|

Mevlüt başladı Hakan bitirdi

EURO 2016 Elemeleri'nde Hollanda ile son dakikada yediği golle 1-1 berabere kalan Milli Takımımız, Mevlüt ile öne geçse de ev sahibi ekip eşitliği yakaladı. 87. dakikada sahneye çıkan Hakan Çalhanoğlu'nun füzesi ay yıldızlılara galibiyeti getirdi

Yeni Şafak
04:00 - 1/04/2015 среда
Güncelleme: 23:02 - 31/03/2015 вторник
Yeni Şafak

A Milli Futbol Takımı, deplasmanda oynadığı özel maçta Lüksemburg'u 2-1 mağlup etti. Maça atak başlayan Milli Takım golü erken buldu. 4. dakikada Mevlüt Erdinç, Arda Turan'ın pasıyla topla buluştuktan sonra ceza yayının üzerinden sert vurdu ve Türkiye'yi 1-0 öne geçirdi. Dakikalar 30'u gösterdiğinde orta alandan başlayan atakta Mutsch, yaklaşık 30-35 metre sürdükten sonra ceza yayının sağ tarafından şutunu çekerek skoru 1-1'e getirdi. 63. dakikada Hakan Çalhanoğlu'nun ortasında Umut Bulut'un vuruşunu savunma çizgiden çıkardı. Aranan gol ise 87. dakikada geldi. Hakan Çalhanoğlu, yaklaşık 30 metreden çok sert vurdu ve Lüksemburg savunmasına da çarpan top ağlarla buluştu. Milliler, bu golle 2-1 öne geçmeyi başardı.



Terim maçı konuşmadı

FA Milli Takımı Teknik Direktörü Fatih Terim, maç sonrası yaptığı açıklamada Türkiye'de yaşanan üzücü olaylar nedeniyle maçı konuşmak istemediğini söyledi. Terim, "Ülkemin huzurlu olmasını diliyorum. İstemediğimiz üzücü şeyler oldu. Savcımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Türkiye güçlü bir ülkedir. Bunların hepsini aşar" ifadelerini kullandı. A Milli Takıma galibiyeti getiren golü kaydeden Hakan Çalhanoğlu, "Bizim için çok zor bir maçtı. Bu sahada oynamaya alışık değiliz. Bence performansımız iyiydi. Tek kale oynadık. Kazandığımız için mutluyuz" dedi. Ümitler Milliler kaybetti: 2-12017 U21 Avrupa Şampiyonası elemelerine hazırlanan Ümit Milliler, hazırlık maçında karşılaştığı Bosna Hersek'e 2-1 mağlup oldu. Ümitlerin golünü 27. dakikada Atabey Çiçek kaydederken, Bosna Hersek'in gollerini 9'da Emre Can (kk) ve 45'te penaltıdan Hodzic attı. U16 takımı ise Fildişi Sahili'ne 1-0 yenildi.

#Fatih Terim
#Hollanda türkiye maçı
#Milli Takım
#Hakan Çalhan
9 лет назад