|

'Kartal ve Kaplan' Avrupa'da çok centilmen

UEFA Avrupa Ligi'nin en centilmen takımları arasında yer alan Beşiktaş ve Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig'de ise daha hırçın bir görüntü sergiliyor.

Yeni Şafak
15:11 - 26/11/2014 Çarşamba
Güncelleme: 13:14 - 26/11/2014 Çarşamba
AA
Beşiktaş ile Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi gruplarında en az kart alan takımları arasında yer alarak turnuvanın "fair-play" ruhuna uygun bir mücadele sergilese de ligin en çok kart gören takımları olarak dikkati çekiyor. 


Tottenham Hotspur, Partizan ve Asteras ile Avrupa Ligi'nde C Grubu'nda yer alan Beşiktaş, sadece 5 sarı kart görerek turnuvanın en centilmen kulüpleri arasında bulunurken, Spor Toto Süper Lig'de ise son 10 yılının en çok kart gördüğü sezonunu geçiriyor. 


Siyah-beyazlılar, ligde çıktığı 10 karşılaşmada 23 sarı ve 4 kırmızı kart görürken, 5 maçta 7 futbolcusu kart cezaları nedeniyle forma giyemedi. 


"En fazla kart gören Veli"


Beşiktaş'da ligde ve Avrupa'da en fazla sarı kart gören oyuncu olarak Veli Kavlak öne çıkıyor. 26 yaşındaki oyuncunun, Avrupa arenasında 2, ligde ise 4 sarı kartı bulunuyor.


Ayrıca Beşiktaş, ligin en çok kırmızı kart gören takımı olarak da dikkati çekiyor. İsmail Köybaşı, Gökhan Töre, Olcay Şahan ve Pedro Franco, ligde takımını eksik bırakan oyuncular arasında yer alıyor.


Siyah-beyazlılarda bu sezon 15 karşılaşmada 12 gol atarak takımının en önemli oyuncuları arasına giren Demba Ba, aynı zamanda takımının en çok kart gören oyuncularından. Senagalli golcünün ligde 3, Avrupa'da ise 1 sarı kartı bulunuyor. Ligde 2 sarı ve 1 kırmızı kart gören Köybaşı ile 3 sarısı bulunan Oğuzhan Özyakup da gördükleri kartlarla göze çarpıyor.


Penaltı istatistikleri de çok farklı


Beşiktaş'ın Avrupa arenası ile ligdeki kart sayısında gösterdiği farklılık, penaltı atışlarında da yaşanıyor. Ligdeki en son penaltısını geçen sezonun 3. haftasında Hugo Almeida ile Gaziantepspor'a karşı atan siyah-beyazlılar, Kasımpaşaspor karşısında 40 hafta aranın ardından yeniden penaltı kazanmıştı.


"Kara Kartallar"ın Avrupa Ligi'ndeki 4 maçında ise hakemler 2 kez penaltı noktasını gösterdi. Ba, siyah-beyazlıların ligde ve Avrupa'da kazandığı 3 penaltıyı da gole çevirdi.


Trabzonspor da ligde daha haşin


Diğer Avrupa temsilcisi Trabzonspor da Beşiktaş'a yakın bir istatistik sergiliyor. Avrupa Ligi'nde Legia Varşova, Lokeren ve Metalist Kharkiv takımlarıyla L Grubu'nda eşleşen Karadeniz temsilcisinin, çıktığı 4 karşılaşmada 8 sarı kartı bulunuyor.


Avrupa'da maç başına 2 sarı kart ortalamasıyla oynanan Trabzonspor, ligde ise Fenerbahçe ile en çok sarı kart gören (30) takım olarak öne çıkıyor.


"Karadeniz Kaplanı"nda Salih Dursun ve Cezayirli Essaid Belkalem, ligde gördükleri 4'er sarı kartla takımın en hırçın oyuncuları olarak bulunuyor.
#futbol
#SÜPER LİG
#UEFA Avrupa Ligi
#Beşiktaş
#Trabzonspor
#Fenerbahçe
#Karadeniz Kaplanı
9 yıl önce