|

Kobe Bryant sezonu kapattı

Amerikan Basketbol Ligi (NBA) takımlarından Los Angeles Lakers, sağ omzundaki sakatlık nedeniyle ameliyat edilen yıldız basketbolcusu Kobe Bryant'ın 2015-2016 sezonuna kadar forma giyemeyeceğini açıkladı.

Yeni Şafak
12:07 - 29/01/2015 Perşembe
Güncelleme: 10:17 - 29/01/2015 Perşembe
AA
Kulüpten yapılan açıklamaya göre, Lakers'ın 22 Ocak'ta New Orleans Pelicans'a yenildiği maç sonrası sağ omzundaki kas grubunda yırtık oluşan 36 yaşındaki Bryant, ameliyat edildi. Bu yıl ligdeki 19. sezonuna çıkan Bryant'ın ameliyatını gerçekleştiren doktorlardan Neal ElAttrache, her şeyin yolunda gitmesi halinde 17. kez all-star seçilen gardın gelecek sezon formasına kavuşacağını belirtti.


Kariyerinde 5 şampiyonluğu bulunan Bryant, böylece üst üste 3'üncü sezonunda büyük bir sakatlık yaşadı. Bryant, 2013'ün nisan ayında sol aşil tendonundaki sakatlıktan dolayı 8 ay basketboldan uzak kalmıştı. 2013-14 sezonunda yeniden formasına kavuşan Bryant, 6 maç oynadıktan sonra 18 Aralık 2013'te sol diz tibial kemiğindeki çatlak yüzünden de sezonu kapatmıştı.


 "Yükselen yıldızlar" belli oldu


New York'un 14-16 Şubat tarihlerinde evsahipliği yapacağı 2015 NBA All-Star Hafta Sonu'nun ilk gününde oynanacak "Yükselen yıldızlar maçı"nın kadroları belli oldu.


NBA'in internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, yeni formatı doğrultusunda ABD'li ile uluslararası oyuncuların karşılaşacağı gösteri maçında forma giyecek 20 oyuncu, ligdeki takımların antrenör yardımcıları tarafından belirlendi. Kurallar gereği hem ABD Takımı hem de Dünya Takımı'nın kadrosunda, en az 3 çaylak ve en az 3 ikinci yıl oyuncusu bulunuyor.


All-Star Hafta Sonu etkinlikleri kapsamında 1994'ten bu yana ligde ilk sezonunu yaşayan (çaylak) ve ikinci sezonunu yaşayan basketbolcuların yer aldığı maç, başladığından beri Doğu ile Batı Konferansı'nın çaylak ve ikinci yıl oyuncuları, çaylaklar ile ikinci yıl oyuncularının karşı karşıya geldiği gibi farklı formatlarda yapılmıştı.


"Yükselen yıldızlar maçı"nda oynayacak basketbocular şöyle:


 ABD Takımı


Trey Burke (Utah Jazz), Kentavious Caldwell-Pope (Detroit Pistons), Michael Carter-Williams, Nerlens Noel (Philadelphia 76ers), Zach LaVine, Shabazz Muhammed (Minnesota Timberwolves), Victor Oladipo, Elfrid Payton (Orlando Magic), Mason Plumlee (Brooklyn Nets), Cody Zeller (Charlotte Hornets)


 Dünya Takımı


Steven Adams (Oklahoma City Thunder), Giannis Antetokounmpo (Milwaukee Bucks), Bojan Bogdanovic (Brooklyn Nets), Gorgui Dieng, Andrew Wiggins (Minnesota Timberwolves), Dante Exum, Rudy Gobert (Utah Jazz), Nikola Mirotic (Chicago Bulls), Kelly Olynyk (Boston Celtics), Dennis Schroder (Atlanta Hawks)
#basketbol
#NBA
#Kobe Bryant
#Yükselen yıldızlar maçı
#NBA All-Star Hafta Sonu
9 yıl önce