|

Kartal modaya uydu

Çaykur Rize, 2. yarıya golle başlayınca Beşiktaş adına kötü giden maç daha da zorlaştı. Son anlara baskılı giren Kartal, 81'de Olcay'ın golüyle en azından yenilgiyi önledi. Gol yollarında sıkıntı büyüktü

Süleyman Hatısaru
00:00 - 16/09/2014 Salı
Güncelleme: 23:52 - 15/09/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Kartal modaya uydu
Kartal modaya uydu

Süper Lig'de 2. hafta beraberliklere sahne olurken günün son maçlarında da eşitlik bozulmadı. Bir galibiyet halinde zirveye kurulacak Beşiktaş, Çaykur Rizespor karşısında son anlarda bulduğu golle bir puana razı oldu: 1-1. Konuk ekip sert bir futbol sergilerken, Beşiktaş özellikle ilk yarıda orta sahayı geçmekte zorlandı. 32. dakikada Gökhan'ın sağdan köşe vuruşunda savunmadan seken topa ceza alanı çizgisi üzerinden sert vuran Olcay'ın şutu üstten auta gitti. Bu siyah-beyazlı takımın kaleyi yokladığı ilk pozisyon oldu.

YÜZDE 70 İLE OYNADI, KAZANAMADI

48'de Ali Adnan'ın uzun taç atışında ceza sahası içindeki Lua Lua'nın bekletmeden pasında Ümit Korkmaz'ın sert vuruşunda top ağlarla buluştu: 0-1. Rakibin kilidini açmakta zorlanan siyah-beyazlılar, bu golden sonra daha da sıkıntı yaşadı. 56'da Gökhan Töre'nin şutu defanstan sekerek kornere çıktı. 66'da Atiba'nın sert şutunda kaleci Serkan iki hamlede topa sahip oldu. 81'de sağdan Gökhan Töre'nin kornerinde top ceza sahası içindeki Olcay'ın önünde kaldı. Olcay güzel bir vuruşla topu filelere gönderdi: 1-1. Siyah-beyazlılar, son anlarda galibiyet için çaba gösterse de yüzde 70 topa sahip olduğu maçta iki puan bıraktı.

Oğuzhan ve Demba Ba'yı aradık

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, Çaykur Rizespor maçının ardından yaptığı açıklamada Oğuzhan ve Demba Ba'nın yokluğunu hissettiklerini itiraf etti. 'Çok zor bir maçtı. Bazen böyle maçlar yaşıyorsunuz. Kazanmak istiyorduk. Hayal kırıklığı yaşadık' diyen Hırvat teknik adam, rakibin iyi mücadele ettiğini, bunun yanında kötü zeminin de kendilerini zorladığını belirtti. Rakibin iyi kapandığına vurgu yapan Bilic, 'Rakibi çözebilmek için daha iyi olmamız gerekiyordu. Hayal kırıklığına uğradık. Aptalca bir gol yedik ve berabere kaldık. Oğuzhan ve Demba Ba'nın eksikliğini de hissettik. Başka oyuncularımız da var elbette ama doğrusunu söylemek gerekirse bu iki oyuncumuzun eksikliğini kesinlikle hissettik' ifadelerini kullandı.

Hoca beni görmüyor

Beşiktaş'ta bu sezon henüz forma şansı bulamayan Uğur Boral, Çaykur Rizespor mücadelesi öncesinde ilginç açıklamalarda bulundu. Oynamak istediğini kaydeden tecrübeli futbocu, 'Forma bekliyorum. Kendimi iyi hissediyorum ve antrenmanlarda da bunu gösteriyorum. Ama hoca forma vermeyecek gibi gözüküyor, beni görmüyor. Silah zoruyla kararını değiştiremeyiz' dedi.

Oğuzhan aranıyor!

Beşiktaş, dün Rizespor karşısında kilidi açacak oyuncuyu bulmakta zorlandı. Teknik direktör Bilic de dahil tüm futbolcuların dilinde bu problem vardı.

TOLGA ZENGİN: 'Özellikle gol yiyene kadar temposuz oynadık. Nedenini bilmiyorum. Belki de Oğuzhan'ın eksikliği. Bahane üretecek bir şey yok.'

ATİBA: 'Maçın ilk yarısında bilinçsiz atak yaptık. Burada Oğuzhan'ın eksikliğinden bahsedebiliriz.'

VELİ KAVLAK: 'Oğuzhan bizim için çok önemli bir oyuncu. 3. bölgede onun yaptığı hareketler çok önemli.'

Ersan'da yırtık şüphesi!

Ersan Gülüm, dün sakatlık geçirerek 58. dakikada yerini Sivok'a bıraktı. Tecrübeli oyuncunun, kasığında yırtık şüphesi olduğu, kesin durumunun bugünkü MR'dan sonra netleşeceği öğrenildi.

Olimpiyat'ta yeller esti

Olimpiyat Stadı dün boş kaldı. Yeni sezonda sahasındaki ilk maçı oynayan Beşiktaş'ı yaklaşık 3 bin kişi izledi. Feyenoord ve Arsenal maçlarında ortalama 50 bin taraftar vardı.

Demba Ba riske edilmedi

Teknik direktör Slaven Bilic, UEFA Avrupa Ligi'ndeki Asteras maçını düşünerek Demba Ba'yı riske etmedi. Sakatlığı geçen Senegalli oyuncu, Jose Sosa'yla birlikte takım otobüsüyle stada geldi, maçı tribünde izledi.

Asteras'a Çek hakem

- Beşiktaş'ın Avrupa Ligi ilk maçında Yunan takımı Asteras ile yapacağı karşılaşmayı Çek Cumhuriyeti'nden Miroslav Zelinka yönetecek.

- Sezon öncesi Çaykur Rizespor'a kiralanan Filip Holosko, dün eski takımına karşı forma giydi. Slovak futbolcu, etkili bir oyun ortaya koydu.

10 yıl önce