|

Kredimiz bitti

Takımın izinli olduğu iki günde tesislere kapanarak yardımcılarıyla birlikte Sivasspor’u analiz eden Hırvat teknik adam, izlenimlerini izin dönüşünde oyuncularıyla da paylaştı. Bilic, “Bir puan kaybı daha bizim için büyük yara olur” dedi

Yeni Şafak ve
04:00 - 5/03/2015 Perşembe
Güncelleme: 23:18 - 4/03/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

UEFA Avrupa Ligi’nde zorlu Liverpool maçları dönüşünde Eskişehirspor’a kaybeden, Balıkesirspor ile de berabere kalan Beşiktaş’ta tek düşünce 5 puanlık kaybı telafi etmek. Teknik direktör Slaven Bilic, Balıkesirspor maçı sonrasında takıma verdiği iki günlük izinde tesislerde yoğun bir mesai programı yaparken izinden dönen takımla dün bir toplantı gerçekleştirdi. İki günlük izinde ligde en çok çekindiği takım olan Medicana Sivasspor’u en ince detayına kadar analiz eden Bilic, yardımcılarıyla birlikte Sergen Yalçın yönetiminde çıkış yapan Yiğidoların güçlü ve zayıf yönlerini tespit etti ve bunları oyuncularıyla da paylaştı. Ligde puan kaybetme lüksleri kalmadığını oyuncularına hatırlatan Hırvat teknik adamın, “Biz puan kaybeder, Galatasaray da derbiden puan alırsa bizim için büyük yara olur. Bunun siz de farkındasınız. Bu nedenle Sivasspor maçına tam anlamıyla konsantre olmanızı istiyorum. Bu haftalık tek derdiniz bu olsun” dediği öğrenildi. 


SOĞUK HAVAYA ÖZEL HAZIRLANACAKLAR

Sivasspor karşılaşması için her türlü detaya dikkat eden Bilic, şehrin soğuk bir yer olduğunu bildiği için meteoroloji raporlarını dahi istedi. Sivas’ta dün ve bugün hava kar yağışlı ancak maç gününde hava açacak. Güneş yüzünü gösterse de maç saatinde havanın 0 derece civarında olması bekleniyor. Soğuğa yönelik bir çalışma metodu izleyecek tecrübeli teknik adam, soğuk havayla birlikte ağırlaşacak şartlarda takımın sakat vermemesi için de biz dizi önlem alma düşüncesinde. Medicana Sivasspor karşısında puan kaybına tahammülü olmayan Bilic, ayrıca kritik Club Brugge maçları öncesinde de zorlu deplasmandan sakatlık yaşamadan dönmenin planlarını yapıyor. 


Sakatlar dönüyor

Beşiktaş'ta 1.5 aydır sakat olan Cenk Tosun ile Bursaspor maçında sakatlanan Tolga Zengin'den iyi haberler geldi. Ağrıları olan Cenk'in bu hafta idmanlara başlayabileceği kaydedilirken Tolga'nın da Sivas maçı çalışmalarında yer alacağı, aksi bir durum olmaması halinde kadroya dahil edileceği bildirildi. 


CLUB BRUGGE'ü hafife almamalıyız

Motta'nın cezalı olması sonrası sol beke geçen Liverpool ve Balıkesir maçlarındaki performansıyla formayı kapan Daniel Opare, BJK TV'ye oyununu değerlendirdi. Sağ bek olduğunu hatırlatan, sol bekte sadece oyun tarzını değiştirdiğini kaydeden genç yıldız, "Bana gösterilen sevginin karşılığını verme zamanı geldi" dedi. Avrupa Ligi'ndeki rakipleri Club Brugge'ü değerlendiren Opare, " Club Brugge’e karşı birkaç kez oynadım. İyi  oyunculardan kurulu bir takım. Kesinlikle hafife almamalıyız. Topa sahip olmak isteyen maçlarını kazanmak isteyen bir ekip. Vazquez önemli bir oyuncu. Sakatlığı nedeniyle olmaması bizim için avantaj" ifadelerini kullandı. 


Vodafone Arena’nın çatısı konuluyor

Beşiktaş’ın sezon sonunda şampiyonluk maçını oynamayı hayal ettiği Vodafone Arena Stadı’nın çatı montajına resmen başlandı. Tribünlerin kaba inşaatı tamamen sonlanırken stadın çatı montajı için ilk start verildi. 20 Aralık 2013’te temeli atılan Vodafone Arena Stadı’nda tam 1 yıl sonra, yani 2 ay önce çatı için ilk adım atılmıştı. İlk önce kolonlar dikilirken şimdi de çatının montajına geçildi.  


Bilic'ten Atiba'ya: Bir an önce imzala

Beşiktaş’ta sezon sonu sözleşmesi bitecek Atiba konusunda devreye teknik direktör Slaven Bilic girdi. ABD takımlarının tekliflerini koz olarak kullanarak istediği ücreti almaya çalışan Atiba, yönetimle bir kez daha uzlaşamazken, Bilic, oyuncusuyla bir araya geldi. Gelecek sezon kalmasına kesin gözüyle bakılan Hırvat teknik adam, “En kısa sürede sorunları çözmeni ve imzayı atmanı bekliyorum. Gelecek sezon burada olmalısın" dedi. 


Sosa sert futboldan şikayetçi

Beşiktaş Futbol Komitesi, dün Jose Sosa ile bir görüşme gerçekleştirdi. Arjantinli oyuncudaki düşüşün nedenlerini araştıran futbol komitesi, bir bakıma Sosa'dan savunma aldı.  Oyuncunun devre arasında geçirdiği bel fıtığı rahatsızlığı da gündeme gelirken Sosa, yaşadığı düşüşün sakatlıkla ilgili olmadığını kaydetti. Sosa, en kısa zamanda ideal formuna ulaşmak için elinden geleni yapacağının sözünü verdi. 29 yaşındaki futbolcu, Süper Lig'deki sert futboldan da şikayet etti.


Milosevic gün sayıyor

Beşiktaş'ın devre arasında transfer ettiği, Ç.Rize kupa maçında sakatlanan Milosevic'in tedavisine devam ediliyor. An az 2 ay sahalardan uzak kalacağı belirtilen Milosevic, sakatlığının her geçen gün iyiye gittiğini, sahaya çıkmak için sabırsızlandığını kaydetti. 

#UEFA
#Eskişehirspor
#Slaven Bilic
9 yıl önce