|

Kartal gol şov yaptı: 4-0

Mersin İY ve Trabzonspor maçları ertelenen siyah-beyazlılar, Gaziantepspor’u Gökhan Töre, Oğuzhan ve Gomez’in (2) golleriyle mağlup etti; 2 maçı eksik olmasına rağmen lider Fenerbahçe ile aradaki puan farkını 2’ye düşürdü.

Yeni Şafak ve
04:00 - 8/02/2016 Pazartesi
Güncelleme: 00:13 - 8/02/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Süper Lig'in ikinci yarısında ilk maçına çıkan ve eksik maçları nedeniyle zirveyi kaptırdığı F.Bahçe'den liderliği almak isteyen Beşiktaş, sahasında Gaziantepspor'u 4-0 yenerek ezeli rakibiyle aradaki puan farkını 2'ye düşürmenin mutluluğunu yaşadı. Santrayla birlikte ceza sahasına giren Larsson'un şutunda kaleci Tolga topu güçlükle çelerken, dönen topa Habibou'nun kötü vurunca Beşiktaş kalesi daha ilk saniyelerde tehlike atlattı. Bu pozisyonun ardından toparlanan siyah-beyazlılar kontrolü eline alırken, rakibi üzerinde baskı kurdu. Üst üste bulduğu gollerle rakibini çözen Beşiktaş, ikinci yarıda da golcüsü Gomez ile farkı buldu. 38. dakikada soldan ceza sahasına giren Gökhan Töre'nin vuruşunda kaleci topu koltuğunun altından kaçırınca Beşiktaş 1-0 öne geçti. 42'de Gökhan ceza sahası içinde topu Oğuzhan'a çevirdi. Savunmayı çalımlayan genç futbolcu topu filelere gönderdi: 2-0. 50. ve 56. dakikalarda Habibou'nun şutunu kaleci Tolga müthiş şekilde çeldi. 61. dakikada Sosa'nın sağdan pasında Gomez, topun gelişine sağ ayağıyla filelere göndererek skoru 3-0'a getirdi. 65'te Gökhan'ın ortasında Gomez'in vuruşu üst direkten döndü. 70'te soldan İsmail'in ortasında yıldız golcü skoru belirledi: 4-0.



Rhodolfo sakatlandı

Gaziantepspor maçında sakatlanan Rhodolfo'nun durumu Beşiktaş'ı sıkıntıya soktu. Brezilyalı oyuncu, Chibuike ile girdiği iki mücadele sonrasında yerde kaldı. Maça devam edemeyen Brezilyalı oyuncunun yerine 21. dakikada yeni transferlerden Alexis Delgado girdi. Beşiktaş'ta savunmada yeni transferler Marcelo ve Delgado yan yana oynadı. Hastaneye kaldırılan Rhodolfo'nun kıkırdak ve menisküsünden şüphelenildiği bildirilirken, MR'ı çekilecek.



Ersan'ın yerine Marcelo oynadı

Beşiktaş'ta teknik direktör Şenol Güneş, Gaziantepspor karşısında kupadaki Bucaspor maçının 11'inde tek değişiklik yaptı. Güneş, hafta içi Çin'in Hebei China Fortune takımına transfer olan Ersan'ın yerine defansta yeni transferlerden Marcelo Guedes'e şans verdi. Tecrübeli hoca diğer 10 oyuncuda ise değişikliğe gitmedi.



Güneş'in kalede tercihi Tolga oldu

Teknik direktör Şenol Güneş, kaledeki tercihini Tolga Zengin'den yana kullandı. Siyah-beyazlı takımın devre arasında Ukrayna'nın Dnipro kulübünden transfer ettiği Denys Boyko ise yedek soyundu. Taraftarlar maç öncesi Boyko'ya büyük ilgi gösterdiler. Grip olan Tosic ile kaleci Günay, Veli, Tolgay ve Mustafa kadroya alınmadı.



41 gün sonra lig maçı

Beşiktaş, Süper Lig'de 41 gün sonra maça çıktı. Ligde son maçına 27 Aralık 2015'te çıkan siyah-beyazlıların, 18. haftadaki Mersin İdmanyurdu mücadelesi, yoğun kar yağışı sebebiyle 5. dakikada ertelenmişti. Beşiktaş, 19. haftadaki Trabzonspor maçı da aynı nedenden dolayı oynayamamıştı. Ocak ayını lig maçı yapmadan geçiren siyah-beyazlılar, söz konusu dönemde tüm resmi maçlarını Türkiye Kupası'nda oynadı.



Tribünler doldu

Uzun süredir lig maçına hasret kalan Beşiktaşlı taraftarlar, tribünleri tamamen doldururken, yaptıkları tezahüratlarla da takımlarına büyük destek verdi. Maçı az sayıda Gaziantepspor taraftarları da izledi. Bu arada maç öncesi, vefat eden eski milli futbolcular Ali Beratlıgil ve Suat Mamat ile Beşiktaş eski yöneticisi Erdoğan Nasır için saygı duruşunda bulunuldu.



Nasır toprağa verildi

Hayatını kaybeden Beşiktaş eski yöneticisi Erdoğan Nasır'ın cenazesi dün öğle vakti Fatih Camisi'nde kılınan cenaze namazın sonrası Edirnekapı Necatibey Mezarlığı'na defnedildi. Cenazeye Başkan Fikret Orman, yöneticiler, eski futbolcular katıldı.




#beşiktaş
#gaziantep
#galibiyet
8 yıl önce