|

Kızlardan Şampiyonlar Ligi'ne süper başlangıç

UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi eleme turu 1. Grup''ta mücadele eden Konak Belediyespor'da yüzler gülüyor. Grubun ilk maçında ev sahibi Letonya''nın Rigas takımını 11-0 mağlup eden Mavi-Beyazlılar, son iki maçıda kazanarak Türkiye'ye bir üst tura çıkarak dönmenin hesaplarını yapıyor.

İha
00:00 - 10/08/2014 Pazar
Güncelleme: 11:53 - 10/08/2014 Pazar
Yeni Şafak
Kızlardan Şampiyonlar Ligi'ne süper başlangıç
Kızlardan Şampiyonlar Ligi'ne süper başlangıç

Rigas FC karşısında ilk yarıda güzel bir futbol ortaya koyduklarını belirten Konak Belediyespor Teknik Direktörü Hüseyin Tavur, ''Grubun en zayıf ekibine karşı oynadık ve farklı skorla galip ayrılarak üç puanı hanemize yazdırdık. Bu karşılaşma artık geride kaldı. Şimdi grubumuzdaki Belerus ekibi FC Minsk ve daha sonra İsviçre ekibi FC Zurich maçlarına konsantre olacağız. Amacımız bu oynayacağımız iki karşılaşmadan da galibiyetle ayrılıp son 32 takımın arasına kalmak'' dedi.

Konak Belediyespor, grubun ikinci maçında Belarus ekibi FC Minsk ile karşılaşacak. Arkadija Stadı'nda TSİ ile 13.00'de başlayacak müsabakayı Norveç Federasyonu'ndan Marte Soro yönetecek. Mavi-Beyazlılar'ın sahaya; Fatma Şahin, Berna Yeniçeri, Sibel Duman, Esra Erol, Didem Karagenç, Cansu Yağ, Yaşam Göksu, Yağmur Uraz, Tata, Ebru Topçu ve Cosmina 11'iyle çıkması bekleniyor.

Konak Belediyespor, ilk gün karşılaşmaları sonucunda Rigas FC'yi 11-0 yenerek en fazla gol atan ikinci takım oldu. Mavi-Beyazlılar'ın Romen oyuncu Duşa Cosmina ise Şampiyonlar Ligi kariyerinde bir maçta 5 kez rakip fileleri havalandırarak kariyer rekorunu kırarken, devler liginde çıktığı 28 maçta 23 gole ulaştı.

10 yıl önce