|

Kartal'a Güneş doğuyor

İkinci Başkan Ahmet Nur Çebi, Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş ile yeni sezon için ön görüşme yaptı; tecrübeli hocadan “Sezon sonu görüşelim” cevabını aldı. Başta West Ham United olmak üzere İngiliz kulüplerinin radarında olan Bilic için yolun sonu görünüyor

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/04/2015 Cumartesi
Güncelleme: 22:06 - 24/04/2015 Cuma
Yeni Şafak

Yeni sezonda maçlarını yeni stadı Vodafone Arena'da oynayacak Beşiktaş, Avrupa arenasında da iddalı bir şekilde boy göstermek istediği sezon öncesi köklü bir değişim içerisinde. Teknik direktör Slaven Bilic takımın başına getirilmeden önce de gündeme gelen ancak yabancı hocada ısrar edilmesi üzerine rafa kaldırılan Şenol Güneş, Beşiktaş yönetiminin Bilic'in yerine düşündüğü efsane teknik adam… Bu transferde de yetki Beşiktaş İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi'nin… İki sezon öncesi takımın başına Şenol Güneş'i getirmek isteyen ancak o dönemde sportif direktör olarak görev yapan Önder Özen'in yabancı teknik direktör ısrarı üzerine Bilic ile anlaşan siyah-beyazlılar, geç kalan hedefi bu kez yerine getirme düşüncesinde. Ahmet Nur Çebi'nin Bursaspor'u çalıştıran Şenol Güneş ile ön görüşme yaptığı, deneyimli teknik adamdan 'Sezon sonu görüşelim' yanıtı aldığı öğrenildi.



DEFALARCA AYRILIK SİNYALİ VERDİ


Hem Beşiktaş yönetimi hem de teknik direktör Slaven Bilic, her ne kadar gelecek sezon planlarını birlikte yürüttüklerini söylese de Hırvat teknik adamın İngiliz kulüpleriyle olan transfer bağı biliniyor. Özellikle West Ham United, yeni sezonda takımı Bilic'e emanet etmek istiyor. Teknik direktör Slaven Bilic de geçtiğimiz haftalarda düzenlediği basın toplantısında her takımın hayalinin İngiltere Premier Lig'de bir takım çalıştırmak olduğunu söylemişti. Bilic'in "Evet İngiltere'de yaşadım, futbol oynadım. En beğendiğim lig orada. Futbolun hikayesi bütün olarak Premier Lig'de” şeklindeki sözleri de Ada sevdasının ispatı oldu. Teknik direktör Şenol Güneş, Beşiktaş'ın teklifine sıcak bakarken sezon sonu yapılacak transfer zirvesinde anlaşma halinde Bilic ile yollar ayrılacak.



Yüzde 90 ayrılacağım


Sakatlığı nedeniyle yaklaşık 5 ay uzak kaldıktan sonra Başakşehir ve Kasımpaşa maçlarında yeniden forma şansı bulan, gösterdiği performansla 'Takımda kalmalı mı?' sorusunu gündeme getiren Tomas Sivok, takımdan ayrılma ihtimalinin yüzde 90 olduğunu belirtti. Çek basınına konuşan 31 yaşındaki yıldız, şimdiye kadar yeni bir sözleşme teklifi almadığını hatırlatarak “Sanırım 7 yıllık Beşiktaş kariyerim sezon sonu bitecek. Beşiktaş'tan yüzde 90 ayrılacakmışım gibi bir durum olsa da futbolda her şey olabilir. Ben oynamaya devam ediyorum çünkü teknik direktörümüze güveniyorum. Sezon sonunda Beşiktaş'tan ayrılsam bile mayıs ayında şampiyonluk kupasını kaldırmak istiyorum" dedi. Sivok, lider F.Bahçe ile aralarında sadece 1 puan fark olduğunu vurguladı ve "Kalan 7 maçta şampiyonluk için savaşacağız" şeklinde iddialı konuştu.



Gökhan Töre yineidmana çıkmadı


Beşiktaş, ligde Pazartesi günü Ankara'da Kardemir Karabük ile oynayacağı maçın hazırlıklarını sürdürürken önceki günkü çalışmayı ağrıları nedeniyle yarıda bırakan Gökhan Töre, dünkü idmana çıkmadı. Tedavisine devam edilen Tolga Zengin ve Veli Kavlak da antrenmanda yer almadı. Sakatlıktan tamamen kurtulan Milosevic ise idmanın tamamında yer aldı. Bir grubun ayak tenisi oynadığı, bir grubun da kanat, orta ve şut çalıştığı idmanda şut çalışmasında kazanan Demba Ba ve Tolgay Arslan oldu.



Veli'nin yerine Necip sahada


Beşiktaş'ta sakatlığı devam eden Veli Kavlak, dünkü idmana da çıkmazken böylece oynamayacağı kesinleşmiş oldu. Omzundaki ağrıları bir türlü geçmeyen Veli'nin yerine Karabükspor maçında Necip forma giyecek.



Biz idare ederiz önce personelin maaşını ödeyin

Yönetim takıma alacaklarının en kısa sürede ödeme sözü verdi, futbolcular kendilerinden önce personeli düşündü

.

Kalan 7 haftada tüm dikkatini şampiyonluğa veren Beşiktaş'ta yönetim iki aylık alacakları aksayan futbolcularla bir toplantı gerçekleştirdi. İkinci Başkan Ahmet Nur Çebi, ödemelerin en kısa sürede yapılacağını belirterek "Siz şampiyonluk hedefine odaklanın, bu konuya takılı kalmayın. Herkes terinin karşılığını alacak" ifadelerini kullandı. Çebi'nin ardından söz alan futbolcular, hep bir ağızdan "Ödeme konusunda yönetime güveniyoruz. Şu an parayı düşünmüyoruz ancak sizden isteğimiz


öncelikle kulüp çalışanlarının maaşını yatırın, zor durumdalar" karşılığını verdi.


#Ahmet Nur Çebi
#şenol güneş
#beşiktaş
9 yıl önce