|

Lucescu kararını verdi!

Shakhtar Donetsk, Mircea Lucescu''nun Romanya Milli Takımı''nın başına geçmesine karşı çıktı.

Ajansspor
00:00 - 24/10/2014 Cuma
Güncelleme: 10:37 - 24/10/2014 Cuma
Yeni Şafak
Lucescu kararını verdi!
Lucescu kararını verdi!

Victor Piturca''nın ayrılmasıyla birlikte teknik direktör arayışlarına başlayan Romanya Futbol Federasyonu, öncelikle Shaktar Donetsk''i çalıştıran Mircea Lucescu''yu düşünüyordu.

23 Ekim Perşembe akşamı Ukrayna''ya giden Romanya Futbol Federasyonu başkanı Razvan Burleanu, Lucescu ve Shakhtar Donetsk yetkilileriyle bir araya geldi. Ukrayna ekibi, Lucescu'yu bırakmayacağını açıklarken, Burleanu da Romanya'ya eli boş şekilde döndü.

Görüşmenin ardından açıklamalarda bulunan Shakhtar Donetsk CEO''su Sergei Palkin, Romanya''nın Lucescu''yu istediğini doğrularken, ''Burleanu Kiev''e geldi ve bir görüşme gerçekleştirdik. Kulübümüzün bu konudaki duruşunu ona da ilettik. Lucescu iki takımı aynı anda çalıştırmayacak. Dikkati dağılabilir. Sanırım durum yeterince açık'' diye konuştu. Romanya Futbol Federasyonu, Lucescu'nun hem Shakhtar Donetsk'i hem de Romanya'yı çalıştırmasını istiyordu.

Galatasaray, Roberto Mancini ile yolları ayırdıktan sonra Lucescu ile görüşmüş fakat Ukrayna ekibi Rumen teknik adamı bırakmamıştı.

Terim gibi yapabilirdi!

Lucescu''ya benzer bir durum geçtiğimiz dönemde Galatasaray''da da yaşandı. Türkiye Futbol Federasyonu, Galatasaray''ın başındaki Fatih Terim''e teklif götürmüş ve sarı kırmızılı ekip bu teklife pek sıcak bakmasa da Terim görevi kabul etmişti. Sonrasında ise Galatasaray, deneyimli teknik adamın sözleşmesini feshetmişti.

9 yıl önce