|

Mersin''de Cenk''i Beşiktaş kazandı

İlk yarıdaki tek gol girişiminden Beşiktaş, Cenk ile öne geçti. İkinci 45 dakika ise bambaşka bir seyir aldı. İki takım da önemli pozisyonlar buldu; devleşen kaleciler skorun değişmesine izin vermedi.

.
00:00 - 31/08/2014 Pazar
Güncelleme: 01:46 - 31/08/2014 Pazar
Yeni Şafak
Mersin''de Cenk''i Beşiktaş kazandı
Mersin''de Cenk''i Beşiktaş kazandı

Şampiyonlar Ligi ön eleme ve play-off maçlarıyla sezonu açan Beşiktaş, Süper Lig''deki ilk karşılaşmasında deplasmanda Mersin İdmanyurdu''nu 1-0 mağlup etti. Bir yıl aradan sonra Süper Lig''e dönen Akdeniz temsilcisi karşısında siyah-beyazlı takıma galibiyeti getiren golü yeni transferlerden Cenk Tosun attı. Pozisyonsuz geçen ilk 45 dakikanın bitimine iki dakika kala Beşiktaş, ilk gol girişiminde Gökhan Töre''nin ortasında Cenk Tosun''un kafa vuruşuyla 1-0 öne geçti. Beşiktaş, ikinci yarıda özellikle maçın son 10 dakikasında Cenk Tosun, Kerim Frei ve Atiba ile girdiği net gol fırsatları bulmasına rağmen kaleciyi geçemedi. Özellikle son yarım saatte kontrataklardan kalesinde tehlikeler yaşayan Mersin İdmanyurdu maçta üstünlüğü ele geçirmesine rağmen girdiği net gol pozisyonlardan yararlanamadı ve maç 1-0 Beşiktaş''ın üstünlüğüyle sona erdi.

Beşiktaş bir fire daha verdi

Üst üste yaşadığı sakatlıklarla zor günler geçiren Beşiktaş, Mersin İdmanyurdu karşısında bir fire daha verdi. Siyah-beyazlı takımın orta sahadaki dinamosu Veli Kavlak, 28. dakikada sakatlanarak yerini Necip''e bıraktı. Veli''nin durumunun yapılacak kontrollerden sonra belli olacağı öğrenildi. Beşiktaş''ta bu maçta sakat oldukları için kaleci Tolga Zengin, Demba Ba, Oğuzhan forma giyemedi.

qBeşiktaş''ta kaleci Tolga Zengin, maça yetişmedi. Sakat olmasına rağmen bu maçta forma giymek isteyen milli kaleci, degaj yapamadığı için yedek soyunurken, kaleye Cenk geçti.

10 yıl önce