|

'Liderliğimizi sürdürmek istiyoruz'

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Spor Toto Süper Lig'de 24 Kasım Pazartesi günü deplasmanda oynayacakları Bursaspor maçını kazanarak, liderliklerini sürdürmek istediklerini söyledi.

Yeni Şafak
15:39 - 21/11/2014 Cuma
Güncelleme: 16:41 - 21/11/2014 Cuma
AA

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Spor Toto Süper Lig'de 24 Kasım Pazartesi günü deplasmanda oynayacakları Bursaspor maçını kazanarak, liderliklerini sürdürmek istediklerini söyledi.


İsmail Kartal, FB TV'de yer alan röportajda, milli maçlar nedeniyle lige verilen arada az oyuncuyla antrenman yapmalarına rağmen iyi bir çalışma dönemi geçirdiklerini belirterek, şöyle konuştu:


"Antrenman temposu, taktik ve fizik açıdan gayet iyi hazırlandık. Oyuncularımızın hep beraber olması, birlikte olmamız, beni, oyuncularımızı, hepimizi çok morallendiriyor. Yapmak istediklerimizi takıma anlatarak, onların daha iyi anlamasını sağlayarak birlikte çalışmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İyi hazırlandık, bu ligin lideriyiz. Bursaspor'un maçlarını izledik, analizlerini yaptık. Son haftalarda ortaya koyduğumuz performansla, oyuncularımın yüksek moralli oluşundan dolayı, milli takımdan da moralli döndükleri için bizim bu maçı kazanacağımızı düşünüyorum. Bir derbi kadar zor geçecek."


Bursaspor'un ligin iyi takımlarından biri olduğunu vurgulayan Kartal, "Bursaspor'un ağırlık olarak nerede etkili olduğunu, nerede zaafları var, tespit ettik. Bu yönde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İnşallah, Allah'ın izniyle Bursaspor deplasmanında 3 puan alıp İstanbul'a dönüp, yolumuza lider olarak devam etmek istiyoruz. Bununla birlikte ilk yarıyı kayıpsız bir biçimde lider bitirip, ikinci yarıya avantajlı başlamak istiyoruz" ifadelerini kullandı.


Rakiplerinin Türkiye'nin en iyi hücum hatlarından birine sahip olduğunun altını çizen Kartal, "Orta sahası da güçlü. Çabuk oynuyorlar, hızlı oyuncuları var. Onun için kenarlardan, kanatlardan sürekli hücuma destek veriyorlar. Oynamak isteyen bir takım. Oynayarak maçlarını kazanmak istiyorlar. Oyunu çirkinleştirmiyorlar. Biz de oynayarak kazanmak isteyen, 3 puanı almak için sahaya çıkan, felsefesi olan bir takımız. İyi bir maç olacağını düşünüyorum ve inşallah kazanan taraf da biz oluruz" değerlendirmesinde bulundu.


"Her an her oyuncumla, her takıma karşı oynayabilmeliyim"

Takımın 24 futbolcudan oluştuğunu ve her oyuncusuna aynı mesafede olduğunu dile getiren sarı-lacivertli takımın teknik direktörü,  sözlerini şöyle sürdürdü:


"Hepsinin eşit seviyede, performans, atletik, teknik, taktik, psikolojik ve zihinsel olarak her açıdan hazır olmasını istiyorum. Rakibe, yaptığımız analizlerine, hava şartlarına, o günkü konjoktürel gelişmelere göre, bir hafta sonra ve ondan sonraki hafta oynayacağımız maçları düşünerek ilk 11 belirliyoruz. Bu demek değil ki ben her hafta aynı oyuncularla oynayacağım. Öyle bir felsefem yok. Ben her an her oyuncumla, her takıma karşı oynayabilmeliyim. Benim felsefem bu ve oyuncularıma da bunu anlattım. Bundan kimse kırılmayacak, gücenmeyecek."


Ligde ilk 9 haftada 19 farklı oyuncuyu sahaya sürdüğünü hatırlatan Kartal, "Ben bunu bu şekilde devam ettirmek düşüncesindeyim. Milli takıma giden oyuncuların yıpranmış veya moralsiz geldikleri zamanlar oluyor. Bunları da göz önünde bulundurarak, her oyuncunun aynı seviyede olmasını, eşit seviyede olmasını istemem ve onları bir araya getirmem bir antrenör olarak benim birinci görevim. Ondan sonra da tercihlerimizi kullanıyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.

#fenerbahçe
#İsmail Kartal
#Spor Toto Süper Lig
#Bursaspor
9 yıl önce