|

Koptu gidiyor

Taraftarından, organizatörü Lincoln ve “Kralı” Hakan'dan yoksun Cimbom, Beşiktaş'ı yenip rahatladı. Önce Hakan Balta attı, Tello eşitledi, penaltıdan Nonda bitirdi. Namağlup Cimbom, 4. seyircisiz maçını da kazandı, Kartal ilk yenilgisini aldı.

Savaş Çorlu
00:00 - 30/09/2007 Pazar
Güncelleme: 01:15 - 30/09/2007 Pazar
Yeni Şafak
Koptu gidiyor
Koptu gidiyor

Liderlik koltuğundaki G.Saray, takipçisi Beşiktaş'ı 2-1 mağlup ederek kayıpsız ilerleyişini sürdürdü. Seyircisiz yapılan ilk derbi olarak tarihe geçen karşılaşma, düşük bir tempoda başladı. G.Saray, orta alanda özellikle Linderoth'un etkili oyunuyla biraz daha üstün gözüktü. 23. dakikada sarı-kırmızılı takım, Beşiktaş ceza alanında oluşan karambolde Hakan Balta'nın golüyle öne geçti. Özellikle orta alanda yaptığı top kayıplarıyla dikkati çeken Beşiktaş, istediği hücum organizasyonlarını sergileyemedi. Siyah-beyazlı takım, 44. dakikada Tello'nun şık golüyle eşitliği yakaladı.

SON SÖZÜ NONDA SÖYLEDİ

İkinci yarı da düşük tempoda oynanırken 64'te Ümit Karan'ın ara pasıyla ceza sahası içerisinde buluşan Nonda'nın şutu İbrahim Üzülmez'e çarpıp ağlara doğru giderken topu son anda kaleci kornere çeldi. 69'da Volkan Yaman'ın sol çizgiye inerek yaptığı ortaya Nonda kafayı vurdu. Köşeye giden topu Hakan parmaklarının ucuyla çıkardı. 74'te ceza sahası içinde topa Bobo dokunamayınca Beşiktaş bir golden oldu. 76'da Arda'nın düşürülmesiyle kazanılan penaltı atışını 77'de Nonda gole çevirdi. Maçı 2-1 kazanan Cimbom, takipçisi Beşiktaş'la aradaki puan farkını 5'e çıkardı.

Galibiyet Canaydın'a armağan

Pankreas rahatsızlığı nedeniyle ameliyat olan G.Saray Başkanı Canaydın için iki takım da sahaya pankartla çıktı. Beşiktaşlı ve G.Saraylı futbolcular, centilmen başkana geçmiş olsun dileklerini iletirken, Adnan Polat, “Bu skoru başkanımıza armağan ediyoruz” dedi. Futbolcular maç sonrası da hastaneye ziyarete gitti.

İki gole de isyan

Beşiktaşlı futbolcu ve yöneticiler ilk goldeki korner ve ikincideki penaltı kararı nedeniyle Dereli'yi suçladı.

G.Saray'ı galibiyete götüren iki golün öncesinde hakem Selçuk Dereli'nin verdiği kararlar, Beşiktaşlılar'ı isyan ettirirken, hakem hocaları arasında da görüşbirliği oluşmadı. İlk golden önce hakemin aut kararı verip ardından, korneri gösterdiğini belirten siyah-beyazlılar, penatlının ise büyük haksızlık olduğunu söyledi. Arda ile mücadeleye giren İbrahim Toraman, kesinlikle topu aldığın söylerken, G.Saraylı futbolculardan Nonda, “Yakından gördüm penaltıydı” dedi. Yorumcu Erman Toroğlu ise canlı yayında, “Penaltı gibi penaltı değil. Versen de olur, vermesen de” dedi.

İlkler gecesi

Dünkü maç ilk seyircisiz derbi olurken, sarı-kırmızı kaleci Orkun, ligde ilk kez kalesinde gol gördü. Bu sezon daha önce hiçbir maçın ikinci yarısında gol yemeyen Beşiktaş'ın bu unvanı bitti. Siyah-beyazlılar, ezeli rekabette G.Saray'a 100. gollerini dün attılar.

Hakemi bırakın kendinize bakın!

Beşiktaş menajeri Sinan Engin, maç sonrası hakeme itiraz eden futbolcularına çıkışarak, “Tamam o hata yapmış olabilir. Ama siz hiçbir şey oynamıyorsunuz. Büyük takım böyle oynamaz” dedi.


16 yıl önce