|

Klopp kararını açıkladı

Almanya Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) takımlarından Borussia Dortmund'da sezon sonunda görevinden ayrılan teknik direktör Jürgen Klopp, bir süre takım çalıştırmayacağını açıkladı.

Yeni Şafak
10:40 - 2/06/2015 Salı
Güncelleme: 07:43 - 2/06/2015 Salı
AA

Alman basınında çıkan haberlere göre Klopp, menajeri Marc Kosicke ile yaptığı görüşmenin ardından geleceğiyle ilgili açıklamada bulundu. Yoğun ve duygusal geçen 7 yıldan sonra ekibiyle yeniden dinç ve motive olmuş bir şekilde yeni bir görev üstlenmeden önce dinlenmeyi daha uygun gördüğünü belirten Klopp, "Geçici bir süre ara vereceğim" ifadesini kullandı.



Klopp, bu sezon özellikle ilk yarıda sarı-siyahlı ekibin kötü sonuçlar alması ve bir ara puan cetvelinde son sıraya kadar gerilemesinden ötürü 1,5 ay önce, sezon sonunda görevi bırakacağını açıklamıştı. Borussia Dortmund'da 2008'den bu yana görevde bulunan ve 2 şampiyonluk ile bir kez de kupa sevinci yaşayan tecrübeli teknik adamın gelecek sezon hangi takımda çalışacağı merek konusu olmuştu.



Dortmund ekibiyle 2013'te UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde mücadele eden Klopp, Borussia Dortmund'dan ayrılacağını açıkladıktan sonra her zaman başka bir kulüple görüşme yapmadığını vurgulamıştı. Özellikle İngiltere'ye gideceği spekülasyonları yapılan Klopp, Liverpool, Manchester United ve Real Madrid takımlarıyla anılmıştı.



Jürgen Klopp'un başında bulunduğu Borussia Dortmund, bu sezon ligi 46 puanla 7. sırada tamamladı, Almanya Kupası'nda da finalde Wolfsburg'a 3-1 mağlup oldu.



#Jürgen Klopp
#Borussia Dortmund
#ara verme kararı
9 yıl önce