|

Lopez beni evlilikten etti

2012 Londra Olimpiyatları''ndan sonra annesinin ''Lopez''i yenmeden evlendirmem'' sözünü hatırlatan şampiyon güreşçi, ''Bu sene kaçırdık, 2016''ya kadar sürem var. Ağır sıkletin kuralları değişmeseydi altın madalya benimdi'' dedi

.
00:00 - 20/09/2014 Cumartesi
Güncelleme: 23:44 - 19/09/2014 Cuma
Yeni Şafak
Lopez beni evlilikten etti
Lopez beni evlilikten etti

Özbekistan''ın Başkenti Taşkent''te yapılan Büyükler Dünya Güreş Şampiyonası''nda Küba''lı rakibine yenilerek gümüş madalya kazanan Rıza Kayaalp, yeni kuralların kaybetmesine neden olduğunu belirtirken evliliğin de ertelendiğini kaydetti. 2012 Londra Olimpiyatları''ndan sonra annesinin ''Lopez''i yenmeden evlendirmem'' dediği Kayaalp, bu hatırlatmayı yaparak '''evlilik yine yalan oldu''' ifadesini kullandı.

EN SONUNDA KÜBALI''YI YENECEĞİM

Bu konuda annesini haklı gören milli güreşçi, ''İlk önce rakibi yeneceğiz ve yenmediğimiz rakip kalmayacak ki evlendirecek. O da aslında benim şampiyon olmamı istiyor. Böyle bir şey sürdü önüme ancak, bu sene kaçırdık. Lopez yine bizi evlilikten etti. Ama önümüzdeki sene ve 2016''ya kadar daha sürem var, inşallah onu yenip ''anne yendim'' diyeceğim en sonunda''' şeklinde iddialı konuştu.

Ağır sikletin 120 kg''den, 130 kg''ye çıkartıldığını hatırlatan Kayaalp, altın madalyayı kaçırmasında bu kural değişikliğinin etken olduğunu vurguladı. 123 kg olduğunu belirten milli güreşçi, finalde mücadele ettiği Kübalı Lopez''in kendisinden 13-14 kg ağır geldiğini belirtti.

128-129 KİLOYA ÇIKMALIYIM

Rıza Kayaalp, ''Ne kadar da kilo farkı olsa da bende güç vardı ama o bana biraz ağır geldi. Ancak maç içerisinde yerde de bazı hatalar yaptım. Daha iyi konsantre olsaydım belki şu an dünya şampiyonu olacaktım ama yaklaştım artık Küba''lıyı yenmeye. Önümüzdeki senelerde bunu başaracağım ama biraz da kilo almak istiyorum. 128-129 kiloya çıkarsam onunla yapacağım mücadeleler çok daha farklı ve çekişmeli olacak''' ifadelerini kullandı.

2009''dan beri boşu yok

2009 yılından bu yana büyükler kategorisinde güreşen milli sporcumuz Rıza Kayaalp, 5 Dünya Şampiyonası''nda 1 altın, 2 gümüş ve 2 bronz;. 5 Avrupa Şampiyonası''na da 4 altın, 1 gümüş kazandı. 2012 Olimpiyatların''da da 1 bronz alan milli güreşçi, hiç fire vermedi. Bunun yanında Akdeniz Oyunları''nda ve Üniversiade''de altın madalya kazanan Kayaalp, ''Bir sporcu için 5 yıl içerisinde aldığım madalyalar hayallerin ötesinde'' dedi.

10 yıl önce