|

Kilit açıcı

Fransız L'Equipe gazetesi, ''Sneijder, Fenerbahçe'yi yıktı'' başlığını atarken İspanyol Marca, ''Derbiyi Sneijder'in muhteşem golleri çözdü'', İngiliz BBC, ''Sneijder'in golleri Galatasaray'ı zirveye taşıdı'' ifadelerini kullandı

Taha Güvendi
00:00 - 20/10/2014 Pazartesi
Güncelleme: 00:50 - 20/10/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Kilit açıcı
Kilit açıcı

Avrupa'nın önde gelen basın kuruluşları, G.Saray'ın F.Bahçe karşısında aldığı 2-1'lik galibiyetin mimarı Hollandalı Wesley Sneijder'i ön plana çıkardı.

Fransız L'Equipe gazetesinin internet sitesi, G.Saray'ın galibiyetine ''Sneijder, F.Bhçe'yi yıktı'' başlıklı haberiyle yer verdi. Haberde, Alves'in kırmızı kart görmesinin ardından Sneijder'in iki harika golünün karşılaşmanın galibini belirlediği ifade edildi. Sarı-kırmızılıların derbiyi kazanarak maç fazlasıyla ligde liderliğe yerleştiği de hatırlatıldı.

İspanyol Marca gazetesi, ''Derbiyi Sneijder'in muhteşem golleri çözdü'' başlığıyla okurlarının karşısına çıktığı haberinde, Hollandalı yıldızın maçın kilidini açan isim olduğu vurgulandı. Sneijder'in ceza sahası dışından attığı harika gollerle takımını galibiyete taşıdığı belirtildi. BBC'nin internet sitesindeki haberde, ''Sneijder'in golleri G.Saray'ı zirveye taşıdı'' denilirken, Şampiyonlar Ligi'nde oynayacağı Dortmund maçı öncesi, moral bulduğu belirtildi.

Daily Mail ve Metro gazetelerinin internet siteleri ise maç öncesi sarıkırmızılı taraftarların 1996'da eski teknik direktörler Graeme Souness'ın Saracoğlu Stadı'na G.Saray bayrağını dikmesinin gösterildiği koreografiyi de paylaştı. ''Boğaziçi derbisinde kazananı Sneijder belirledi'' başlığıyla haberi kullanan Hollanda NOS televizyonu, yıldız futbolcunun son dakikalarda attığı harika gollerle takımını galibiyete taşıdığına dikkati çekti. De Telegraaf gazetesi ise ''Sneijder dünya çapında golleriyle kahraman'' başlığını attı. AD gazetesi de Sneijder'in derbide kahraman rolünü üstlendiğini yazdı. Voetbal International internet sitesi ise ''Sneijder iki golle ateşli derbinin kahramanı''başlığını attı.

Ayağınız yere bassın

Galatasaray'da teknik direktör Cesare Prandelli derbi galibiyeti sevincini kısa kestirdi. Maçın devre arasında oyuncularını "Bu maçı alacağımıza eminim'' diyerek takımını ateşleyen İtalyan teknik direktör, maç sonunda da galibiyetin sevincinin fazla uzatılmamasını istedi. Tüm takımı tebrik eden Prandelli, yaptığı maç sonu konuşmasında "Çarşamba günü önemli bir maçımız var. Herkesin ayağı yere basmalı. Hata yapanı affetmem. Önümüzde bizi çok önemli bir maç bekliyor. Bu maç bizim Şampiyonlar Ligi'nde gideceğimiz yeri belirleyecek'' diyerek Dortmund maçını hedef gösterdi.

Dortmund hayati maç

Sneijder, F.Bahçe galibiyetinin takımın özgüvenini arttırdığını anlatarak, Şampiyonlar Ligi'nde Almanya'nın Borussia Dortmund takımıyla yapacakları maça bakışlarının değiştiğini söyledi. Takımına ve kendisine güvendiğini dile getiren Hollandalı yıldız, ''Otomatik olarak güvenimizi artırdı. Bu zamana kadar galibiyetler alan bir Galatasaray vardı ama çok iyi oynayamıyorduk. Bazı zor dönemlerden de geçtik. Şampiyonlar Ligi'nde de bir şeyler yapmak istiyorsak, mutlaka kendi evimizdeki Dortmund maçı, hayati bir müsabaka olacaktır'' dedi. Taraftarları Dortmund maçına davet eden deneyimli futbolcu, ''Bizim onlara ihtiyacımız var'' diye konuştu.

Gole sevindiler saldırıya uğradılar

Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ı fanatizme karşı göreve çağırdı. Delihasan, Almanya'da 5-9 Kasım'da yapılacak Dünya Karate Şampiyonası'na, F.Bahçe'nin Düzce'deki Topuk Yaylası Tesisleri'nde hazırlanan Erkek Milli Takımı'nın, "kör futbol fanatizminin" son kurbanı olduğunu söyledi. Milli sporcuların, maçın izlendiği ortak alanda, G.Saray'ın golüne sevinen bazı karatecilerin, kendilerini F.Bahçe Divan Kurulu Üyesi olarak tanıtan kişilerin küfürlerine ve fiziksel şiddetine maruz kaldıklarını kaydeden Delihasan, "Dünya ve Avrupa şampiyonlarının bulunduğu milli sporcularımıza yapılan saldırı, ülkemizdeki kulüpçülük fanatizminin ne boyutlara ulaştığını göstermesi açısından manidardır. Olaylar sonrası kafilemiz, tesislerden ayrıldı. Sporcularımız olay çıkaranlar hakkında suç duyurusunda bulunmuştur" dedi.


10 yıl önce