|

Kartal iddialı konuştu: Şampiyon olacağız

Türkiye'nin en iyi takımının Fenerbahçe olduğunu belirten Kartal, "Tüm verilerde birinciyiz. Eksikliklerimiz var ama birçok takımdan iyiyiz. Zamana ihtiyacımız var" dedi.

.
00:00 - 2/10/2014 Perşembe
Güncelleme: 01:02 - 2/10/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Kartal iddialı konuştu: Şampiyon olacağız
Kartal iddialı konuştu: Şampiyon olacağız

Fenerbahçe'nin Teknik Direktörü İsmail Kartal, antrenman sonrası gazeteciler ile yaptığı sohbet toplantısında, Diego, Emenike, Aziz Yıldırım, Ersun Yanal, Aykut Kocaman ve eleştiriler ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu, şampiyonlukla ilgili ilk kez iddialı sözler sarf etti. 'Göreve gelmem çok ani oldu' diyen genç teknik adam, 'Herkes hazırda bekleyip de ben göreve gelmedim. Herkesi bir yerden getirdim. O günlerde evime dahi gidemedim. Aykut Hoca ve Ersun Hoca ile çalıştık, başarılı olduk. Türkiye'nin en iyi takımı biziz. Takımın fiziksel sıkıntısı yok. Tüm verilerde birinciyiz. Eksik olan taraflarımız var ama genelde birçok takımdan iyi durumdayız. Birlikte bir kaç maç kazanıp özgüvene ihtiyaç var. Biz şampiyon olacağız. Zamana ihtiyacımız var. Bu sene bu takıma Diego geldi. Kendimize göre uygun bir futbol oynamaya çalışıyoruz. Bu eleştirileri sanki hak etmiyoruz. İyiysek iyiyiz kötüysek kötüyüz' dedi.

Çok çalışmaya devam edeceğim

19 senedir antrenörlük yaptığını ve teknik direktörlüğün Fenerbahçe'de nasip olduğunu söyleyen İsmail Kartal, 'Buna layık olmak için çok çalışıyorum. Bu fırsatı iyi değerlendirmek için de çok çalışmaya devam edeceğim. Aykut Kocamanlar, Oğuz Çetinler, Metin Tekinler, Muhammedler, Erdal Keserler. Bizler bu ülkenin insanlarıyız. Bu ülke futbolunun emekçisiyiz. Ben kendimi biliyorum. Dışarısı biraz bunu farklı tarafa çekmeye çalışıyor. Göreve geldikten sonra çok yoğun çalıştım. Evime gidemediğim dönemler oldu. İşimizi en doğru şekilde yapmaya çalışıyoruz. Oğlum bana 'Baba sen gelemiyorsun bari ben geleyim' dedi. İki üç gün benimle tesiste aynı yatakta yattı' serzenişinde bulundu.

Emenike olayı kapandı: Sorun yok

Fenerbahçe'nin Gaziantepspor ile oynadığı maçta Emre ile yaşadığı sorun sonrası taraftarların protestolarına hedef olan Emenike olayını değerlendiren İsmail Kartal, bu konuda şunları söyledi: 'Emenike olayı kapandı. Oturduk konuştuk. Emre ile arasında bir şey yok. Emenike bu takımın en önemli oyuncularından bir tanesidir. Başka takımlarda ya da milli takımda hiç buna benzer olaylar olmuyor mu? Emenike kalbi çok temiz bir çocuk. Bu adamlar savaş görmüş, yoklukta yetişmiş. 5 yaşından bu yana savaşla, kanla büyümüşler. Bu insanlar için hiçbir şey kolay değil, bunlara yardımcı olmalıyız. Şımarıklık demeyelim. Futbol altyapı eğitimi olarak çok güçlü olmayan bir futbolcu. Allah vergisi gücü, hızı ve yetenekleri var.'

Allah şahit Yıldırım beni aramadı

İsmail Kartal, başkan Aziz Yıldırım konusundaki iddialardan dolayı oldukça rahatsız. Genç teknik adam, bu konuda şu ifadeleri kullandı: 'Net söylüyorum yukarıda Allah şahit, isteyen inanır, istemeyen inanmaz. Şu oynasın diye Başkan beni bir gün bile aramadı. Başkan, koskoca kulübün başkanı. Böyle bir şey yok, olmadı. Bazıları, bunları konuşarak beni yıpratmayı, küçük düşürmeyi istiyor. Bunlar normal. Ben kendimi biliyorum, seviyemi biliyorum. Yapabildiğim kadar yapmaya çalışıyorum. Roma oynayan bir takım. Olimpiakos yine aynı şekilde. Biz de oynayan bir takımız. Türkiye'de çoğu takım kapandığı için sıkıntı yaşıyoruz.'


9 yıl önce