|

M. Ali Aydınlar aday olabilecek mi?

Fenerbahçe başkan adayı Aydınlar, "Hiçbir irade, değişim arzusu ile kongreye odaklanmış olan Fenerbahçe kongre üyelerinin taleplerine set çekemez' dedi.

Aa
00:00 - 26/10/2013 Cumartesi
Güncelleme: 17:35 - 26/10/2013 Cumartesi
Yeni Şafak
M. Ali Aydınlar aday olabilecek mi?
M. Ali Aydınlar aday olabilecek mi?

Fenerbahçe Kulübü'nün 2-3 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek seçimli olağanüstü genel kurulunda başkanlığa aday olan Mehmet Ali Aydınlar, tüzük gereği başkanlığa aday olamayacağı yönündeki iddialara yanıt verdi.

Aydınlar, yaptığı yazılı açıklamada, bazı gazete ve haber sitelerinde yer alan iddiayla ilgili olarak, "Ali Şen'in başkanlık yaptığı bir dönemin ibra edilmediği, şahsımın da o yönetimde olmam nedeniyle tüzük gereği başkanlığa aday olamayacağım şeklinde çıkan haberler üzerine açıklama yapma gereği doğmuştur" ifadelerini kullandı.

"Bilinmesini isterim ki, başkan adaylığımı anons etmiş olduğum gün ifade ettiğim gibi ortada çok ciddi bir zihniyet sorunu vardır" diyen Aydınlar, açıklamasında daha sonra şunları kaydetti:

"Ortaya atılan bu iddia da, rekabet kültüründen ve çok seslilikten uzak bir kurum hayali ile bugüne kadar gelen zihniyetin, seçimler öncesinde yapmış olduğu ve şahsımı seçim sırasında zor durumda bırakmaya dönük girişimlerden sadece biridir. Buradan uyarmak isterim ki, hiçbir irade, değişim arzusu ile kongreye odaklanmış olan Fenerbahçe kongre üyelerinin taleplerine set çekemez. Özetle (korkunun ecele faydası yoktur)."

"Şen yönetiminin faaliyetleri ibra edilmiştir"
Açıklamada, bahse konu iddiaya dair hukuki analiz de yapılarak, şu ifadeler kullanıldı:

"Derneklerle ilgili yasal düzenlemeler esas itibariyle Medeni Kanun'da düzenlenmiş olup, derneklerin de tüzüklerinin Medeni Kanun'a uygun olması gereklidir. İbra konusunda asıl önemli olan irade dernek genel kurulunun kararı olup Ferruh Manav tarafından ibra edilmediği iddia edilen son Ali Şen yönetiminin faaliyetleri genel kurul tarafından ibra edilmiştir. Şayet bu ibra işlemi yargı kararıyla iptal edilmiş ise, mahkeme kararı doğrultusunda konunun yeniden genel kurul gündemine alınıp bu karar doğrultusunda yapılacak yasal işlemler ve müeyyideleri konusunda genel kuruldan yeni bir karar alınması gerekir."

Açıklama şu görüşlerle son buldu:

"Şayet, Ferruh Manav'da genel kurulun ibra işleminin iptaline yönelik bir karar mevcut ise öncelikle bu karardan sonra yapılan ilk genel kurulda bu konunun açıklığa kavuşturulması gerekirdi. Bu yapılmadan, yani yargı kararı doğrultusunda ibra kararı genel kurul tarafından da iptal edilmemiş ise, tek başına yargı kararı genel kurul tarafından verilen ibra kararını ortadan kaldırmaz. Kaldı ki, Medeni Kanun'a göre, ibra edilmeyen üyelerin yeniden derneklerde görev alamayacağına ilişkin yasal bir düzenleme mevcut değildir. Derneklere üye olan herkes, üyelik haklarını (seçme- seçilme) eşit şekilde kullanır. İbra edilmemenin hukuki sonucu tazminat sorumluluğu olup üyelik haklarını kullanmasına engel değildir. Bu yönüyle de kulüp tüzüğü kanuna aykırıdır. Kaldı ki, 1998 yılında Ali Şen başkanlığı bıraktıktan sonra onun yönetiminde yer alan Vefa Küçük 1998 ve 2000 yıllarında başkanlığa aday olmuş ve halen de Fenerbahçe Sportif AŞ'de yönetim kurulu üyesidir. Aynı şekilde Nihat Özdemir yıllarca Aziz Yıldırım yönetimlerinde başkan vekilliği yapmıştır."


10 yıl önce