|

Ligde zirve alev alev

Süper Lig'de 27. hafta sona ererken şampiyonluk yarışı iyice alevlendi. Haftaya Galatasaray lider girdi, Beşiktaş iki günlüğüne zirveye sahip oldu, lakin sonunda koltuk Fenerbahçe'ye kaldı.

Yeni Şafak
00:02 - 21/04/2015 mardi
Güncelleme: 21:14 - 20/04/2015 lundi
Yeni Şafak

Kadıköy'de ağırladığı Bursaspor'u 1-0 yenerken adeta ecel terleri döken Fenerbahçe, ezeli rakipleri Beşiktaş ve Galatasaray'ın 1 puan önünde, 59 puanla haftayı lider tamamladı. Kasımpaşa'yı 5-1 yenen Beşiktaş ve Trabzonspor'a 2-1 mağlup olan Galatasaray ise 58'er puanla takipte... Bu üç ekip arasındaki zirve yarışı son haftaya kadar nefes kesecek gibi görünüyor.



Bu üçlünün altındaysa Avrupa Ligi'ne kalma savaşı var. Bilindiği gibi ilk iki Şampiyonlar Ligi'ne, üçüncü ve dördüncüler ise Avrupa Ligi'ne gidecek. Başakşehir, Trabzonspor ve Bursaspor arasında dördüncülük için amansız bir mücadele var. Bursaspor'un haftayı yenilgiyle kapatmasıyla Başakşehir dördüncülüğe çıkarken Trabzonspor beşinci... Bu üç ekip arasında da sadece üç puanlık bir fark var.



Alt taraflardaysa önceki sezonlara nazaran daha az heyecan var. Balıkesirspor, Erciyesspor ve Kardemir Karabükspor üstlerindeki rakiplerinden biraz kopmuş durumdalar. 16. sıradaki Karabükspor'la düşme hattının hemen üstündeki Çaykur Rizespor'un arasındaki 7 puanlık var, son üçteki ekiplerinin işinin ne kadar zor olduğunu gösteriyor.






#süper lig
#puan durumu
#fenerbahçe
#beşiktaş
#galatasaray
il y a 9 ans