|

Kartal Partizan'a patladı

Oyunun kontrolünü elinde tutan Beşiktaş, Veli, Demba Ba, Oğuzhan ve Gökhan Töre ile birbirinden şık gollere imza attı. Zorlu deplasmanı muhteşem futboluyla kolaya çeviren Kartal, Avrupa'da yine duruşunu gösterdi. 4. maç 6 Kasım'da İstanbul'da Partizan ile

Süleyman Hatısaru
00:00 - 24/10/2014 Cuma
Güncelleme: 00:44 - 24/10/2014 Cuma
Yeni Şafak
Kartal Partizan'a patladı
Kartal Partizan'a patladı

UEFA Avrupa Ligi C Grubu üçüncü maçında Beşiktaş, Sırbistan'da Partizan'ı farklı geçti: 4-0. Maç öncesi yağan şiddetli yağmur karşılaşma sırasında dinerken, bu kez siyah-beyazlıların gol yağmuru başladı. 18. dakikada Gökhan Töre'nin pasında ceza sahasının dışında topla buluşan Veli Kavlak, etkili bir vuruşla topu ağlara gönderdi ve takımını 1-0 öne geçirdi. 45. dakikada Olcay Şahan'ın pasıyla ceza sahasında topla buluşan Demba Ba, sol çaprazdan attığı sert şutla meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 2-0. Maçın ikinci yarısına da çok hızlı giren Beşiktaş üst üste bulduğu gollerle rakibi karşısında farkı açtı. 52. dakikada solda topla buluşan Olcay, Gökhan Töre'ye pasını aktardı. Töre de bekletmeden Oğuzhan'u gördü. Genç futbolcu düzgün bir vuruşla topu sol köşeden ağlara gönderdi. 54. Dakikada ise savunmanın arkasına çok iyi sarkan günün yıldızlarından Gökhan Töre kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda skoru 4-0 yaptı.

Deplasmanda 7'de 5

Bu sezon 4 Avrupa ve 3 Süper Lig maçları olmak üzere 7 deplasman maçı oynayan Beşiktaş, 5 galibiyet, 1 beraberlik aldı, 1 kez yenildi. Siyah-beyazlılar, 7 dış saha maçında 10 gol attı, kalesinde 3 gol gördü.

Tottenham 5-1 galip

Beşiktaş ile aynı grupta yer alan İngiltere'nin Tottenham takımını Yunanistan'ın Asteras takımını 5-1 mağlup etti. İngiliz ekibinin gollerini Kane (3) ve Lamela (2) atarken, Asteras'ın sayısı Barrales'ten geldi.

Demba Ba yine sahnede

Ligdeki Sivasspor maçında galibiyetin mimarı olan Demba Ba ve Olcay Şahan, dünü yine boş geçmedi. Ligde ilk golleriyle tanışan Senegalli golcü, dünkü sayısıyla Avrupa kupalarındaki 5. golünü kaydetti. Beşiktaş'ın ikinci golünü kaydeden yıldız futbolcuya asisti son haftaların bir diğer formda ismi Olcay Şahan yaptı.

Yayıncı kuruluşu UEFA kurtardı

Tüm konularda sorun çıkaran Belgrad polisi, yayıncı kuruluşu da stattan çıkarmaya çalıştı. Polis yayıncı kuruluş ekiplerine bilet kontrölü yaptı. Sırp polisleri, yorumcu ve eski Beşiktaşlı oyuncu Metin Tekin'i stattan çıkarmaya çalışırken araya UEFA yetkilileri girdi. Öte yandan stat çevresinde polisin yetersiz kalmasından dolayı takviye olarak askerler görev yaptı.

Üst düzeyde güvenlik önlemi

Partizan-Beşiktaş maçında Sırp güvenlik makamları tarafından geniş güvenlik önlemleri alındı. Sırp polisinin olay çıkmaması için kendileri ile tartışan taraftarları bile hemen gözaltına alındığı görüldü. Atlı, köpekli ve özel giyimli Sırp polisi, Partizan ve Beşiktaş taraftarlarının hiç bir şekilde karşı karşıya gelmeden stada girmesini sağladı. Maçın güvenliği için şehirde de adeta kuş uçurmayan Sırbistan polisi, Beşiktaşlı taraftarların kaldığı otellerde bile güvenlik önlemi aldı. Şehir içinde Beşiktaşlı taraftarların dolaşmalarına izin veren polis, kaşkol forma ile Beşiktaş amblemli giysiler takmalarına izin vermedi. Maçta 2 bin 500'ten fazla resmi ve sivil polisin görev yaptığı öğrenildi.

10 yıl önce