|

Maddi kriz Aslan'ı vurdu

Galatasaray Kulübü'nde yaşanan maddi sorunlardan en fazla basketbol şubesi etkilendi. Son yıllarda önemli başarılar elde eden sarı-kırmızılı kulübün erkek ve kadın basketbol takımları, bu sezon ekonomik sorunlar nedeniyle birçok zorlukla karşı karşıya kaldı.

Yeni Şafak
14:27 - 3/03/2015 Salı
Güncelleme: 12:38 - 3/03/2015 Salı
AA
Ergin Ataman yönetimindeki Galatasaray Liv Hospital Erkek Takımı sezon içinde önemli oyuncularını kaybettiği için çok sayıda maçta eksik mücadele etti. Galatasaray Odeabank Kadın Takımı ise başantrenör Ekrem Memnun'un istediği kadro kurulamaması nedeniyle özellikle FIBA Avrupa Ligi'nde zorlandı.


Galatasaray Liv Hospital'dan 7 oyuncu gitti

Türkiye Basketbol Ligi'nde (TBL) 2012-2013 sezonunda şampiyon olup 23 yıl aradan sonra kupayı müzesine götüren, geçen sezon THY Avrupa Ligi'nde çeyrek final oynayan, TBL'de de finale kalan Galatasaray Liv Hospital, bu sezon daha çok maddi sorunlarla gündeme geldi.


Alacaklarının zamanında ödenmemesi nedeniyle bu sezon birkaç kez antrenmana çıkmayan sarı-kırmızılı oyunculardan bazılarıyla yollar ayrıldı. Sezon başından beri aralarında Carlos Arroyo ve Furkan Aldemir gibi yıldızlar da olmak üzere 7 oyuncu takımdan ayrıldı.


Furkan NBA'e gitti

Sarı-kırmızılı ekipte maddi sorunlar nedeniyle ilk ayrılan oyuncu milli basketbolcu Furkan Aldemir oldu. Furkan, kontrat haklarını kullanmadan kasım 2014'te NBA ekiplerinden Philadelphia 76ers'e gitti. Ardından aralık 2014'te İtalyan Pietro Aradori, Avustralyalı Nathan Jawai ve Yunan Vougioukas ödemelerinin zamanında yapılmaması nedeniyle sözleşmelerini feshetti.


Porto Rikolu oyun kurucu Carlos Arroyo'nun da finansal durum nedeniyle dün yollarını ayırdığını açıkladığı Galatasaray Liv Hospital'da 2014'ün son günlerinde 2 aylık sözleşme imzalanan Alex Maric'in ise kontratı uzatılmadı.


Sarı-kırmızılılarda ABD'li oyuncu Nolan Smith'in sözleşmesi ise disiplinsiz davranışları nedeniyle Eylül 2014'te feshedilmişti.


Önemli kayıplar Arroyo ve Furkan

Galatasaray Liv Hospital'ın en büyük kayıpları Carlos Arroyo ve Furkan Aldemir oldu. 

Porto Rikolu oyuncu 2011-2012 sezonunda Beşiktaş'ta Ergin Ataman ile kazandığı önemli başarıları 2012-2013 sezonun devre arasında transfer olduğu sarı-kırmızılı takımda da yaşadı. Galatasaray Liv Hospital'ın 23 yıl sonra şampiyon olmasında önemli pay sahibi olan Arroyo, saha içindeki liderliği ve skorer oyunuyla takımın en önemli oyuncularında biriydi.

Galatasaray Liv Hospital, NBA'ye giden Furkan Aldemir'in yokluğunda da özellikle uzun rotasyonunda ve pota altında büyük sorun yaşadı. 


İki oyuncu icra takibi başlattı

Galatasaray Liv Hospital'da ekonomik sorunlar nedeniyle milli oyuncular Ender Arslan ile Kerem Gönlüm, avukatlarının kulübü icraya vermelerinden dolayı 15 Kasım 2014'te kadro dışı bırakıldı.

Ancak oyuncular, avukatlarının kendilerinden habersiz şekilde bu işlemi başlattığını belirtip icra takibini geri çekince aynı gün içinde affedildiler.


Galatasaray Odeabank'ta kadro sıkıntısı

Galatasaray Odeabank Kadın Takımı bu sezon özellikle kadro yapılanması nedeniyle zorluklar yaşadı.

Geçen sezon FIBA Avrupa Ligi, Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi ve Türkiye Kupası'nda mutlu sona ulaşarak sezonu üç kupayla kapatan sarı-kırmızılı ekip, başarılı kadrosundan önemli isimler kaybetti. Yıldız oyuncular Işıl Alben ve Alba Torrens Rusya ekiplerine transfer olurken, Shavonte Zellous'un ise sezon başında sözleşmesi feshedildi ve ABD'li oyuncu daha sonra Fenerbahçe'ye gitti.


Son anda çeyrek finale çıktılar

Sancho Lyttle ve Nevriye Yılmaz'ın da yapılan anlaşma gereği geç katıldıkları sarı-kırmızılı takım, bu sezon özellikle FIBA Avrupa Ligi'nde kötü başladı. Avrupa Ligi'nde ilk 5 maçını kaybeden Galatasaray Odeabank, daha sonraki 7 maçında 5 galibiyet elde ederek, son anda çeyrek final bileti aldı.


Tedaviye gitti gelmiyor!

Sarı-kırmızılı ekipte tedavisi için ülkesi ABD'ye giden Kelsey Bone de alacaklarının ödenmemesi durumunda kulübe dönmeyeceğini bildirirken, ödemelerinin yapılması sonrası tekrar İstanbul'a gelerek takıma katıldı.


Takımların liglerdeki durumu

Galatasaray Liv Hospital, Türkiye Basketbol Ligi'nde 20. hafta sonunda 6. sırada yer alıyor. Ligde oynadığı maçlardan 11 galibiyet ve 9 mağlubiyetle ayrılan sarı-kırmızılı ekip 31 puana sahip.


Ergin Ataman'ın öğrencileri, THY Avrupa Ligi Top 16 turunda 8 takımın yer aldığı A Grubu'nda ise 2 galibiyet ve 6 mağlubiyetle 6. sırada bulunuyor.


Galatasaray Odeabank ise Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde 19. hafta maçlarının ardından 17 galibiyet ve 2 mağlubiyetle liderlik koltuğunda yer alıyor. 


Sarı-kırmızılı ekip, FIBA Avrupa Ligi'inde ise son anda çeyrek finale yükselerek Fenerbahçe'nin rakibi oldu.
#Galatasaray
#maddi sorunlar
#basketbol
#Galatasaray Liv Hospital
#Galatasaray Odeabank
#Carlos Arroyo
9 yıl önce