|

Kek kalıbı inancın özeti

Erken havaya girmek tarzlarının olmadığını kaydeden G.Saray kaptanı, “O dönem yönetimimiz şampiyonluğa çok inanmıştı; bizi de inandırdılar. O kalıbın içine girdik, Allah da bize bu şampiyonluğu nasip etti” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 29/05/2015 Cuma
Güncelleme: 03:16 - 29/05/2015 Cuma
Yeni Şafak
Spor
Spor

Süper Lig'de 20. şampiyonluğunu ilan eden Galatasaray, bugünlerde 4. yıldızı takmanın mutluluğunu yaşarken başarının en büyük mimarlarından Selçuk İnan, basın mensuplarına duygularını aktardı. Kaptan Selçuk, sezon başında yıldız şeklindeki bir platforma geçerek poz verdikleri takım fotoğrafına yapılan 'kek kalıbı' şeklindeki eleştirilere cevap verirken, şampiyonluğa inançlarını gösterdiklerini belirtti. "Erken bir şeyler yapmak tarzımız değil ama yönetim çok inanmıştı. Bizi de buna inandırdılar. O kalıbın içine girdik, Allah bize şampiyonluğu nasip etti. Bununla ilgili dalga da geçildi ancak biz inanmıştık. O kalıbın içine girmek bir inancın özetiydi" diye konuştu.



ŞAMPİYONLUKTA HERKESİN EMEĞİ VAR


Selçuk İnan, çok önemli bir şampiyonluk kazandıklarını dile getirerek, "Sezona kötü başladık. UEFA Şampiyonlar Ligi'nde istemediğimiz sonuçlar aldık. Doğruyu söylemek gerekirse bu sene aklımızda sadece 4. yıldızı takmak vardı. Buna herkes inanmıştı. Biz de takım olarak kenetlendik. Bu şampiyonlukta herkesin emeği var. Formamıza bir yıldız taktık" şeklinde konuştu.



YILDIZI TAKMAK BAŞKA BİR ŞEY


Milli futbolcu, Galatasaray'daki 4. sezonunda üçüncü kez şampiyonluk sevinci yaşadığını, ancak bu sezonki şampiyonluğun kendisinde özel bir yerinin bulunduğunu kaydetti. Selçuk sözlerini şöyle sürdürdü: “4 senede 3 şampiyonluktan ötürü kendimle gurur duyuyorum. G.Saray'a geldikten sonra da 6. kupam oldu. İnşallah Türkiye Kupası'nı da alırız. Hepsi çok önemli şampiyonluklardı. Ancak yıldızı takmak başka bir şey. Benim için en önemli şampiyonluk bu seneydi. İnşallah seneye 4. şampiyonluk da gelir.”



Şampiyonluğu Hamza hoca getirdi


Selçuk İnan, sezon içinde yaşanan teknik direktör değişikliğine de şöyle değindi: “Şampiyonlar Ligi'nde aldığımız kötü sonuçların ardından başkanımız ve yöneticilerimiz, bir değişiklik olması gerektiğini uygun gördüler. Doğruyu söylemek gerekirse bu da takıma çok olumlu yansıdı. Hamza hocanın gelmesi, bizi iyi tanıması, rahat ve özgür bırakması, bize inanması, şampiyonlukta önemli bir rol oynadı. Onun da katkısı çok büyük.”



Gerçek G.Saray taraftarı hep arkamdaydı


Selçuk İnan, Şampiyonlar Ligi'ndeki Anderlecht maçında taraftarların kendisine tepki göstermesiyle ilgili şu ifadeleri kullandı: “Yuhalayanların G.Saray taraftarı olduğunu düşünmüyorum. Gerçek G.Saray taraftarı, her zaman arkamdaydı. Sağ olsunlar, var olsunlar, her zaman bana bunu hissettirdiler. Sonunda şampiyonluğun geleceğini o zaman da söylemiştim.”







#Selçuk İnan
#Galatasaray
#şampiyonluk
9 yıl önce