|

Kral tarife

Akhisar Belediyespor karşısında oyunun kontrolünü eline geçirdiği dakikalarda Burak’ın golüyle öne geçen Cimbom, ikinci golü de çok geçmeden yine Burak ile buldu. Daha ilk yarıda maçı bitiren sarı-kırmızılılar, ikinci yarıyı rölantiye alarak rahat kazandı; zirvede fark yeniden eridi.

Yeni Şafak
04:00 - 5/05/2015 Tuesday
Güncelleme: 02:00 - 5/05/2015 Tuesday
Yeni Şafak

Şampiyonluk yolundaki rakipleri Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın üçer puan aldığı haftada Akhisar'a konuk olan


Galatasaray, hata yapmayarak sahadan galibiyetle ayrıldı: 0-2. Maç ortada başlarken, ilk net pozisyon Akhisar cephesinden geldi. 18'de kontraya çıkan Akhisar'da hızla ceza sahası içerisine kat eden Güray'ın sol ayağıyla çıkardığı şutu Muslera son anda kornere çeldi. Bu ataktan sonra sarı-kırmızılılar kendini toplarken, Akhisar üzerindeki baskısını artırdı ve ilk golü 23. dakikada buldu. Wesley Sneijder'in ceza sahası dışından gönderdiği şutu Oğuz sektirince Burak'ın önünde kaldı. Golcü oyuncu bu ikramı geri çevirmeyerek, takımını öne geçiren skoru buldu: 0-1.



HAT-TRİCK KALECİYE TAKILDI


İlk golden sonra Galatasaray hız kesmezken, çok geçmeden ikinci golü buldu. 34'de Emre'nin sol kanattan açtığı ortaya iyi yükselen Burak, farkı ikiye çıkardı: 0-2. 43'de Selçuk'un ceza sahası dışından vuruşunu Oğuz kornere çeldi. İkinci yarıda sarı-kırmızılılar oyunu rölantiye alırken, 67. dakikada Burak hat-trick yapmaya çok yaklaştı. Akhisar savunmasında Douglao'dan topu kapan Burak, kaleci ile karşı karşıya pozisyonda yaptığı vuruş Oğuz'da kaldı. 68'de Galatasaray ceza sahası içerisinde bomboş kalan Vaz Te'nin şutu sol direk dibinden dışarıya gitti. Akhisar ve Galatasaray son dakikalarda pozisyonlara girse de gol sesi çıkmadı ve maç 2-0 sarı-kırmızılı ekip lehine sonuçlandı. Cimbom, Manisa'da aldığı 3 puanla lider Beşiktaş ile aynı puana ulaştı.



Artık oyun 2. planda


Hamza Hamzaoğlu: "Renkli bir lig oluyor. İnanıyoruz ve sonuna kadar mücadele edeceğiz Umarım Allah şampiyonluğu bize nasip eder."



Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, Akhisar karşısında genel olarak istedikleri bir futbol sergileyemeseler de galibiyetin önemli olduğunu dile getirdi. "Artık bundan sonra oyun hep 2. planda kalacak" diyerek sahadaki futboldan çok tabeladaki skorun önemli olduğunu vurgu yapan genç teknik adam, "Şampiyonluk belki de son maçlarda belli olacak. Güzel bir yarış oluyor. Takımların maçlara sonuna dek asılması önemli. Renkli bir lig oluyor. Umarım Allah sezon sonunda şampiyon olmayı nasip eder. Tabii ki 33. haftayı şimdiden öngörmek kolay değil. Her maç zor geçiyor. Galibiyetler kolay elde edilmiyor. Sonuna kadar mücadele edeceğiz. İnanıyoruz. Gülen taraf


biz olacağız" şeklinde iddialı konuştu. Hamzaoğlu, Burak'ın golleri içinse "Burak'ın golcülüğünün ön plana çıktığı bir maç oldu" yorumunu yapmakla yetindi.



Saçları kestirdi
kafa golü geldi


Gaziantep maçında kaçırdığı kafa golleri sonrası taraftarın 'Saçı 2 cem kısa olsa hepsi goldü' eleştirisini dinleyen Burak, kısa saçla golü buldu.



Galatasaray'da Akhisar Belediyespor maçının kahramanı Burak Yılmaz, Nisan ayındaki gol suskunluğunu Mayıs'ın ilk günlerinde bozdu. Son golünü 21 Mart'ta oynanan, 3-2 kazanılan Kasımpaşa maçında kaydeden yıldız golcü, Nisan ayında ligde Trabzonspor ve Gaziantepspor maçlarında rakip fileleri sarsamadı. Burak Yılmaz, ligde 44 gün sonra golle buluşurken bu durum, bir tesadüfü de beraberinde getirdi. 85. dakikada Hakan Balta'nın kaydettiği tek golle 1-0 kazanılan Gaziantepspor maçında kale önünde, yüzde yüzlük 3 net kafa vuruşundan yararlanamayan; taraftarların 'Burak'ın saçı 2 cm kısa olsa hepsi goldü' şeklindeki eleştirilerine maruz kalan Burak Yılmaz, maç sonunda "Farkındayım, zaten ben de saçlarımı kestirmeyi düşünüyorum" ifadelerini kullanmıştı. Saçlarını kestiren ve kısa saçlarıyla Akhisar karşısına çıkan Burak Yılmaz, ikinci golünü kafayla kaydetti.





#Burak Yılmaz
#Galatasaray
#Akhisar Belediyespor
9 years ago