|

Kartal havalandı bir kere!

Spor Toto Süper Lig'in 3. hafta maçında Beşiktaş, konuk ettiği Gaziantepspor'u da yenerek 3'te 3 yaptı ve 9 puanla liderliğini korudu.Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan ve hakem Ali Palabıyık'ın düdük çaldığı maçta Beşiktaş'a 3 puanı getiren golleri 28. ve penaltıdan 35. dakikalarda Almeida kaydetti. Siyah - beyazlı ekibin genç oyuncusu Muhammet'in 89. dakikadaki frikiğinde ise top yan direkten döndü.

YENİSAFAK.COM.TR / SPOR
00:00 - 1/09/2013 Pazar
Güncelleme: 18:15 - 1/09/2013 Pazar
Yeni Şafak
Kartal havalandı bir kere!
Kartal havalandı bir kere!

BEŞİKTAŞ 2 - 0 GAZİANTEPSPOR

Stat: Atatürk Olimpiyat

Hakemler: Ali Palabıyık, Cem Satman, Gökhan Memişoğlu

Beşiktaş: Tolga Zengin, Serdar Kurtuluş, Sivok, Escude, Hutchinson, Gökhan Töre, Oğuzhan Özyakup, Veli Kavlak, Fernandes (Dk. 87 Necip Uysal), Olcay Şahan (Dk. 68 Muhammed Demirci), Almeida (Dk. 69 Mustafa Pektemek)

Gaziantepspor: Karcemarskas, Uğur Kavuk, Kecojevic, Binya, Şenol Can, Taşkın Çalış, Bekir Ozan Has, Medunjanin (Dk. 64 Turgut Doğan), Ekrem Dağ (Dk. 46 Sernas), Mustafa Durak, Cenk Tosun (Dk. 65 Muhammet Demir)

Goller: Dk. 28 ve 35 (Pen) Almeida (Beşiktaş)

Sarı kartlar: Dk. 35 Bekir Ozan Has, Dk. 43 Ekrem Dağ, Dk. 54 Kecojevic (Gaziantepspor), Dk. 62 Oğuzhan Özyakup, Dk. 62 Sivok (Beşiktaş)

MAÇTAN DAKİKALAR:

14. dakikada Cenk'in ceza alanı önünden şutunda, kaleci Tolga meşin yuvarlağı yatarak kontrol etti.

26. dakikada Fernandes, rakip ceza alanına hareketlendiği sırada sol çaprazdan ceza alanına giren Almeida'yı gördü. Bu oyuncunun uygun durumda vuruşunda, meşin yuvarlak yandan auta gitti.

28. dakikada Beşiktaş öne geçti. Fernandes, bu sefer soldan topla ceza alanına yöneldi. Bu oyuncunun yerden vuruşunda, ceza alanı içinde oluşan karambol sonrası meşin yuvarlağı Almeida önünde buldu. Portekizli oyuncu, yerden sert bir vuruşla topu filelere gönderdi: 1-0

33. dakikada Fernandes bu kez sağ kanattan ceza alanına girerken Binya'nın müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem Ali Palabıyık penaltı noktasını gösterdi. Karara Gaziantepsporlu futbolcular itiraz ederken, 35. dakikada penaltı atışını kullanan Almeida, kaleci Karcemarskas'ın müdahalesine rağmen topu bir kez daha filelere gönderdi ve farkı 2'ye çıkardı: 2-0

Kalan sürede önemli gol pozisyonu yaşanmadı ve Beşiktaş, ilk yarıyı 2-0 önde tamamladı.

52. dakikada gelişen Gaziantepspor atağında Cenk Tosun sağ kanatta topla buluştu. Şut açısını bulan Cenk Tosun sol ayağıyla vuruşunu yaptı ama top auta çıktı.

55. dakikada frikik için topun başına geçen Fernandes direkt kaleyi düşündü ama Fernandes'in klas şutunda kaleci Karcemarskas topu kornere çelmeyi başardı.

90. dakikada Muhammed Demirci'nin kullandığı serbest vuruşta top yan direkten geri döndü.

Karşılaşmada başka gol olmayınca Beşiktaş sahadan 2-0 galip ayrıldı.


11 yıl önce