşacakları Galatasaray derbisiyle ilgili iddialı açıklamalarda bulundu. Ezeli rakipleri karşısında kendi saha ve seyircileri önünde oynamanın avantajına dikkat çeken genç teknik adam, “12 numaramızın enerjisiyle en iyisini yapmaya çalışacağız. Her şeyin sonu iyi olsun. Gülen taraf biz olacağız” açıklamasını yaptı. Galatasaray’ı yenerek taraftar ve camiaya mutluluk yaşatmak istediklerini anlatan İsmail Kartal, “Kendi saha ve seyircimiz önünde ayağımızın titreyecek durumu yok. Ancak bizim değil, rakibimizin ayağı titreyecek” ifadelerini kullandı.


Diego çok formda ve herkes gol atabilir

Galatasaray maçı öncesi psikolojik üstünlüğün Fenerbahçe’de olacağına vurgu yapan İsmail Kartal, “Tribünlerin bu maçtaki enerjisi her şeyin üstüne çıkacak” şeklinde görüşünü dile getirdi. Sezonun ilk yarısında oynanan ve Fenerbahçe’nin 2-1 kaybettiği maçta haksız yere 10 kişi kaldıklarını hatırlatan İsmail Kartal, “Eğer eksik kalmasaydık, Sneijder o golü atamazdı. O maç 11’e 11 oynanmalıydı” dedi. Takımdaki oyuncuların form durumlarıyla ilgili bilgiler de aktaran Fenerbahçe Teknik Direktörü, “Diego çok formda ve her geçen gün daha iyi oynuyor. Meireles, Kuyt ve Mehmet Topuz gibi” diye konuştu. Fenerbahçe’de bu sezon performansı ve davranışlarıyla sezonun en çok tartışılan oyuncusu Emenike hakkındaki görüşlerini de açıklayan İsmail Kartal, “Emenike bir tane. Başka Emenike yok. Forvette iki adayımız var. Ya Emenike ya Webo. Başka alternatifimiz yok. Emenike şuana kadar 4 gol attı. Bu kadar az gol atması sıkıntılı ama Emenike rakipleri hırpalıyor, yıpratıyor. Önemli bir silah. Derbide de öyle olacak” şeklinde konuştu. 


İnşallah maçı 11 kişi tamamlarız

Derbide Galatasaray’a karşı her hangi bir tedbir almayacaklarına vurgu yapan Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, “Fenerbahçe’nin bir oyun felsefesi var. 17 yaşındaki Uygar da girse oynasa sistem içinde en iyisini yapıyor. Mücadele, pozisyonlarımız var. Derbiyi kazanmak istiyoruz. Takımıma güveniyorum. En iyi futbolu biz oynuyoruz. Her anlamda takımın istatistikleri şu anda ligin çok üstünde. İnşallah bu maçı da 11 kişi bitiririz” değerlendirmesinde bulundu. 

Fenerbahçe’nin son maçlarda sayısız gol fırsatlarından yararlanamamasını şu anda Manchester United’ı çalıştıran Hollandalı ünlü teknik adam Lois van Gaal’ın sözüyle anlatan İsmail Kartal, “Bazen sahada her şeyi yapmak önemli ama gol atmak daha çok önemli. Futbolun her şeyi goldür. 2-3 maçtır şanssızız. Bu maç için kadro açısından bir şey söyleyemem. Her şey olabilir” ifadelerini kullandı.

Derbide kilit oyuncular VOLKAN VE MUSLERA

Fenerbahçe’nin tecrübeli kalecisi Volkan Demirel ligde forma giydiği 15 maçta kalesinde 10 gol gördü, 9 önemli kurtarış yaptı. Kalesinde 52 şut gören Volkan bu şutların yüzde 19'una gol izni verirken, bu oranıyla ligin en formda kalecisi konumunda bulunuyor. G.Saray kalecisi Muslera da kalesinde 25 gol gördü. 105 şut ile karşılaşan Uruguaylı kaleci bunların yüzde 23'üne geçiş izni verdi. Geçtiğimiz sezon vasat performansı ile eleştirilen Volkan, ilk 22 haftada kalesine isabet eden 69 şutta 23 gol yemiş ve yüzde 33'lük yüzde yakalamıştı.  


Büyük bir günde güzel bir gece olsun

Fenerbahçeli Diego’yu Galatasaray derbisi heyecanı sardı. Trabzonspor maçında Şükrü Saracoğlu’nun dolu atmosferini biraz olsun hissettiğini belirten Brezilyalı yıldız, derbi öncesi de taraftarlara çağrıda bulunarak “Taraftarlarımızın statta olması bizim için çok önemli. Yanımızda olsunlar, bize yardımcı olsunlar. Yanımızda oldukça her şey çok daha kolay ve güzel oluyor. G.Saray’ı yenerek taraftarlarımıza güzel bir hediye vermek arzusundayız. Stadı doldursunlar, o büyük günde, güzel bir akşam yaşayalım. Hep birlikte o sahadan mutlu ayrılalım” diye konuştu. 


Moussa Sow'dan gözdağı!

Fenerbahçeli Moussa Sow, hafta sonu oynanacak Galatasaray derbisinde puan farkını kapatma zamanının geldiğini düşündüğünü söyledi. Senegalli yıldız, Ziraat Türkiye Kupası'ndaki Mersin İdmanyurdu maçı sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, hafta sonunda Galatasaray'la çok önemli bir maça çıkacaklarını söyledi. Oynadıkları maçı geride bıraktıklarını ve derbiye baktıklarını anlatan Sow, “Her şeyden önce inşallah güzel bir karşılaşma olur. Derbiye kadar biz kendimizi en iyi şekilde hazırlayacağız. Derbi maçları kazanmak için oynanır, biz de o akşam sahaya kazanmak için çıkacağız. Tüm çalışmalarımızı kazanmak üzerine kurgulayacağız” dedi. Taraftardan Galatasaray maçında tribünleri doldurmalarını isteyen Senegalli yıldız oyuncu, “Şu an ufak da olsa bir puan farkı oluşmuş gibi gözüküyor ama Galatasaray'a yaklaşma ve bu puan farkını kapatma zamanının geldiğini düşünüyorum. Taraftarlarımızla beraber hep birlikte mücadele edelim. Onlar bize yardımcı olsunlar, bizi desteklesinler ve güzel bir akşam yaşayalım” ifadelerini kulandı. Sow, bir soru üzerine, takımdaki bazı arkadaşlarının İstanbul'da kalmasına rağmen kendisinin sahada yer aldığını ve bunun da teknik direktör İsmail Kartal'ın tercihi olduğunu belirterek, “Hocamın bana olan güvenine olumlu yanıt verebildiğimi düşünüyorum. Kişisel anlamda da çok mutluyum. Takımım adına bir gol attım. Hafta sonu öncesi gol atabilmek çok önemliydi. Şimdi artık önümüze bakma zamanı. Biz derbiyi düşünüyoruz” diye konuştu.


Şifre son çeyrekte

Fenerbahçe ile Galatasaray'ın bu sezonki maçlarının son çeyrekleri gollü geçti. Süper Lig'de lider durumda bulunan G.Saray bu sezon en fazla golü ikinci çeyrek ve 75. dakikadan sonraki bölümlerde, üçüncü sırada yer alan sarı-lacivertli ekip ise son çeyrekte attı. Bu sezon rakip fileleri 41 kez havalandıran G.Saray, 16-30. dakika aralığı ile son çeyrekte 10'ar kez topu ağlarla buluşturdu. F.Bahçe ise attığı 37 golün 9'unu 75. dakikadan sonraki bölümlerde kaydetti. F.Bahçe kalesinde en çok golü ilk ve son 15 dakikada, sarı-kırmızılılar ise son çeyrekte gördü.

F.Bahçe, ligde bu sezon maçların ikinci yarısında gol yollarında daha etkili bir performans sergiledi. Maçların ilk yarısında 14 gol atan sarı-lacivertli ekip, ikinci yarılarda ise 23 kez topu ağlara gönderdi. Bu sezon oynadığı maçların 16 ile 30. dakika aralığında sadece 2 gol kaydeden F.Bahçe, en fazla golü ise 5'er kez ilk ve son çeyrekte yedi. Sarı-lacivertliler, 31 ile 45. dakika aralığında rakiplerine sadece bir gol izni vererek, kalesinde en az golü bu bölümde gördü.

G.Saray, bu sezon oynadığı maçların ilk çeyreğinde sadece 1 gol görürken, en fazla golü ise (7) son çeyrekte yedi. İkinci çeyrek ile 75. dakikadan sonraki bölümlerde 10'ar gol kaydeden sarı-kırmızılılar, en az golü ise (3) 31 ile 45. dakika aralığında attı.

Saraçoğlu kapalı gişe

F.Bahçe taraftarlarının G.Saray derbisine bilet talebi büyük oldu. Passolig tarafından dün satışa çıkarılan biletlerin kısa sürede tamamının tükendiği açıklandı. Bu sezon ilk kez Şükrü Saracoğlu’nun F.Bahçe ile G.Saray arasındaki derbi maçta tamamen dolması bekleniyor. Okul açık tribününe de ilk kez bu maçla bilet satışı yapılırken, bu tribünün de ilk kez dolması bekleniyor.


Futbolcuların yemek günü!

Fenerbahçeli futbolcular derbi öncesi bugün bir akşam yemeği organize edecek. Yemeğe futbolcuların eşleri ve çocukları da katılacak. Takımın tecrübeli isimleri tarafından organize edilecek yemekte futbolcuların daha fazla kaynaşması hedefleniyor.


Liverpool'dan Kuyt'a davet!

Liverpool'un, Liverpool Vakfı için düzenleyeceği yardım maçına F.Bahçeli Dirk Kuyt da davet edildi. Yardım maçında  Kuyt ile birlikte Barcelona'dan Suarez, A.Madrid'den Torres, B.Münih'ten Reina, Alonso, Chelsea'den Drogba ve Terry ile futbolu bırakan Henry de forma giyecek.


Haftanın hakemleri

BUGÜN 

20.00 Kasımpaşa-Akhisar Bld.: Tolga Özkalfa

YARIN

13.30 SAİ K.Erciyes-G.Birliği: M.Kamil Abitoğlu

16.00 Balıkesirspor-Ç.Rizespor: Hüseyin Göçek

19.00 Eskişehirspor-Bursaspor: Fırat Aydınus

PAZAR

13.00 İst.Başakşehir-T.Konyaspor: Halis Özkahya

14.00 M.Sivasspor-Beşiktaş: Bülent Yıldırım

16.00 K.Karabük-Gaziantepspor: Mete Kalkavan

19.00 Fenerbahçe-Galatasaray: Cüneyt Çakır

PAZARTESİ

20.00 Mersin İY-Trabzonspor: Ali Palabıyık
#İsmail Kartal
#Fenerbahçe
#Galatasaray
9 yıl önce
default-profile-img