|

Kuradan Alex Song çıktı

Başkan Ünal Aysal, bizzat katıldığı kura çekiminde Barcelonalı yöneticilerle Alex Song pazarlığı yaptı; el sıkışıldı

Taha Güvendi
00:00 - 30/08/2014 Cumartesi
Güncelleme: 23:13 - 29/08/2014 Cuma
Yeni Şafak
Kuradan Alex Song çıktı
Kuradan Alex Song çıktı

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi kura çekiminin yapıldığı Monaco''dan eli boş dönmedi. Arsenal, Dortmund ve Anderlecht''in yer aldığı zorlu bir gruba düşen sarı-kırmızılılar, burada Barcelonalı Alex Song''un da transferinde büyük yol aldı. Barcelonalı yöneticiler ile Monaco''da temasa geçen Başkan Ünal Aysal, Kamerunlu futbolcuyu bedelsiz olarak kiraladı; iş resmi açıklamaya kaldı. Song''a da yıllık 1,5 milyon Euro vermesi beklenen sarı-kırmızılıların transferin son günlerinde önemli bir transfere imza atması artık an meselesi. Hem stoper hem de orta sahada görev alabilen tecrübeli futbolcu, Arsenal''den Barcelona''ya büyük umutlarla gitmiş ancak forma şansı bulmakta zorlanmıştı.

Bir dönem Galatasaray forması giyen Rigobert Song''un yeğeni olan 26 yaşındaki futbolcuyu Şampiyonlar Ligi faktörüyle ikna etmeye çalışacak sarı-kırmızılılar, bu transferle teknik direktör Cesare Prandelli''nin istediği tarzdaki stoperi de kadrosuna katmış olacak.

Alex Song, Barcelona formasıyla 2012-2013 sezonunda lig, 2013-2014 sezonu başında da İspanya Süper Kupası şampiyonluğu yaşadı.

Amrabat Malaga için kadrodan çıkartıldı

Geçen sezonu İspanya La Liga''da Malaga formasıyla kiralık olarak geçiren Nordin Amrabat''a yine İspanya yolu göründü. Yıldız futbolcu, Malaga ile yaptığı transfer görüşmeleri nedeniyle Bursaspor maçı kadrosundan çıkartıldı. G.Saray, Bursa''ya Amrabat''sız gitti.

PRANDELLİ: 3-4 transferle hazır oluruz

Galatasaray Teknik Direktörü Cesare Prandelli, takımının Şampiyonlar Ligi''nde Arsenal, Borussia Dortmund ve Anderlecht ile eşleşmesini GS TV''ye değerlendirdi. Kulüpten 3-4 transfer istediğini belirten İtalyan teknik adam, transferlerin gelmesiyle daha hazır olacaklarını kaydetti.

''Şampiyonlar Ligi''nden bahsettiğimiz zaman kolay bir şeyden bahsedemeyiz'' diyen İtalyan teknik adam, ''Zorlu bir gruptayız ama elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Avantaj ya da dezavantaj diye bir durum söz konusu değil'' ifadelerini kullandı.


10 yıl önce