|

Kastamonu 3. Lig'de!

Bölgesel Amatör Küme 5. Grup'ta mücadele eden Kastamonuspor 1966 bitime iki hafta kala şampiyonluğu garantileyerek gelecek sezon 3. Lig'de mücadele etmeye hak kazandı.

Yeni Şafak
17:52 - 29/03/2015 Pazar
Güncelleme: 18:03 - 29/03/2015 Pazar
IHA

Gazi Stadyumunda Turhalspor'u konuk eden Kastamonuspor 1966, karşılaşmanın 81. dakikasında Samet Sami Bank'ın kafasından bulduğu golle sahadan 1-0 galibiyetle ayrıldı. En yakın takipçisi Yeni Amasyaspor'unda Termespor karşısında 2-0 yenilmesinin ardından Kastamonuspor 1966, ligin bitimine iki hafta kala şampiyonluğunu ilan etti. Kırmızı-Siyahlılar, aynı zamanda gurubu ilk sırada bitirerek, 3. Lige çıkmaya hak kazandı.



Tosya'nın ismi değiştirilerek kuruldu

Sezon başında Tosya Belediyespor'un isminin değiştirilmesiyle kurulan Kastamonuspor 1966'da (Orjinal Kastamonuspor yerel ligde yer alıyor) maç sonu büyük sevinç yaşanırken sahanın içi bayram yerine döndü. Taraftarlarında katıldığı kutlamalarda, oyun havaları ve davul-zurna ekibiyle birlikte futbolcular, teknik kadro ve taraftarlar, halay çekerek aynı zamanda çiftetelli oynayarak şampiyonluğun sevincini doyasıya yaşadı.



Taraftar sahaya indi

Büyük heyecana sahne olan ve 90 dakika boyunca takımlarını hiç susmadan destekleyen Kastamonuspor taraftarı ise, karşılaşmanın bitiş düdüğüyle birlikte stada inerek şampiyonluk sevincini çiftetelli oynayarak kutladı.


Bir gün öncesinden şampiyonluk için hazırlanan Gazi Stadyumu'nda, statta taraftarlar yaptıklar tribün şovları ile renkli görüntüler oluşturdu. Stat içerisinde olduğu kadar, stat dışarısında da taraftarların ve vatandaşları coşkusu büyük oldu. Stada girişi yasaklanan pek çok taraftar da, maçı dışarıdaki binaların çatısını çıkarak izlemeye çalıştı.



'Şampiyonluğu hak ettik'

Kastamonuspor 1966 Antrenörü Ahmet Duman, Kastamonu'nun bu yıl içerisinde oynadığı futbolla şampiyonluğu hak ettiğini belirterek, sezon başından itibaren disiplinli çalışmanın ardından alınan galibiyetler ile şampiyonluğa ulaştıklarını kaydetti.


Ahmet Duman, şöyle konuştu: “Yönetimimiz, teknik ekibimiz ve futbolcularımızla beraber sezon başından beri gösterdiğimiz emeğin karşılığını şampiyonluğumuzu ilan ederek gösterdik. Söylenecek fazla bir şey yok. Amatör ligde gösterdiğimiz başarıyı bir üst ligde de gösterme amacındayız. Şampiyonlukta herkesin doğrudan ve dolaylı olarak katkısı var. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."


#Kastamonuspor 1966
#Bölgesel Amatör Lig
#Turhalspor
9 yıl önce