|

Kötü seriye 'Şahan'e son

Bursaspor'un etkili başladığı gecede Beşiktaş, oyunun hücum kısmında sıkıntılarla boğuştu. Oğuzhan çıktı, Jose Sosa girdi; ikinci yarıda Kartal rakip yarı sahada daha çok gözüktü. İlk net pozisyonunu 61'de Olcay ile bulan Kartal, 73 ve 78'te yine Olcay ile kaçırdı; 4'cüde gol geldi. 86'da Olcay, Beşiktaş'a zaferi getirdi

Süleyman Hatısaru
00:00 - 23/09/2014 Salı
Güncelleme: 00:09 - 23/09/2014 Salı
Yeni Şafak
Kötü seriye 'Şahan'e son
Kötü seriye 'Şahan'e son

Süper Lig'de Beşiktaş, deplasmanda Bursaspor'u 1-0 yenerek kötü gidişe 'dur' dedi. Maçın ilk yarısında Bursaspor Joshue ve Bukambu ile etkili olurken, Beşiktaş istediği oyunu bir türlü sergileyemedi. Yeşil-beyazlıların yeni transferi Bakambu'nun 7 ve 9. dakikalardaki vuruşları auta gitti. 17'de sol kanatta topla buluşan Bakambu'nun ortasına Volkan Şen, kale önünde dokunamadı. 20'de Josue'nun ara pasında topla buluşan Fernandao'nun sert şutunu kaleci Tolga kornere çeldi. 24'te sol çaprazda topla buluşan Volkan Şen'in vuruşu Tolga'da kaldı. 35'te ender gelişen Beşiktaş atağında Gökhan Töre'nin ceza sahası sağ çaprazından yaptığı vuruşta top üstten auta çıktı. 38'de Şener'in pasında Bakambu'nun sert şutu kale direğinin yanından az farkla dışarı çıktı.

İkinci yarıda Beşiktaş Olcay ve Demba Ba ile pozisyonlar buldu. 60. dakikada sağdan ceza alanına yapılan ortada Demba Ba topu kafasıyla sol çapraza indirdi. Ama Olcay'ın kaleye vuruşu çok kötüydü. 74'te sağdan kale sahasına yerden gönderilen pasta Olcay'ın yakın mesafeden vuruşunda top önce Şenere'e çarptı sonra kaleci çıkardı; ardından savunma topu kornere gönderdi. 76'da ceza alanı içinde Olcay'ın pasında Şener'in ters vuruşunun ardından Demba Ba'nın da yakın mesafeden vuruşunda top auta gitti. 86. dakikada Gökhan Töre'nin taç atışında Sosa'nın topuk pasını önünde bulan Olcay sol çaprazdan ceza alanına girerek sağ köşeye düzgün bir plase vuruşuyla ağlara gönderdi, Beşiktaş'a 3 puanı getiren isim oldu: 0-1.

Güneş'ten yakın ilgi

Maç öncesi iki takım teknik direktörleri de birbirlerine başarılar diledi. Ev sahibi konumundaki Bursaspor çalıştırıcısı Şenol Güneş ayrıca eski öğrencisi kaleci Tolga ile de bir süre sohbet etti. Maçı A Milli Takım Yardımcı Antrenörü Hamza Hamzaoğlu da izlerken, sık sık notlar aldı.

Demba Ba 11'de Sosa yedek

Beşiktaş'ın yeni transferlerinden Demba Ba sakatlığının ardından dün 11'de sahaya çıkarken Jose Sosa yine yedek soyundu. Sosa, Asteras maçında 22 dakika forma şansı bulmuş, Demba Ba Feyenoord ve Arsenal maçlarının ardından sakatlık engeline takılmıştı.

Motta'ya kesik İsmail sol bekte

Bu sezon 7 resmi maça da ilk 11'de çıkan, son haftalarda formsuz olan Motta kesik yedi. İsmail Köybaşı, gerçek yeri sol beke geçerken sağ bekte Necip görev yaptı.

Tottenham biletleri satışta

Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi'nde Tottenham ile 2 Ekim'de deplasmanda yapacağı maçın biletleri bugün satışa çıkıyor. Akaretler'deki kulüp binasında satışı yapılacak biletler 50 pound.

3 takım alacağız

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, İnegölspor Başkanı Eşref Güç ile bir araya gelerek iki kulüp arasındaki işbirliğini görüştü. İnegölspor ile anlaşma sağlayabileceklerini kaydeden Başkan Orman, Avrupa, Türkiye ve Güney Amerika olmak üzere 3 yerden 3 takım satın alacaklarını belirtti. Orman, 'Beşiktaş'ın menfaatleri için görevdeyiz. Biz oyuncu transfer ederiz. Gerekirse oyuncunun ücretini de biz veririz. Ama o oyuncuyu kendi takımımızda oynatmak için bunu yaparız. Burada gelişsin bizde oynasın, mantalitesi ile hareket ederiz' yorumunu yaptı.

E-BİLET BİR KANUN

Fikret Orman, dün ayrıca Güney Marmara'daki Beşiktaşlı Taraftarlar Derneği başkanlarıyla düzenlenen toplantıya katıldı. Orman, taraftarların e-bilete tepkilerinden dolayı tribünlerin boş kalmasıyla ilgili, 'Bu bir kanun. Kanun değişmediği sürece yapılabilecek bir şey yok. Kanunu yok saymıyoruz' dedi.

Polis, Bursa'da kuş uçurtmadı!

Beşiktaş kafilesi, Bursa'da stada yoğun güvenlik önlemleri altında geldi. Saat 19.30'da, konakladığı otelden geniş güvenlik önlemleri altında çıkan Beşiktaş'a, güzergah boyunca polis eskortu eşlik etti. Siyah-beyazlı futbolcuları taşıyan otobüs, stad kavşağına geldiği sırada bir grup Bursaspor taraftarınca protesto edildi. Taraftarların önünde barikat oluşturan polis, otobüse zarar verilmesine engel oldu. Şehirde herhangi bir taşkınlık yaşanmaması sevindirdi. İki takım arasında devam eden deplasman yasağı gereği karşılaşmada Beşiktaş taraftarı yer almadı.

Tribünler bu kez boş kaldı

Her sene Beşiktaş maçlarında tıklım tıklım olan Bursaspor tirübünleri 2014-15 sezonunun ilk Beşiktaş maçında boş kaldı. Yeşil-beyazlı taraftarlar maça ilgi göstermedi. Karşılaşmayı sadece 7 bine yakın taraftar izledi. Bu arada maçı izlemek için İstanbul'dan gelen Beşiktaşlı taraftarlar stada yaklaştırılmazken, Passolig kartlarına maç bileti yüklemek istese bile izin verilmedi.


10 yıl önce