|

MHK'den itiraflar

MHK Başkanı Zekeriya Alp, Trabzonspor'un ilk golünden önce, Beşiktaş-Kasımpaşa ve Bursaspor Fenerbahçe maçlarında kalkan iki ofsayt bayrağında, Gençlerbirliği-Karabük maçındaki penaltıda, Eskişehirspor'un 9 cm ofsayt olan ilk golünde hakem hataları olduğunu açıkladı

Yeni Şafak
04:00 - 26/11/2014 Çarşamba
Güncelleme: 22:38 - 25/11/2014 Salı
Diğer
Merkez Hakem Kurulu Başkanı Zekeriya Alp, düzenlediği basın toplantısında bu haftaki hakem performanslarını değerlendirdi. Alp, Bursa-F.Bahçe maçında Volkan'a toplu halde yapılan 'vatan haini' hakareti için hakemin neden yaptırım uygulamadığı sorusuna "Bu hakemin alacağı bir karar değil, TFF temsilcilerinin alacağı bir karardır" cevabını verdi. Küfür konusundaki bir soruya, "Ben size küfür etsem ne olur?" yanıtını veren Zekireya Alp, Galatasaray-Trabzonspor maçındaki ilk golden önce hakemin hatalı karar verdiğini de ifade etti. 

5 MAÇTA HAKEM HATASI

MHK Başkanı, 10. haftadaki hakem hatalarını şöyle açıkladı: "Galatasaray-Trabzonspor maçındaki ilk golden önce yaşanan pozisyon, Gençlerbirliği-Karabükspor maçındaki penaltı pozisyonu... Yine Beşiktaş-Kasımpaşa maçındaki yardımcı hakemimizin kaçırdığı 2 ofsayt pozisyonu var. Eskişehirspor-SAİ Erciyesspor maçında Eskişehirspor'un ilk golü 9 cm kadar ofsayt. Yine Bursaspor-Fenerbahçe maçında yardımcı hakemimiz 2 ofsayt pozisyonu atladı.

VATAN HAİNİ AÇIKLAMASI

Zekeriya Alp, "Volkan Demirel'e yapılan 'vatan haini' tezahüratları nedeniyle hakem maçı durduramaz mıydı?" sorusuna "Ben bu soruya cevap veremeyeceğim. Çünkü bu bizim değil TFF Temsilcilerinin karar verebileceği bir konu. Saha içinde sahanın tamamı hakemimizin kontrolünde. Koridorlarla ilgili durum TFF'nin çok yerinde verdiği bir karar" cevabını verdi. 

Maç ertelemede standart olmalı

MHK Başkanı Zekeriye Alp, hakemlerin maç ertelemesiyle ilgili olarak yöneltilen "Bu karar stadyumdan stadyuma fark ederse ne olacak?" sorusuna da şu cevabı verdi: "Tabii ki bir standart olması lazım. Her stadyumda aynı kararın uygulanması lazım. Ayrıca bu karar sadece Süper Lig için alınmadı. PTT 1. Lig, 2. ve 3. Lig'ler de oynanıyor Türkiye'de. Oradan çok farklı haberler geliyor bizlere. Bu karar bu yüzden de alındı. Bir hakem psikolojik olarak çok ağır bir etki altındaysa o maçı iptal edebilir. Son 15-20 yılda sadece bir iki maçta iptal olmuştur. Sistem aslında aynen devam ediyor. Bu yeni alınan kararları bu kadar da abartmayın. Benim bazı şeyleri ifade etmeye terbiyem müsade etmiyor. Bir duysanız neler söyleniyor."

#Zekeriya Alp
#MHK
#Bursa-F.Bahçe
9 yıl önce