|

Mersin gözünü şampiyonluğa dikti

Kadınlar Eurocup C Grubu'nun son maçında Litvanya'nın Fortüna takımını 92-61 yenen Mersin Büyükşehir Belediyespor, grubunu lider tamamlayarak son 16'ya kaldı. Başantrenör Olcay Orak, "Mersin'e kupa getirmek istiyoruz. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak Avrupa'da final oynamak istiyoruz" dedi.

Yeni Şafak
10:06 - 18/12/2014 четверг
Güncelleme: 10:12 - 18/12/2014 четверг
IHA

Dün evinde grubun son sırasında bulunan Fortüna'yı rahat bir şekilde geçen Mersin ekibi, aldığı galibiyetle grubu lider tamamladı. Grupta oynadığı 6 maçtan 5 galibiyet, 1 mağlubiyet alan Mersin ekibi, son 16'ya kalmayı başardı.


'Final oynamak istiyoruz'

Fortüna maçı ve Avrupa'daki hedefleriyle ilgili açıklamalarda bulunan Mersin Büyükşehir Belediyesi Başantrenörü Olcay Orak, Fortüna maçıyla grup maçlarını tamamladıklarını hatırlatarak, "Rakibimiz grubun zayıf halkalarından biriydi. Grupta 5 maçta hiç galibiyet elde etmeden bize geldiler. Bizim bu maçı çok iyi oynayıp, çok sayı farkı ile kazanmamız gerekiyordu. Çünkü grup liderliği için averaja ihtiyacımız vardı. Takımımız maça çok iyi başladı ve maçın sonunu da çok iyi bir şekilde getirdi. Maç tamamen bizim kontrolümüz altında geçti. Yakaladığımız 31 sayılık farkla grubu lider tamamladık ve son 16'ya kaldık. Tabi grubu lider olarak tamamlayıp çıkmak bizi mutlu etti. Hedeflerimizden biri olan grubu lider tamamlamayı başladık. Bugün akşam rakibimiz belli olacak. Tabi biz Avrupa için tur tur planlarımızı yapıyoruz. Şu anda nereye kadar ilerleyebiliriz bilmiyorum ama Mersin'e kupa getirmek istiyoruz. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak mütevazı kadromuzla Avrupa'da final oynamak istiyoruz" diye konuştu.

'Amaç seriye devam etmek'

Ligde bu hafta sonu oynayacakları Edirnespor maçıyla ilgili de konuşan Orak, "Edirnespor ligin güçlü ekiplerinden bir tanesi. Geçtiğimiz hafta sonu da değerli bir galibiyet aldılar. Bu yüzden bir galibiyet serisi yakalamak isteyeceklerdir ve buraya kazanmak için geleceklerdir. Ancak biz de şu anda iyi durumdayız ve galibiyet serisi yakalamış durumdayız. Bizi zorlu bir maç bekliyor ancak Edirnespor'u yenip galibiyet serisine devam etmek istiyoruz. Çalışmalarımıza başladık. İnşallah hafta sonu Mersinli sporseverlerin desteğiyle maçı kazanıp, yolumuza emin adımlarla devam ederiz" dedi.
#FIBA KADINLAR EUROCUP
#BASKETBOL
#AVRUPA KUPASI
#MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR
#FORTUNA KLAIDEPA
9 лет назад
default-profile-img