|

Kartal siste de uçtu

Beşiktaş, etten duvar ören rakibinin direncini yine kafasını çalıştırarak kırdı. 54. dakikada Sivok, siyah-beyazlıların bu sezon 12. kafa golünü ağlara gönderdi. Almeida'nın fırsatları harcadığı maçta kapanışı ikinci yarıda oyuna giren Pektemek yaptı. İkinci sıradaki Fenerbahçe ile arasındaki puan farkını bire indirdi, play-off yolunda önemli bir avantaj elde etti

Engin Albayrak
00:00 - 5/01/2012 Perşembe
Güncelleme: 01:45 - 5/01/2012 Perşembe
Yeni Şafak
Kartal siste de uçtu
Kartal siste de uçtu

Spor Toto Süper Lig'de ilk yarının ilk maçında Beşiktaş, sahasında Eskişehirspor'u 2-0 yenerek zirve takibini sürdürdü.Ev sahibi Beşiktaş ilk yarının son 20 dakikasında rakip kalede büyük üstünlük kurarken Eskişehirspor'un kalecisi İvesa'yı geçemedi. 28. dakikada Ernst sağ kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı. Gerilerden gelen Ekrem altıpas önünde kaleye sert vurdu. Kaleci Ivesa topu saha içine çelerek mutlak bir golü önledi. 38'de Fernandes soldan ceza sahası içine girdi. Arka direğe ortasında Ekrem'in kafa vuruşunda top direkten geri geldi. İkinci yarının başlamasıyla birlikte rakip kaleye yüklenen siyah-beyazlılar, Almeida ile net fırsatlar kaçırmasına rağmen Sivok ve Mustafa ile sonuca gitmeyi başardı. 48'de Almeida'ın sert şutunda top İvesa'da kaldı. 54'te Fernandes'in kullandığı köşe vuruşuna ön direkte yükselen Sivok'un kafa vuruşunda top, Ivesa'nın altından ağlarla buluştu. 90'da Necip'in pasında sağdan ceza sahasına giren Mustafa Pektemek topu plaseleyerek skoru belirledi: 2-0.


Maratone tamamen hazırız

Beşiktaş Teknik Direktörü Carlos Carvalhal, Eskişehirspor karşısında iyi bir maç çıkardıklarını ve güzel bir galibiyet aldıklarını söyledi. Carvalhal, 2-0 kazandıkları maç sonrası katıldığı basın toplantısında, güvenli bir maç oynadıklarını belirterek, “Güvenli derken, rakibe fazla pozisyon şansı vermeden, pozisyonlar bulduk. Rakibimizin son 5 maçında 4 galibiyet, 1 beraberliği vardı. Bizim 2 puan arkamızdaydılar. Zorlanacağımızı biliyorduk ve maç kolay geçmedi. Kalecileri de çok iyi bir performans gösterdi” değerlendirmesini yaptı. Zorlu maç trafiği içine gireceklerinin belirtilmesi üzerine Carvalhal, “Tamamen hazırız ve kimseye de kolaylık gösterecek durumda değiliz” dedi. Tayfur Havutçu'nun Beşiktaş'a dönmesiyle ilgili bir soruya Carvalhal, şöyle yanıt verdi: “Tayfur, Beşiktaş için çok önemli bir figür, yeniden bizimle olması çok mutluluk verici.”


Serdal Adalı başkan tezahüratı

Beşiktaşlı taraftarlar, şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında tutuklanan, daha sonra serbest bırakılan ve yönetim kurulundan istifa eden Serdal Adalı'ya maç öncesi destek verdi. Kapalı tribünde bulunan taraftarlar, 'Beşiktaş'ın başkanı Serdal Adalı' diye tezahüratta bulundu. Taraftarlar ayrıca teknik direktör Carvalhal lehine de tezahüratlar yaptı. Diğer yandan son dönemde iyi futboluyla göz dolduran Manuel Fernandes için kapalı tribünde pankart açıldı.


Ersun Yanal yenilgiyle başladı

Eskişehirspor'da Michael Skibbe'nin görevden ayrılmasının ardından teknik direktörlüğe getirilen Ersun Yanal, Beşiktaş maçıyla birlikte şanssız bir başlangıç yaptı. Ligde 6 haftadır bileği bükülmeyen kırmızı-siyahlılar Beşiktaş maçından puansız ayrıldı. Öte yandan kırmızı-siyahlı ekipte, sarı kart cezalısı olan Dede ve Diego oynamadı.


Aurelio play-off maçlarına yetişecek

Mehmet Aurelio, dün ameliyat oldu. Sağ dizinden sakatlanan ve yaklaşık 2 aydır tedavi gören tecrübeli orta saha oyuncusunun 5-6 hafta daha sahalardan uzak kalacağı belirtildi. Beşiktaş Kulübü Basın Sözcüsü Mete Düren, “Aurelio'nun aktif futbol yaşantısını sürdürebilmesi için böyle bir operasyon yapıldı. Play-off maçlarında aramızda olmasını

bekliyoruz” dedi.









12 yıl önce